kemosabe Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2012 Γεια σας παιδιά. Αποφάσισα να βάλω satellite internet γιατί απ'ότι είδα τα 3G ιντερνετ απότους παρόχους κινητής και συγκεκριμένα την Cosmote η οποία είναι η μοναδική η οποία έχει σήμα 3G στην περιοχή μου, έχουν εκτινάξει το κόστος στα ήψη. Σκέφτομαι να βάλω αυτό Τι είναι; η χρήση θα είναι σερφάρισμα, βίντεο, μικρής κλίμακας download και δεν θα με χάλαγε κανένα online game αλλά απ'ότι έχω μάθει τα πινγκ είναι ιδιαιτέρως υψηλά. Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα λόγω υποδομών της περιοχής να βάλω adsl και το μόνο ίντερνετ που έχω είναι free wifi του δήμου με ταχύτητες που σέρνονται αν και όταν πιάνει. Έτσι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να έχω το δικό μου ίντερνετ στο σπίτι. Το κόστος είναι 40Ε/μήνα + 200ευρώ κόστος ενεργοποίησης + 60 ευρώ κόστος εγκατάστασης. Το κόστος εξοπλισμού είναι της εταιρίας. Επίσης ισχύει και αυτό * Η υπηρεσία συνοδεύεται από εφαρμογή πολιτικής ορθής χρήσης (συνολική μέγιστη κατανάλωση 6GB για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων) η οποία δε συνοδεύεται από καμία επιπλέον χρέωση σε περίπτωση που ο χρήστης υπερβεί την ως άνω κατανάλωση. Πληροφορίες για την εφαρμογή δημοσιεύονται αναλυτικά στο www.forthnet.gr. Δηλαδή αν υπερβώ τον όγκο δεν μου κόβουν το ίντερνετ απλά μου μειώνουν την ταχύτητα.Επειδή είμαι πολύ κοντά στο να το αποκτήσω, έχετε να προτείνετε κάτι άλλο αντίστοιχο κοντά σε αυτά τα λεφτά; Επίσης είναι κάποιος που χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη υπηρεσία και που θα μπορούσε να μου δώσει κάποιες πληροφορίες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
SirDiman Ιανουάριος 18, 2012 #2 Ιανουάριος 18, 2012 Η πολιτική ορθής χρήσης ειναι κατά 99% διακοπή πρόσβασης στο ιντερνετ και ειναι αργοοο +επηρεάζεται απο τον καιρο.Επίσης με 6 γιγα ξεχνάς τα κατεβάσματα(οπου μικρης κλίμακας?) και τα (πολλα) βιντεακια. Μπορεις με προγραμματακια πχ netlimiter να δεις ποσα εχεις καταναλωσειΚαλύτερα να βρεις εναν γείτονα και να μοιράζεσαι το κόστος του ιντερνετ και αν δεν πιάνεις να αγοράσεις εξωτερική κεραία Wifi.
kemosabe Ιανουάριος 18, 2012 Author #3 Ιανουάριος 18, 2012 Δεν σου κόβουν το ίντερνετ. Απλά σου ρίχνουν την ταχύτητα. Πολιτική ορθής χρήσης - Fair access policyΔεν υπάρχει άλλος σε ακτίνα χιλιομέτρου. Έχω εξωτερική κεραία και μάλιστα καλή αλλά το θέμα δεν είναι αν συνδέομαι αλλα πως μαζί με μένα συνδέεται και όλο το χωριό το οποίο βλέπει από youtube μέχρι και πονηρά. Για να μην πω πως κάποιος χρησιμοποιεί την σύνδεση για ονλάιν ΝΟΒΑ.
trendy Ιανουάριος 18, 2012 #4 Ιανουάριος 18, 2012 Σε ποια περιοχή μένεις; 3G που κοίταξα η cosmote με τα ίδια λεφτά σου δίνει 10GB αντί για 6GB που θα έχεις από το δορυφόρο, χώρια που το ping είναι πιο ανθρώπινο και μπορείς να παίξεις κάποιο παιχνίδι ή να μιλήσεις με voip. Είναι και πιο φτηνό το κόστος ενεργοποίησης.
kemosabe Ιανουάριος 18, 2012 Author #5 Ιανουάριος 18, 2012 Δεν νομίζω να υποστηρίζει voip η Cosmote. Επίσης μετά τα 10 GB έχει ογκοχρέωση ενώ το sat internet όχι. Πέρυσι με 50 ευρώ δίναν 30 Gb και τώρα μόνο 10 με τα ίδια λεφτά.
SirDiman Ιανουάριος 18, 2012 #6 Ιανουάριος 18, 2012 Το voip γίνεται μεσω skype δεν ειναι κατα ανάγκη να το υποστηρίζει ο παροχος.
kemosabe Ιανουάριος 18, 2012 Author #7 Ιανουάριος 18, 2012 Από το site της Cosmote Οι Υπηρεσίες Wireless Internet υποστηρίζουν αποκλειστικά μετάδοση δεδομένων και όχι μετάδοση φωνής μέσω Voice over Intranet Protocol (VoIP).
SirDiman Ιανουάριος 18, 2012 #8 Ιανουάριος 18, 2012 Ναι δεν εχει voip για τηλεφωνικη συσκευη αλλα με skype δεν εχεις προβλημα γιατι εχεις κινηση πακετων udp-tcp και δεν γινεται να στα κοψει αυτα η κοσμοτε
gaig Ιανουάριος 18, 2012 #9 Ιανουάριος 18, 2012 Ναι δεν εχει voip για τηλεφωνικη συσκευη αλλα με skype δεν εχεις προβλημα γιατι εχεις κινηση πακετων udp-tcp και δεν γινεται να στα κοψει αυτα η κοσμοτεσωστος. Ο λογος οτι το skype δεν ειναι ακριβως voip..
citakis Ιανουάριος 19, 2012 #10 Ιανουάριος 19, 2012 Επειδή τα έχω δοκιμάσει όλα τα είδη Ιντερνετ, ξεκίνησα από tooway όταν ηταν απεριόριστο, συνέχισα σε 3g me cosmote και τελικά κατέληξα να κάνω ένα wifi link περίπου 6,5 km για να αποκτήσω ανθρώπινη σύνδεση, μπορώ να σου πω ότι μακράν η χειρότερη λύση είναι το δορυφορικό Ιντερνετ. Πρώτα απ' όλα έχει απάνθρωπα μεγάλο ping. Σε εμένα κυμαινόταν από 800ms έως 2000ms, και μπορείς να πεις πως δεν παίζεις παιχνίδια αλλά σκέψου to skype με τέτοιο ping... πιο γρήγορα είναι τα σήματα καπνού. Πιστεύω πως τώρα πια τοθέμα της ταχύτητας έχει πια λυθεί, γιατί όταν το είχα εγώ η συνήθης ταχύτητα ήταν 20 kΒ/s( δηλαδή 0,2Mbps). Οπότε μακριά από δορυφορικό εκτός και είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Το 3g εμένα για ένα χρόνο που το κράτησα επειδή είχε προηγηθεί το δορυφορικό αρχικά μου είχε φανεί θεϊκό αλλά στην πορεία είδα πως εκτός από την άγχος που προκαλεί να μην υπερβείς το όριο των GB, εμφανίζει κάποια προβλήματα με χαμηλές ταχύτητες αν το σήμα είναι οριακό, αν είναι γιορτές που όλοι παίρνουν τηλέφωνα ή γενικότερα ώρες αιχμής. Δεν θυμάμαι καθόλου αν μου δούλευε το skype αλλά αν μου είχε τύχει κάποιο θέμα θα το θυμόμουν άρα μάλλον λειτουργούσε.και καταλήγω πως αν έχεις οπτική επαφή με καποια περιοχή που έχει κάλυψη adsl ξέχνα όλα τα προηγούμενα, βρες κάποιον φίλο-γνωστό που να μπορείς να στήσεις στην ταράτσα του μια κεραία και κάνε μια ασύρματη ζεύξη με το δικό σου σπίτι. Είναι μακράν η καλύτερη λύση
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.