Jump to content

Πως επεκτείνω Ethernet καλώδιο;

fonzi

Recommended Posts

Σε μια σχολική αίθουσα φτάνει ένα utp cat5e (αρσενικό). Στην άλλη μεριά συνδέεται στο σχολικό εργαστήριο (σε switch νομίζω).

Περιθώριο δεν έχει, και εγώ χρειάζομαι υπολογιστή σε 3 μέτρα απόσταση. Πιθανόν και δεύτερο.

Τι μπορώ να κάνω;

Είδα κάποιες λύσεις στο ιντερνετ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μου κάνουν:

1) MODULAR ADAPTER 2XRJ45 F/F - ACCESSORIES - E-SHOP.GR

2) EQUIP 235111 1-PORT OUTLET CAT.5E - ACCESSORIES - E-SHOP.GR

3) RJ45 - ACCESSORIES - E-SHOP.GR

4) EQUIP 235112 DATA BOX 2PORT CAT.5E - ACCESSORIES - E-SHOP.GR αυτό κάνει; Είναι F->2F; Τι ακριβώς εξυπηρετεί; Μπορούν να συνδεθούν 2 υπολογιστές και να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα το ιντερνετ ή δεν στέκει αυτό;

5) Η τελευταία μου λύση είναι να πετάξω πάνω ένα μικρό hub και καθάρισα. Σωστά;

το πρωτο που δείχνεις είναι μια χαρά και θα κάνεις τη δουλειά σου

αν πάω για πρίζα θα μπλέξω; Δεν υπάρχει πρίζα που να δέχεται αρσενικό βύσμα utp; Ολες θέλουν να κόψω και να μοντάρω το καλώδιο;

Αν χρειαστώ και δεύτερη σύνδεση ιντερνετ στον ίδιο χώρο, οι αντάπτορες όπως αυτός IpShop.Gr | ΔΙΑΚΛΑΔΩΤΗΣ 1:2 NETWORK RJ45 TEL-0036 κάνουν δουλειά ή χρειάζεται χωριστή σύνδεση σε 2 υποδοχές στο switch στο άλλο άκρο ώστε να έχουν ταυτόχρονα όλοι ιντερνετ;

OK

κατανοητό.

Συνεπώς βάζω για την ώρα το F-F ανταπτοράκι και αν αύριο χρειαστώ παραπάνω συνδέσεις βάζω σε λειτουργία ένα παλιό 8θυρο χαμπάκι που έχω και τελειώσαμε...

Σωστά;

Ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.