Jump to content

i7-950 Πρόβλημα με θερμοκρασίες

Se7eN

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους, μόλις δημιούργησα τον λογαριασμό αυτόν διότι σήμερα είχα ένα πρόβλημα με την CPU μου..

μπορείτε να δείτε κάποια πράγματα, οπως και ενα screenshot εδώ ( και περισσότερες λεπτομέρειες): http://www.thelab.gr/intel-epeksergastes/i7-950-provlima-me-thermokrasies-epeigon-104569.html

καταλήξαμε στο να αγοράσω μια καινούργια ψύχτρα για τον επεξεργαστή αλλά προτού βιαστώ και το κάνω θα ήθελα να ακούσω αρκετές (όσο το δυνατών περισσότερες) απόψεις περί του θέματος : )

επίσης για όσους διαβάσουν και τα 2 Post, (και το 1 που έκανε ο φίλος μου) θέλω να σημειώσω οτι βάλαμε καινούργια thermal paste χωρίς όμως επιτυχία :weep:

οτιδήποτε μπορείτε να μου πείτε θα βοηθούσε...

(Ουυυφ... επιτέλους κατάφερα να γράψω thread σε ελληνικά και όχι greeklish... συνήθειο είναι όλα τελικά :p)

αν και θα μπορούσες να συνεχίσεις το υπάρχων thread...

απ'ότι κατάλαβα πας για νέα ψυκτρα....

δύο-τρία βασικά στοιχεία χρειάζονται...

1)budget?

2)τί μητρική έχεις(μην βάλουμε κανά θηρίο και βρίσκει στην μητρική)

3)τί κουτί και τι ram έχεις(για τους ίδιους λόγους με την mo/bo)

πχ...

1) scythe mugen 3 46 euro

2)noctua nh-d14 75 euro αυτή παραείναι θηρίο

3) υβρίδιο water-air cooling corsair h80/100 (στα 90 και 100 ευρώ αντίστοιχα)

4) κάτι πιο οικονομικό αλλά ποιοτικό

γενικά ένας καλός μπούσουλας είναι το ακόλουθο (αν και δεν είναι ακόμα όσο πλήρες είναι των psu)cpu cooler db

Έχεις ενα δίκιο ότι θα μπορούσα να συνεχίσω το ίδιο thread απλά προτίμησα να ανοίξω καινούργιο... μην γίνεται spam στο e-mail του παιδιού τώρα.. ( :p xD )

Τα λεφτά που διαθέτω είναι γύρω στα 17-20€... πιστεύω ότι είναι αρκετά κρίνοντας από κάποια πραγματάκια που είδα στο e-shop...

Η μητρική μου είναι: Asus P6T SE

RAΜ: 8giga

και το κουτί ειναι ακριβως αυτο...

Ειδοποίηση ανακατεύθυνσης

ή μια καλύτερη φωτογραφία

Έχεις ενα δίκιο ότι θα μπορούσα να συνεχίσω το ίδιο thread απλά προτίμησα να ανοίξω καινούργιο... μην γίνεται spam στο e-mail του παιδιού τώρα.. ( :p xD )

Τα λεφτά που διαθέτω είναι γύρω στα 17-20€... πιστεύω ότι είναι αρκετά κρίνοντας από κάποια πραγματάκια που είδα στο e-shop...

Η μητρική μου είναι: Asus P6T SE

RAΜ: 8giga

και το κουτί ειναι ακριβως αυτο...

ή μια καλύτερη φωτογραφία

ή ειδοποίηση στο e-mail είναι ρυθμίσιμη....:dance3:

ερώτηση πρώτη ..σκοπεύεις να κάνεις overclock?

ερώτηση δεύτερη..παίζει να ανέβει καθόλου το budget?

Για το overclock δεν μπορώ να σου απαντήσω σταθερά... βλέπεις το PC φτιάχτηκε για gaming και ξέρεις πως είναι αυτά... όλο απαιτήσεις.. αλλά δεν πιστεύω να χρειαστώ (για κάνα 1-2 χρονιά) ακόμα overclock...

όσο για τα λεφτά... χμμ εάν είναι όντως να δω ικανοποιητική διαφορά και να μην πηγαίνει στους 70 βαθμούς Κελσίου με το bf3 μέσα σε 10-30 λεπτά ή στους 75 με 30seconds Prime95 τότε, ναι ίσως διαθέσω παραπάνω... αλλά εάν είναι να το ρισκάρω και μετά να δω τα ιδία τότε ... :///

Παιδιά για ρίξτε μια ματιά σε αυτές της 2 ψυχτρες... οικονομικές πιστεύω και φαίνονται και καλές...

μια είναι αυτή εδώ...

ARCTIC COOLING FREEZER XTREME REV.2 - - E-SHOP.GR

Και η άλλη είναι αυτή εδώ...

COOLERMASTER HYPER TX3 EVO - - E-SHOP.GR

εγώ πιστεύω ότι η 1η πρέπει να τα αξίζει τα λεφτά της...

περιμένω γνώμες!!

Παιδιά για ρίξτε μια ματιά σε αυτές της 2 ψυχτρες... οικονομικές πιστεύω και φαίνονται και καλές...

.

.

.

περιμένω γνώμες!!

σύμφωνα με αυτό(απλό google search δεν γνωρίζω την αξιοπιστία του site)

και οι δύο λύσεις είναι αρκετά μέτριες αφού ακουμπούν τους 60 βαθμούς με τον πιο κρύο 860...

για εμένα μιας και μπαίνεις και στο τρυπάκι κάποια στιγμή να overclockάρεις την cpu σου πάνε είτε στην mugen3 είτε στην coolermaster 612s

αλλά ακόμη και να μην clockαρεις θα σου μείνει μια ενισχυμένη ψύχτρα που θα κρατάει τον επεξεργαστή σου σε πιο χαλαρές θερμοκρασίες και μπορεί να την χρειαστείς στο μέλλον αγοράζοντας ένα απλό retention kit με ελάχιστο κόστος

Απ'οτι βλέπω στην 1η ψήκτρα που είναι η stock έχει πάνω - κάτω ότι θερμοκρασίες έχω και εγώ... οπότε σταματάω να ανησυχώ :D (εάν ισχύουν αυτά που λένε εκεί )

ίσως τελικά σκεφτώ να διαθέσω γύρω στα 35-40€ ,

όσο για αυτές που μου έστειλες νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα με τον χώρο στο κουτί μου :...: :...:

""""τι εννοείς "με τον πιο κρύο 860";; ):D""""

""""τι εννοείς "με τον πιο κρύο 860";; ):D""""

ότι γενικά οι lynnfield σαν σειρά (ο i7 860 συμπεριλαμβάνεται )

έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις σε θέματα ψύξης από τους αντίστοιχους nehalem (i7 950 όπως ο δικός σου)

και κατά συνέπεια οι καλές λύσεις δεν ξεχωρίζουν εύκολα από τις μέτριες και κακές...

όσο για το ύψος ...με ένα μέτρο μετράς την απόσταση από το πλαϊνό του κουτιού μέχρι το socket και έτσι σχετικά εύκολα μαθαίνουμε αν χωράνε ή όχι

Τώρα που κάθομαι και ψάχνω.. έλεγα να πάρω είτε αυτήν εδώ

Corsair CPU Cooler Air Series A70 (Intel 775,1156,1366 & AMD AM2/AM3) - Ψύκτρες - plaisio.gr

25€ μονό..

η μετά για να τελειώνω μια και καλή.. μαζεύω λεφτά και πάω εδώ

NOCTUA NH-C14 - - E-SHOP.GR

επίσης κοίταγα και την υδρόψυξη Corsair A70 .... χμμμ:...:

Τώρα που κάθομαι και ψάχνω.. έλεγα να πάρω είτε αυτήν εδώ

Corsair CPU Cooler Air Series A70 (Intel 775,1156,1366 & AMD AM2/AM3) - Ψύκτρες - plaisio.gr

25€ μονό..

η μετά για να τελειώνω μια και καλή.. μαζεύω λεφτά και πάω εδώ

NOCTUA NH-C14 - - E-SHOP.GR

επίσης κοίταγα και την υδρόψυξη Corsair A70 .... χμμμ:...:

υδρόψυξη δεν είναι η A70 αλλά η Η70, αν δεν κάνω λάθος η h70 είναι καταργημένο μοντέλο από την corsair αφού είχε ως oem την asetek και πλεον asetek και corsair δεν συνεργάζονται....

anyway η a70 πρέπει να είναι αρκετά δυνατό μοντέλο πολύ κοντά στην mugen3 αλλά όπως και στην mugen θα έχεις το ίδιο πρόβλημα....ύψος.....αν είσαι σίγουρος πως χωράει go for it....αν και δεν γνωρίζω την κατάσταση των προϊόντων που πουλά το plaisio και δεν είναι διαθέσιμα για online παραγγελία...

Ναι έκανα λάθος H70 ειναι :p

Α70 είναι αυτό που πρότεινα κιόλας... μόνο 25€, λες να αξίζει..; :...:

Φιλε κοιταξε για μεταχειρισμενη ψυχτρα σε αυτα τα χρηματα.

Το οτι θα ειναι μεταχειρισμενο,μην σε φοβιζει,γιατι ειναι ψυχτρα-δυσκολα παθαινει κατι οποια και να ειναι η χρηση της.Κοιτα και εδω στις αγγελιες του thelab η και σε διπλανα φορουμς και 100% θα βρεις μια καλη ψυχτρα σε αυτα τα λεφτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.