Jump to content

Μετατροπη usb 8gb σε FAT σε Win7

vagosofron

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω παρει ενα usb interface για το αμαξι ( λειτουργει σαν virtual cd changer) και παρατηρησα οτι δεν μου αναγνωριζει το στικακι σε μορφη ntfs και fat32. Δοκιμασα με fat και το ειδε χωρις προβλημα. Το θεμα ειναι οτι οταν παω να κανω διαμορφωση στο στικακι δεν εχω επιλογη για fat ( μονο ntfs/fat32/xfat). Σε win7 αλλου υπολογιστη την εχει την επιλογη για fat. Στα δικα μου 7αρια οχι. Υπαρχει τροπος?

Το αν θα έχει επιλογή Fat ή όχι δεν εξαρταται από τα windows, αλλά από το μέγεθος του δίσκου που θέλεις να φορμάρεις. το FAT το απλό μπορεί να δεί μέχρι 2gb partition. επομένως το στικάκι που έβαλες και δούλεψε προφανώς ήταν κάτω από 2γιγα. Τώρα υπάρχουν οι λύσεις όπως το diskpart όπου φτιάχνεις partition 2γιγα μέσα στο στικάκι των 8γιγα αλλά τα υπόλοιπα μένουν αδιάθετα. Το να μην διαβάζει fat32 είναι λίγο περίεργο, περισσότερο έχει να κάνει με το αν μπορεί να δεί τόσο μεγάλο χώρο. Θέλω να πώ ότι αν είναι 2γιγα είτε FAT είτε FAT32 θα πρέπει να μπορεί να το διαβάσει.

Μόνη σίγουρη λύση είναι από το μάνουαλ του usb interface να διαβάσεις αναλυτικά τι προδιαγράφες θέλει στα στικάκια. Εναλλακτικά πες μας το μοντέλο του.

Οκ βρηκα τι φταιει. Αναφερει το manual οτι προτεινετε το στικακι που θα χρησιμοποιω να το εχω κανει φορματ πριν το χρησιμοποιησω. Αυτο που ειχα χρησιμοποιησει fat32 δεν το ειχα κανει φορματ, αλλα το βρηκα ετσι. Τωρα χρησιμοποιω ενα 8gb το οποιο το εχω μετατρεψει σε fat32 και το ειδε κανονικα. Ευχαριστω!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.