JohnFish Αύγουστος 25, 2004 Author #81 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 λοιπον. Τα καταφερα το απογευμα αλλα βιαζομουν να παω στο στιβο και δεν προλαβα να ποσταρω. Αυτο μετα απο 5 λεπτα αφοτου ανοιγω το συστημα. Ευχαριστω ολους σας που με βοηθησατε να κανω το πρωτο phase-change μου πραγματικοτητα αλλα δεν τελειωσε εδω. εχω καποιες ερωτησεις. Οταν εφυγα απο το σπιτι μου το απογευμα το εκλεισα και το μπλε μανομετρο ειχε τερματισει. Οταν γυρισα εδειχνε 100 psi. Τι γινεται? Μετα, παγωνει η επιστροφη στον κομπρεσορα μεχρι και πριν μπει μεσα. Το κατω μερος του κομπρεσορα θα το χαρακτηριζα χλιαρο προς ουδετερο. Να βγαλω ψυκτικο? Αυριο θα βρω και ενα θερμομετρακι για θερμοκρασιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Αύγουστος 25, 2004 Author #82 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 αχιλλεα, τελικα δεν καταλαβα. τι ειναι πιο προβληματικο? το κοντενσερ η ο κομπρεσορας? αυτο για την υψηλη το ειδα και γω. Δεν ανεβαζει με τιποτα. Εγω σημερα το εκανα να μου ανεβασει λιγο υψηλη και ειδε λιγο παγο το ματακι μου. Αλλα και απο την αλλη...εχεις καμμια καλυτερη ιδεα για κομπρεσορα για 404 και οχι danfoss που θα κανει κανα-δυο νεφρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axilleass Αύγουστος 25, 2004 #83 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Μπραβο John ! Θεαματικη βελτιωση. 100 psi.. εχεις δλδ καπου 8 bar στατικα. Ο σωληνας δεν πρεπει να παγωνει τοσο κατω... Να μενουν 3-4 ποντοι χωρις παγο -το κυριοτερο να μην ειναι κρυο το κατω μερος του μοτερ, ενω το επανω καιει. Μαλλον πρεπει να βγαλεις λιγακι.. Αλλα ξερεις.. κανα-δυο στιγμιαια ψιτ-ψιτ και ξαναδοκιμασε. Θα τωρα ξερεις οτι εχεις περι τα 8 bar -100 psi οποτε... Α.. κατι αλλο, Στην φωτογραφια φαινεται οτι το evaporator στο κατω του μερος ακουμπαει στην βαση του μηχανηματος ?? και ενω οι πρωτες σπειρες εχουν παγο, οι τελευταιες δεν εχουν, ενω εχει παγωσει ο σωληνας απο εκει και μετα... Αν βλεπουν καλα τα γερικα ματακια μου και ειναι ετσι, η βαση σου αποροφα ψυξη απο το τις κατω σπειρες και σε ..αποπροσανατολιζει ! Σηκωσε το λιγο με κατι το evaporator να δεις περισσοτερο παγο να χαρεις.. Τι ειναι προβληματικο ?? ... τι να πω... και τα δυο ! Μαλλον το κοντεσερ δεν μου πολυαρεσε. Για κομπρεσερ οχι δεν εχω.. αλλα και δεν το ειχω ψαξει.. Μια συγκριση μεταξυ των προδιαγραφων αυτου της Lunite και του danfoss που φορα το mach II θα ηταν χρησιμη, ιδιως στο θεμα των πιεσεων, αν και προοριζονται για διαφορετικα αερια. Παρηγγειλα στον σολδατο -και τα εχω παραλλαβει- 2 κοντεσερ 18χ20, 2 σειρων, με 3/8 σωληνα (δυστυχως.. του ειχα πει με 1/4, και 3 σειρων, αλλα του διεφυγε...) και εχει αλλα 3 για πουλημα (κατασκευασε 5 για να εχει) δεν ξερω ομως τι κανουν γιατι λογω των θερινων διακοπων δεν τα δοκιμασα ακομα... Αν μενεις ΑΘηνα (καπου πηρε το ματι μου τον τοπο διαμονης σου αλλα δεν θυμαμαι ! ) και εχεις ορεξη για ..ραβε-ξηλωνε , ελα οποτε θελεις να σου δωσω το ενα να το δοκιμασεις.. να δουμε και τι λεει... Απο Σεπτεμβρη θα επιμεινω για κοντεσερ καπου 18χ20 - 18χ22 , 3 σειρων με 1/4 σωληνα.. Αυτα απο δικη μου καθαρα εκτιμηση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Αύγουστος 25, 2004 #84 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Μπραβο johnyyyy! Αντε επιτελους... ! Εγω παλι πιστευω οτι τα υγρα που εβαλες ειναι καλα... 5 ποντους πριν τον συμπιεστη ειναι καλα.... Μηπως ειχε στομωσει καπου το προηγουμενο evaporator και γιαυτο σου τα εκανε αυτα? Αχιλλεα που χαθηκες?Υγ1. Πιστευω οσο μικροτερο ειναι το condeser τοσο περισσοτερη πιεση ανεβαζει...(εφοσον ψυχετε σωστα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Αύγουστος 25, 2004 Author #85 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Για να ειμαι ειλικρινης ουτε εμενα με εχει βολεψει αυτο το κοντενσερ αλλα δεν ειχε αλλο ο σολδατος (απο εκει περνω και γω τα πραματα μου). Εσυ απο που πηρες το δικο σου. απο την καλλιθεα η απο τα πατησια? Θα με ενδιεφερε να μου πεις για να παρω και γω το ιδιο καθως μετα μπορει να μπει το συστημα ακριβως κατω απο το κουτι μου + οτι θα ηθελα να δοκιμασω τι παιζει και με το κοντενσερ. Οσον αφορα το evap, μην ξεχναμε οτι διπλα ακριβως ειναι ο κομπρεσορας που κυριολεκτικα καει. το κατω μερος δεν εχει παγο αλλα ετσι και αλλιως θα το αλλαξω τις επομενες μερες με το αλλο που εχω πιο πανω (το οποιο δεν ειχε διαρροη τελικα) για να δω και κει τι παιζει. Ακομα σκεφτομαι να κοψω λιγο απο τον τριχοειδη καθως 3.6 ειναι καπως μακρυς ε? Παντως καπου φτανω τωρα...ειχα αγχωθει λιγακι. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Αύγουστος 25, 2004 Author #86 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 A ξεχασα. Το προηγουμενο evap ισως και να εχει στομωσει καπου μεσα αν και δεν νομιζω γιατι το ειχα δοκιμασει. Το κακο ειναι οτι πρεπει να το ανοιξω να δω τι παιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Αύγουστος 25, 2004 #87 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 κι εγω νομιζω πως θα πρεπει να πας γυρω στα 2,5m ετσι οπως το βλεπω τωρα...Ειδες τι ωραιο συναισθημα που ειναι οταν αρχισε να παγωνει για πρωτη φορα?Υγ. Εχεις πμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axilleass Αύγουστος 25, 2004 #88 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Φιλε unseen δεν χαθηκα.. απλα εμπεξα με ολα αυτα που περιγραφω πιο πανω ! + δουλεια φουλ.. (ναι δουλευω κι ολας..! ) -συγχαριτηρια και παλι.. μπορει να μην εγγραφα αλλα ομως διαβαζα τα κατορθωματα σου.. Το ξερω ο σολδατος ειναι το μικροτερο που εχει το 24Χ25. Το κοντεσερ που σου ειπα θα το βρεις στο καταστημα των πατησιων. Μονο εκει εχει μια και ηταν ειδικη παραγγελια. Αν θελεις τηλεφωνησε μου το απογεμα (βλεπε πμ) για να σου πω τον κωδικο του ή ζητα τον Κωστα και πες του οτι θελεις ενα κοντεσερ απο τα 5 που εχει φτιαξει για μενα , ειναι 18Χ20. Ομως στο ξαναλεω, ελα να τα παρεις το ενα να το δοκιμασεις αν θελεις.. Γιατι να πληρωνεις τζαμπα χρηματα.. Δεν το χρεωσε και πολυ φτηνα, (35+φπα) Και αν το κρατησεις βλεπουμε ... Τπτ ! Ο μονος που του δουλεψε το κοντεσερ αυτο ειναι ο unseen !!! Καποια πατεντα εχει κανει οποσδηποτε !! και δεν μας λεει...! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axilleass Αύγουστος 25, 2004 #89 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Αρχική απάντηση από unseenΥγ1. Πιστευω οσο μικροτερο ειναι το condeser τοσο περισσοτερη πιεση ανεβαζει...(εφοσον ψυχετε σωστα...) Το κοντεσερ αυτο -δικη μου εκτιμηση παντα- πρεπει να ευθυνεται για τις πολυ χαμηλες πιεσεις... Αλλα το παραξενο ειναι για ποιον λογο..? Αφου ειναι ακριβως μετρημενο για 1/3 ΗP... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Αύγουστος 25, 2004 #90 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 ειπα τον chilly1 να μου στειλει μερικα τετοια... οποτε μολις παρω θα σας πω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Αύγουστος 25, 2004 Author #91 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Αxilleas τωρα που το λες θυμαμαι οτι οταν πηγα χτες στον σολδατο (στα πατησια παω) ειδα 2 κοντενσερακια στο ραφι και τον ρωτησα και μου ειπε οτι ειναι απο παραγγελια. Μου λεει σου κανει? λεω ασε να το δω και θα σου πω. Παντως 35 ευρω δεν ειναι λιγα αν σκεφτεις οτι το δικο μου εκανε 15.Οσον αφορα τον τριχοειδη. Θα τον κοψω λιγο σημερα αν προλαβω και θα ξαναγεμισω. Παντως οταν το συστημα ειναι κλειστο για αρκετες ωρες και ο κομπρεσορας τελειως κρυος κανει κανα δεκαπενταλεπτο για να παγωσει τελειως το evap. Δεν ειναι αρκετος χρονος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Αύγουστος 25, 2004 #92 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 14:16] ειπα τον chilly1 να μου στειλει μερικα τετοια... οποτε μολις παρω θα σας πω.. NOT bad!!!......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axilleass Αύγουστος 25, 2004 #93 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Αρχική απάντηση από JohnFish Αxilleas τωρα που το λες θυμαμαι οτι οταν πηγα χτες στον σολδατο (στα πατησια παω) ειδα 2 κοντενσερακια στο ραφι και τον ρωτησα και μου ειπε οτι ειναι απο παραγγελια. Μου λεει σου κανει? λεω ασε να το δω και θα σου πω. Παντως 35 ευρω δεν ειναι λιγα αν σκεφτεις οτι το δικο μου εκανε 15. To ξερω..! και εγω σαν το δικο σου καπου 15 το πηρα... Ειναι σχετικα πολλα τα 35 αλλα ισως πηγε τοσο επειδη ακριβως ηταν παραγγελια... Θα τους πηρε 17-20 το εργαστηριο, εβαλαν και αλλα 80-90% επανω και διαμορφωθηκε η τιμη... Αν ηταν καπου 18Χ20 αυτα που ειδες, αυτα ηταν... Η ποσοτητα υποψιν οτι δεν ειναι δεσμευμενη.. Εγω για 2 του ειχα πει και τα πηρα.. οποτε οποιος τα χρειαστει, περνει ελευθερα. Αρχική απάντηση από JohnFishΠαντως οταν το συστημα ειναι κλειστο για αρκετες ωρες και ο κομπρεσορας τελειως κρυος κανει κανα δεκαπενταλεπτο για να παγωσει τελειως το evap. Δεν ειναι αρκετος χρονος? Τα ιδια ακριβως μου εκανε κι εμενα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axilleass Αύγουστος 25, 2004 #94 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Αρχική απάντηση από unseen ειπα τον chilly1 να μου στειλει μερικα τετοια... οποτε μολις παρω θα σας πω.. Οπως λεει κι ο Γιωργος δεν ειναι καθολου μα καθολου ασχημα...! Ποσο θα στα δωσει ?? Αν ειναι να κανουμε καμια μαζικη περαγγελια, να επωφεληθουμε και στα εξοδα..! Εγω για 2-3 κομματια ειμαι μεσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Αύγουστος 25, 2004 #95 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Αρχική απάντηση από unseen ειπα τον chilly1 να μου στειλει μερικα τετοια... οποτε μολις παρω θα σας πω.. Χαχα!Δεν άντεξες, ε unseen??Κάτι chilly1 και ΣΙΑ που συχνάζουν στο Xtreme είναι πολύ κακή επιρροή!Είναι και ο άλλος, ο αυτος...Πως τον λένε να δεις...Hipro35, Hipro0,5 κάτι τέτοιο τέλως πάντων!Απαπαπα!!Πολύ τρελάρας ο τύπος! Κακές συναναστροφές είναι αυτές.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Αύγουστος 25, 2004 #96 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 γ@μησετα... εχω μεινει αφραγκος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Αύγουστος 25, 2004 Author #97 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Αρχική απάντηση από Axilleass [Σήμερα, στις 15:15] quote:--------------------------------------------------------------------------------Αρχική απάντηση από JohnFishΠαντως οταν το συστημα ειναι κλειστο για αρκετες ωρες και ο κομπρεσορας τελειως κρυος κανει κανα δεκαπενταλεπτο για να παγωσει τελειως το evap. Δεν ειναι αρκετος χρονος? --------------------------------------------------------------------------------Τα ιδια ακριβως μου εκανε κι εμενα... Mα για αυτο δεν ευθυνεται ο κομπρεσορας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Αύγουστος 25, 2004 Author #98 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Λοιπον. Υποσχεθηκα θερμοκρασιες και τις εχω, και μαλιστα αναλυτικα.Το συστημα κλειστο για 4-5 ωρες. Ανοιγω και εχω: Mετα απο 1 λεπτο: +15Mετα απο 2 λεπτα: +13Mετα απο 3 λεπτα: +12.5Mετα απο 4 λεπτα: +2.1 (απο εδω και περα αρχιζει και πεφτει η θερμοκρασια κατακορυφα)Mετα απο 5 λεπτα: -7.4Mετα απο 6 λεπτα: -19.5Mετα η οθονιτσα του θερμομετρου δεν εδειχνε αλλο αλλα σε λιγακι ισως σαξω κατι και δοκιμασω ξανα. Πως σας φαινονται? Πρεπει να υποπτευομαι σφαλμα του θερμομετρου? Μου παραφαινονται καλες μετα απο 6 λεπτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axilleass Αύγουστος 25, 2004 #99 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2004 Αρχική απάντηση από JohnFish [Σήμερα, στις 17:15] Mα για αυτο δεν ευθυνεται ο κομπρεσορας? Η αρχικη εκτιμηση ηταν αυτη... Αλλα εντελει οταν αλλαξαμε το κοντεσερ αφηνοντας το ιδιο κομπρεσερ, τα προβληματα αυτης της μεγαλης καθυστερησης σχεδον εξαφανιστηκαν. (συνεβει σε 2 μηχανηματα το επαναλαμβανω) Αρχική απάντηση από JohnFish [Σήμερα, στις 17:39] Mετα απο 5 λεπτα: -7.4 Mετα απο 6 λεπτα: -19.5 Mετα η οθονιτσα του θερμομετρου δεν εδειχνε αλλο αλλα σε λιγακι ισως σαξω κατι και δοκιμασω ξανα. Πως σας φαινονται? Πρεπει να υποπτευομαι σφαλμα του θερμομετρου? Μου παραφαινονται καλες μετα απο 6 λεπτα. Δεν νομιζω να ειναι λαθος. Απλα απο ενα σημειο και μετα ολα λειτουργουν κανονικα ενω στην αρχη οχι. Μαλλον οπως ειπε και ο unseen το μεγαλο -σχετικα- κοντεσερ δινει χαμηλοτερες πιεσεις, και επισης ισως να μεγαλωνει αρκετα τον κυκλο του ψυκτικου υγρου κανοντας ακομα πιο αργη την αποδοση. Η πλακα ειναι δε, οτι εμεις που παλευουμε να κρυωσουμε με φρεον τα κομπιουτερ μας πρεπει να ειμαστε μια πολυ..ιδιαζουσα περιπτωση στον χωρο των ψυκτικων, μια μειονοτητα που απαιτει αμεση αποδοση ! ! Σιγουρα κανεις δεν νοιαστικε ποτε για το οταν θα βαλει το καινουργιο του ψυγειο στην πριζα, αυτο να ειναι σε θεσει να του παγωσει τις μπυριτσες του σε 2 λεπτα ! ουτε απαιτησε κανεις απο εναν ψυκτη νερου να το παγωνει σε ενα λεπτο.. Ισα-ισα που ολοι θεωρουν φυσιολογικη αυτη την περιοδο αναμονης... Ειμαστε ειδικη περιπτωση ! Και για να θετουμε τα πραγματα στην πραγματικη τους διασταση, σε ενα συστημα waterchiller και οχι direct , δεν νομιζω να καιγομαστε και τοσο για τα απολυτα αμεσα αποτελεσματα στον χρονο εναρξης λειτουργειας. Βεβαια οσο πιο γρηγορα τοσο καλυτερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Αύγουστος 26, 2004 Author #100 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2004 No comments. Απλα ελπιζω το θερμομετρακι να μην λεει μπουρδες. Αν ειναι κανεις στα βορεια προαστεια και εχει κανα καλο θερμομετρο και θελει να μου κανει το χατηρι να το δοκιμασουμε εγω θα τον κερασω και coca-cola σπιτι μου. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.