Jump to content

Αλλαγή διακόπτη σε DTT2500

Tsene

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είχα πρόβλημα με τα ηχεία Cambridge Soundworks DTT2500 τόσο καιρό και από τα πολλά ανοίγματα για καθαρισμό κατέστρεψα τον κεντρικό διακόπτη. :wall:

Τελικά ο πυκνωτής στο εξωτερικό τροφοδοτικό έχει ξεράσει υγρά και θα αλλαχτεί μόλις έρθει ο καινούργιος.

Τώρα θέλω τη βοήθεια σας για να καταλάβω τι τύπου διακόπτης είναι αυτός που είχε.

post-4064-1416075740,1223_thumb.jpeg

Αντίστοιχο έλασμα μαζί με το κομματάκι μετάλλου που έχω σημειώσει στα δεξιά με κόκκινο υπήρχε και στην κάτω πλευρά.

Η ερώτηση είναι: όταν ήταν στο OFF έκανε επαφή στα ζεύγη δεξιά και όταν ήταν στη θέση ON στα αριστερά ζεύγη;

Οι φωτογραφίες σε υψηλότερη ανάλυση:

http://img824.imageshack.us/img824/7769/dtt2500switch1.jpg

http://img848.imageshack.us/img848/2022/dtt2500switch21280.jpg

Κάνει αυτός ο διακόπτης;

Miniature Toggle Switch ON/ON Dual 3A 250V/6A 125V | eBay

ή είναι κάτι τέτοιος;

TOGGLE SWITCH DPDT ON-OFF-ON, Solder Tags...Pack of 1 | eBay

post-4064-1416075740,7997_thumb.jpeg

Ο διακόπτης είναι απλός on-off , και λογικά τις επαφές τις έχεις βρει σωστά. (off-δεξια, on αριστερα). Το θέμα είναι ότι για λόγους ομορφίας και για να μην παιδεύεσαι να κολλάς πολλά καλώδια , καλύτερα να πας να παρεις τον ίδιο.

Ή έναν ίδιο όσο αφορά τις επαφές στην πλακέτα τουλάχιστον.

Ενδεικτικά στο ebay υπάρχουν αυτα , αλλά πρέπει να συγκρίνεις διαστάσεις.

PS22E03 DC50V 2P2T Electronic Part Push Switch 10 Pcs | eBay

5 Pcs PC22F24 2P2T Vertical Push Switch for Armarium | eBay

Αν παντως πας σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά θα έχουν τέτοια Push switch.

Επεξεργασία

Ο διακόπτης είναι μεν on-off αλλα πρεπει αυτός που θα πάρεις να είναι 6πιν απο κάτω να έχει δηλαδή 2 κυκλώματα (διπλος διακοπτης) και να έχει και ποδαράκια για το off . Κάποια μαγαζιά θα σου τον πουν ως on-on διακόπτη .οχι όμως on-off-on γιατι τότε ο διακόπτης στέκεται και στην μέση που δεν κάνει επαφή πουθενά , κάτι το οποίο δεν σου χρειάζεται.

• 2 weeks later...

Αλλάχτηκε ο πυκνωτής στο τροφοδοτικό και λειτουργεί άψογα. Σταθερή τάση πλέον στην έξοδο.

Αντικαταστάθηκε και ο κεντρικός διακόπτης. Αυτοί που παρήγγειλα ήταν μικρότεροι σε μέγεθος αλλά κατάφερα και τον τοποθέτησα αφού άνοιξα λίγο τα ποδαράκια του :p

Ψέκασα και με λιπαντικό υγρό τα ποτενσιόμετρα και δεν έχω πλέον τα σκρατς-σκρατς στην αυξομείωση της έντασης.

Τα Cambridge Soundworks λειτουργούν σαν καινούργια! :dance3:

:T:

να σε στειλω και το δικο μου που πλεον το ποτενσιομετρο της

φωνης γυριζει μεχρι ενα σημειο και σταματαει? :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.