messier88 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2012 Παιδιά καλημέρα και καλή χρονιά και από μένα. Έφτιαξα πρόσφατα ένα σύστημα με τον AMD 1090Τ πάνω. Φαντάζομαι αυτό τα λέει όλα.....Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την εργοστασιακή ψύκτρα...Δεν αντέχω άλλο, ανοίγω το pc και με πιάνει πονοκέφαλος. Λοιπόν για να μην μακρηγορώ, διάβασα όλα τα post σε αυτό το topic αλλά δεν κατάλαβα και πολλά να πω την αλήθεια. Θα ζητούσα να μου πείτε τι χαρακτηριστικά πρέπει να συγκρίνουμε στις ψύκτρες αλλά για να μην κουράσω, μπορείτε να μου προτείνετε μια ικανοποιητική στα 30, το πολύ 40 ευρώ? Καταλαβαίνετε πως αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο θόρυβος. Ούτε έκανα ποτέ, ούτε έχω σκοπό να κάνω oc...Το κουτί που έχω είναι αυτό http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Elite-430-Black-Case-RC-430-KWN1.htmΓια παράδειγμα, αυτή είναι καλή για μένα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Gaia-SD1283-Heatpipe-Cooler-120mm-Int-775-1156-1366-AMD-AM2-AM3.htm ?Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Ιανουάριος 14, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2012 Και η Xigmatek καλη ειναι. Ριξε μια ματια και σε αυτην Corsair CPU Cooler Air Series A50 (Intel 775,1156,1366 & AMD AM2/AM3) - Ψύκτρες - plaisio.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Ιανουάριος 14, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2012 εδώ είσαι φίλε μου (Thermaltake Isgc-300 (CLP0539) | Skroutz.gr), ελπίζω να σου κάνει από socket γιατι δεν το κατεχω με amd. Κάνει τρομερή δουλειά και είναι πραγματικά αθόρυβη.. Τωρα χειμώνας που εινια όλα κλειστα και το pc γενικά ακούγεται περισσότερο, καμια φορά ξεχνάω ότι είναι ανοικτό...Θερμοκρασίες σε κλοκαρισμο Ε6600 στα 3ghz 33C (αυτή την στιγμή που είναι ολη μέρα ανοικτός)απλά να ξέρεις ότι όπως και οι περισσότερς όρθιες ψύκτρςε είναι λίγο μανίκι στην εγκατάσταση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shattered Ιανουάριος 14, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2012 πολύ καλά λόγια για amd έχω ακούσει και για scythe mugen 2-3βέβαια και οι 2 είναι θηρία και δεν ξέρω αν θα βρίσκουν σε μητρική ή δεν θα χωράνε στο κουτί...και η gaia επίσης καλούτσικη είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
messier88 Ιανουάριος 20, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2012 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Έχω σχεδόν καταλήξει στην Xigmatek Gaia SD1283, λόγω χρημάτων αλλά και επειδή με βολεύει να την αγοράσω εδώ που είμαι. Πείτε μου μια τελική γνώμη, είναι καλή? Θα είμαι ήσυχος με το θέμα του θορύβου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pantelis... Ιανουάριος 20, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2012 Hyper TX3 - Cooler Master - Leading Provider of Computer Case | Cooler | Power Supply COOLER MASTER CPU (Hyper TX3) Για ριξε μια ματια φιλε,την εβαλα πρην 2-3 εβδομαδες πανω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο θεμα ψυξης και απο θεμα θορυβου!Μια οικονομικη καλη και ποιοτικη λυση,γνωμη μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
messier88 Ιανουάριος 20, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2012 Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απόψεις σας. Μου φάνηκαν όλες πολύ καλές επιλογές. Τελικά κατέληξα στην Xigmatek Gaia SD1283, γιατί την βρήκα ετοιμοπαράδοτη στην Πάτρα στο Πλαίσιο και δεν είχα κουράγιο να ψάξω άλλο ή να περιμένω να μου έρθει μέσω ταχυδρομείου! Κάνει λίγο θόρυβο, αλλά κατ' εμέ αρκετά υποφερτό! Όσον αφορά τις θερμοκρασίες υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να τρέξω που να μου βγάζει θερμοκρασίες σε ηρεμία και σε full load? Αυτήν την στιγμή σε ηρεμία έχω 35-38 βαθμούς ενώ με την εργοστασιακή είχα 48-52! Link to comment Share on other sites More sharing options...
messier88 Ιανουάριος 27, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 παιδιά έχουμε κανά προγραμματάκι να τρέξω? Επίσης να ρωτήσω, ανησυχώ μήπως δεν έβαλα πολλή πάστα...πως μπορώ να ξέρω αν είναι αρκετή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Ιανουάριος 27, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Η σωστη ποσοτητα δεν ειναι πολλή Link to comment Share on other sites More sharing options...
xterm Μάϊος 13, 2012 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2012 Δε ξέρω αν πρέπει να ανοίξω αλλο topic αλλά και εγώ είμαι κάτοχοςAMD Phenom II X6 1090TCoolerMaster HAF 912 Plus MidiMSI 990FXA-GD80Το pc όπου να ναι απογειώνεται. Δε μπορώ άλλο θόρυβο!!! Δίνω όσα να ναι, παρακαλώ προτείνετε ότι πιο αθόρυβο παίζει. Games δε παίζω αλλά το Diablo 3 θα το παίξω.Φχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
hAic Μάϊος 15, 2012 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 Ποσο ειναι το μπατζετ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xterm Μάϊος 15, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 100 ευρα αλλα αν ειναι κατι τρομερο δίνω και άλλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Μάϊος 15, 2012 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 Ρίξε μια ματιά εδώ και πράξε ανάλογα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xterm Μάϊος 15, 2012 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 Η Noctua NH-D14 θα χωράει στο κουτί μου? Μου φαινεται η πιο καλή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Μάϊος 16, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2012 Η Noctua NH-D14 θα χωράει στο κουτί μου? Μου φαινεται η πιο καλή.Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που δίνει η Noctua, το μέγιστο ύψος της ψύκτρας (με ανεμιστήρα) είναι 160mm.Σύμφωνα με την CoolerMaster, το πλάτος (width) του κουτιού σου είναι 230mm. Σίγουρα χωράει η ψύκτρα μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xterm Μάϊος 16, 2012 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2012 Ευχαριστώ την αγοραζω και σας λέω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lionheart75 Μάϊος 18, 2012 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2012 Καλή και χρυσή σε επιδόσεις η NH-D14 της Noctua αλλά πολύ γκουμούτσα και άσχημη κατα την γνώμη μου.Επιπλέον σου γεμιζει το κουτί και σου περιορίζει τον χώρο.Όσο αφορά τον θόρυβο αυτός έχει να κάνει με τα fans που θα χρησιμοποιήσεις. Μπορείς να πάς σε οικονομικότερη tower αερόψυκτρα που να είναι πιο μαζεμένη σε διαστάσεις ή σε κάποιο κλειστό κύκλωμα υδρόψυξης της corsair αν σε ενδιαφέρει πέρα απο τις επιδόσεις και η εμφάνιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.