Jump to content

Βοήθεια για επιλογή ψύκτρας

messier88

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα και καλή χρονιά και από μένα. Έφτιαξα πρόσφατα ένα σύστημα με τον AMD 1090Τ πάνω. Φαντάζομαι αυτό τα λέει όλα.....Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την εργοστασιακή ψύκτρα...Δεν αντέχω άλλο, ανοίγω το pc και με πιάνει πονοκέφαλος.

Λοιπόν για να μην μακρηγορώ, διάβασα όλα τα post σε αυτό το topic αλλά δεν κατάλαβα και πολλά να πω την αλήθεια. Θα ζητούσα να μου πείτε τι χαρακτηριστικά πρέπει να συγκρίνουμε στις ψύκτρες αλλά για να μην κουράσω, μπορείτε να μου προτείνετε μια ικανοποιητική στα 30, το πολύ 40 ευρώ? Καταλαβαίνετε πως αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο θόρυβος. Ούτε έκανα ποτέ, ούτε έχω σκοπό να κάνω oc...

Το κουτί που έχω είναι αυτό http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Elite-430-Black-Case-RC-430-KWN1.htm

Για παράδειγμα, αυτή είναι καλή για μένα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Gaia-SD1283-Heatpipe-Cooler-120mm-Int-775-1156-1366-AMD-AM2-AM3.htm ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

εδώ είσαι φίλε μου (Thermaltake Isgc-300 (CLP0539) | Skroutz.gr), ελπίζω να σου κάνει από socket γιατι δεν το κατεχω με amd. Κάνει τρομερή δουλειά και είναι πραγματικά αθόρυβη.. Τωρα χειμώνας που εινια όλα κλειστα και το pc γενικά ακούγεται περισσότερο, καμια φορά ξεχνάω ότι είναι ανοικτό...Θερμοκρασίες σε κλοκαρισμο Ε6600 στα 3ghz 33C (αυτή την στιγμή που είναι ολη μέρα ανοικτός)

απλά να ξέρεις ότι όπως και οι περισσότερς όρθιες ψύκτρςε είναι λίγο μανίκι στην εγκατάσταση..

πολύ καλά λόγια για amd έχω ακούσει και για scythe mugen 2-3

βέβαια και οι 2 είναι θηρία και δεν ξέρω αν θα βρίσκουν σε μητρική ή δεν θα χωράνε στο κουτί...

και η gaia επίσης καλούτσικη είναι

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Έχω σχεδόν καταλήξει στην Xigmatek Gaia SD1283, λόγω χρημάτων αλλά και επειδή με βολεύει να την αγοράσω εδώ που είμαι. Πείτε μου μια τελική γνώμη, είναι καλή? Θα είμαι ήσυχος με το θέμα του θορύβου?

Hyper TX3 - Cooler Master - Leading Provider of Computer Case | Cooler | Power Supply

COOLER MASTER CPU (Hyper TX3)

Για ριξε μια ματια φιλε,την εβαλα πρην 2-3 εβδομαδες πανω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο θεμα ψυξης και απο θεμα θορυβου!Μια οικονομικη καλη και ποιοτικη λυση,γνωμη μου!:T:

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απόψεις σας. Μου φάνηκαν όλες πολύ καλές επιλογές. Τελικά κατέληξα στην Xigmatek Gaia SD1283, γιατί την βρήκα ετοιμοπαράδοτη στην Πάτρα στο Πλαίσιο και δεν είχα κουράγιο να ψάξω άλλο ή να περιμένω να μου έρθει μέσω ταχυδρομείου! :) Κάνει λίγο θόρυβο, αλλά κατ' εμέ αρκετά υποφερτό! Όσον αφορά τις θερμοκρασίες υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να τρέξω που να μου βγάζει θερμοκρασίες σε ηρεμία και σε full load? Αυτήν την στιγμή σε ηρεμία έχω 35-38 βαθμούς ενώ με την εργοστασιακή είχα 48-52!

• 3 months later...

Δε ξέρω αν πρέπει να ανοίξω αλλο topic αλλά και εγώ είμαι κάτοχος

AMD Phenom II X6 1090T

CoolerMaster HAF 912 Plus Midi

MSI 990FXA-GD80

Το pc όπου να ναι απογειώνεται. Δε μπορώ άλλο θόρυβο!!! Δίνω όσα να ναι, παρακαλώ προτείνετε ότι πιο αθόρυβο παίζει. Games δε παίζω αλλά το Diablo 3 θα το παίξω.

Φχαριστώ

Η Noctua NH-D14 θα χωράει στο κουτί μου? Μου φαινεται η πιο καλή.

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που δίνει η Noctua, το μέγιστο ύψος της ψύκτρας (με ανεμιστήρα) είναι 160mm.

Σύμφωνα με την CoolerMaster, το πλάτος (width) του κουτιού σου είναι 230mm. Σίγουρα χωράει η ψύκτρα μέσα.

Καλή και χρυσή σε επιδόσεις η NH-D14 της Noctua αλλά πολύ γκουμούτσα και άσχημη κατα την γνώμη μου.

Επιπλέον σου γεμιζει το κουτί και σου περιορίζει τον χώρο.

Όσο αφορά τον θόρυβο αυτός έχει να κάνει με τα fans που θα χρησιμοποιήσεις.

Μπορείς να πάς σε οικονομικότερη tower αερόψυκτρα που να είναι πιο μαζεμένη σε διαστάσεις ή σε κάποιο κλειστό κύκλωμα υδρόψυξης της corsair αν σε ενδιαφέρει πέρα απο τις επιδόσεις και η εμφάνιση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.