giorgos94 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 Καλησπέρα σε όλους.Όπως μπορείτε να δείτε και απο τα προηγούμενα post μου εχω πάρει ενα σχετικά παλιο μηχάνημα απο εναν φίλο εδω και κανα μήνα. Υπάρχει δυστυχως ενα πρόβλημα και αυτό ειναι πως οτιδήποτε εχει σχέση με overclock features στο bios είναι απενεργοποιημένα. Βασικά, ούτε καν απενεργοποιημένα, απλά δεν υπάρχει τίποτα. Έψαξα και είδα οτι η συγκεκριμένη mobo ειναι SI δηλαδή είνια φτιαγμένες με σκοπό ούτως η άλλως να μην μπορείς να πειράξεις τίποτα.Έχοντας σκοπό να αναβαθμίσω λίγο το PC μου, αποφάσησα να πάρω μια καινούργια GPU, για την ακρίβεια την Sapphire HD 6850 απο πλαίσιο και μια καινούργια μητρική, την INTEL BOXDH55TC απο eshop: INTEL BOXDH55TC RETAIL - - E-SHOP.GRΙδού η ερώτηση λοιπόν.. Θέλω να μου πείτε αν γίνεται με σιγουριά, αν υποστηρίζει overclocking αυτή η μητρική. Δεν πρόκειται να ανεβάσω τρελά multiplier κλπ, ενα μικρό πείραγμα θέλω να κάνω (πρόκειται να πάρω και new cooler).Το σύστημα με το ''μελλοντικό upgrade" θα είναι το εξής:CPU: i3 530 @ 2.93GHzRAM: 4 * 2GB(8gb σύνολο) -> Corsair CMV4GX3M2A1333C9GPU: Sapphire HD 6850Motherboard: INTEL BOXDH55TCΔεν χρειάζομαι συμβουλές για διαφορετική κάρτα γραφικών κλπ, μόνο αν εχετε να μου προτεινεται κάτι για mobo στα λευτά που παίζει και η DH55TC η απλά αν υποστηρίζει ενα βασικό overclock η παραπάνω μητρική.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
The One Ιανουάριος 13, 2012 #2 Ιανουάριος 13, 2012 Ολες οι μητρικες υποστηριζουν overclocking. Απλα μερικες πηγαινουν πιο ψηλα και πιο ανετα. Εναλλακτικη μητρικη προτεινω αυτην Asus P7P55-M | Skroutz.gr
giorgos94 Ιανουάριος 13, 2012 Author #3 Ιανουάριος 13, 2012 Σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου..Τι θα έλεγες για την συγκεκριμένη motherboard:MSI H55-GD65 Βρείτε MSI H55-GD65 in OVP mit Blende und ZubehΠαρεπιπτόντως, η δική μου μητρική δεν υποστιρίζει καθόλου overclocking. Είναι μοντέλο P7H55-M SIΕυχαριστώ!
venom7 Ιανουάριος 13, 2012 #4 Ιανουάριος 13, 2012 Όσο και να σου φαίνεται παράξενο,οι intel μητρικές δεν είναι και ότι καλύτερο στο overclocking να ξέρεις.Οπότε προσπάθησε να τις αποφύγεις.Πολύ καλή λύση στα λεφτά σου είναι και αυτή που σου πρότεινε ο [MENTION=20934]The One[/MENTION] πάντως.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.