Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2004 Παιδιά για χαρά!! Πρώτο post... Καλώς σας βρήκα! Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο τελικός (ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ, ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ.... ), εντελώς ξαφνικά, τεχνουργήματα εμφανίστικαν στην επιφάνεια εργασίας και μετά από λίγα δευτερόλεπτα η οθόνη έγινε μαύρη και το PC κόλησε. (Τώρα βρήκε γ@μώτο, και ήθελα να γράψω τον τελικό από το TV tuner..) Μετά από reset τα ίδια τεχνουργήματα υπήρχαν και στην αρχική οθόνη που μετράει την μνήμη. Όταν πήγε να μπει στα XP, πέταξε μια μπλε οθόνη όπου πολύ λακωνικά έλεγε για "hardware failure". Reset ξανά και μπαίνω σε safe mode. Το σύστημα ξεκίνησε κανονικά και (σωστά μαντέψατε) φυσικά τα windows ήταν αγνώριστα απ' τα artifacts. Πέταξαν το μήνυμα που φαίνεται στην εικόνα (παρέα με τα τεχνουργήματα). Τέλος πάντων, όπως βλέπετε, κάνει μπαμ ότι η μνήμη στην κάρτα γραφικών τα κακάρωσε. Είναι 99,99999999% σίγουρο ότι η κάρτα τετέλεστε οριστικά. Να τονίσω ότι ούτε η κάρτα γραφικών, ούτε τίποτε άλλο στο PC ήταν overclocαρισμένο και το σύστημα φυσικά δούλευε σταθερότατα. Την είχα αγοράσει 22/7/2003 (έχω την απόδειξη), οπότε η εγγύηση ισχύει για 15+ μέρες ακόμα. Η κάρτα είναι Gainward GF4 4600 Ultra 128MB, την είχα πάρει 199 από το Microland - Πάτρα. Τώρα φοβάμαι μη μείνω χωρίς το PC γιατί το χρειάζομαι για την πτυχιακή μου. Αφού η κάρτα, πιστεύω, είναι ολοφάνερο ότι δεν παίρνει επιδιόρθωση, θα πρέπει να μου την αλλάξουν με κάποια καινούρια που θα κοστίζει τώρα 199 ή πιο πολύ και να πληρώσω τη διαφορά, σωστά; Αν μου πουν να την στείλουν στην αντιπρωσωπία για να εξακριβώσει την κατάσταση της κάρτας, τι να κάνω; Δε με παίρνει να μείνω χωρίς PC για πάνω από 1 εβδομάβα Πως με συμβουλεύετε να το χειριστώ το θέμα; Ποια είναι τα δικαιωματά μου, ως καταναλωτής, σε αυτήν την περίπτωση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Οδυσσέας Ιούλιος 5, 2004 Author #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 Ξέχασα να επισυνάψω την εικόνα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούλιος 5, 2004 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 όντως πάπαλα... κάτι τέτοια μου έβγαζε κι εμένα με ζορισμένο πυρήνα από μπλοκ... μπορεί βέβαια και από μνήμη της κάρτας να το παθαίνεις. η καλύτερη λύση θα είναι να επικοινωνήσεις μαζί τους 'ώστε να μην κάνουμε εικασίες. τώρα αν δεν έχουν στοκ από ίδιες (που λογικά δεν θα έχουν) μπλέκει το πράγμα... θεωρητικά πάντως δε νομίζω να σε φτάνει μια βδομάδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιούλιος 5, 2004 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 κατι με τις μνημες παιζει........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Οδυσσέας Ιούλιος 5, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 Ναι αφού λογικά δε θα έχουν καμιά ίδια κάρτα στοκ τότε δε θα πρέπει να μου την αλλάξουν με μια που να κάνει τα ίδια λεφτά;Εγώ φοβάμαι τις καθυστερίσεις τύπου... Μα... μου.... δε ξέρω... λείπει ο τεχνικός... έλα άυριο... από βδομάδα... κτλ. Πως να τα αποφύγω αυτά;Πάω σε λίγο στο κατάστημα και θα σας ενημερώσω για ότι γίνει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Οδυσσέας Ιούλιος 5, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 :wall: :wall: :wall: Παιδιά τα πιάσαμε τα λεφτά μας... Το Microland στην Πάτρα έχει κλείσει. Στην θέση του υπάρχει άλλο κατάστημα Η/Υ άσχετης εταιρίας. Αυτοί δε γίνεται να με βοηθήσουν. :wall: :wall: :wall: Τώρα τι γίνεται; Ξέρει κάποιος στην Πάτρα αν έχει ανοίξει άλλο Microland; Θα πάρω τηλ. στα κεντρικά τους στην Αθήνα (αν υπάρχει κι εκεί ακόμα :...: ) και βλέπουμε..... Πάντως το βλέπω να τα :cry: τα 199....... τη γκαντεμιά μου να πάρει...... ’λλαξα και τον τίτλο του θέματος για να είναι πιο κατατοπιστικός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούλιος 5, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 Η εγγύηση λογικά ισχύει γιατι πρέπει να σε καλύπτει η microland σαν αλυσίδα... Κάνε ένα τηλ στα κεντρικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιούλιος 5, 2004 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 καλός ήρθες στο the lab Οδυσσέα. :flower:Επειδή μου έχει τύχη σε RMA να έχει κλείσει το κατάστημα όπου αγοράστηκε η κάρτα, αν δεν υπάρχει η αλυσίδα (που στη περίπτωση σου υπάρχει) απλά φροντίζεις να μάθεις το προμηθευτή και την στέλνεις ο ίδιος. Και την τελευταία μέρα να γίνει η εισαγωγή όπου ισχύει η εγγύηση είναι υποχρεωμένοι να την πάρουν και να στην αντικαταστήσουν. Αν δεν έχουν ίδια δε σου δίνουν κάρτα με τα ίδια λεφτά τότε που την πήρες αλλά μια εφάμιλλης απόδοσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Ιούλιος 5, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 Τα μονα Microland που υπαρχουν ειναι αυτα στην Αθηνα στην Στουρναρη. Αυτα απομεινανε οποτε πρεπει να απεθυνθεις εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούλιος 5, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 Αρχική απάντηση από tyxeros Τα μονα Microland που υπαρχουν ειναι αυτα στην Αθηνα στην Στουρναρη. Αυτα απομεινανε οποτε πρεπει να απεθυνθεις εκει. Σοβαρά τώρα ? Έκλεισαν όλα ?!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Οδυσσέας Ιούλιος 5, 2004 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 Σττη σελίδα της Altec είδα ότι έχουν μείνει 29 καταστήματα Microland στην Ελλάδα. Είδα και το τηλ. στα κεντρικά τους στην Αθήνα και ήταν το ίδιο με αυτό που μου είπαν στο 131. Τους πήρα τηλ. πολλές φορές αλλά τις μισές δε το σηκώνει κανείς και τις υπόλοιπες μιλάει. Θα δοκιμάσω πάλι άυριο... Ελπίζω να μην έχουν κλείσει μεχρι τότε.........Δυστηχώς πουθενά δε βρήκα πληροφορίες για κανένα κατάστημα. Αν υπήρχε κάποιο κατάστημα πιο κοντά από την Αθήνα θα ήταν βολικότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Ιούλιος 6, 2004 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2004 Χωρις να θελω να ριξω λαδι στην φωτια αλλα αυτα παθαινουμε οταν υπαρχουν μαγαζια και ακομα χειροτερα αλυσιδες μπακαλικα...ακους εκει να μην το σηκωνουν ουτε στα κεντρικα!!!Παντως αν τελικα τους βρεισ και σου αρχισουν τα μα και μου συμβουλεψου το ΙΝΚΑ και πετα και καμια σποντα και σε αυτους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Οδυσσέας Ιούλιος 6, 2004 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2004 Ison, δε θα μπορούσες να έχεις περισσότερο δίκιο.Σήμερα το πρωΐ που πήρα πάλι τηλ. στα κεντρικά τους και πάλι δε το σήκωνε κανείς!!!!!!Τι πράγματα είναι αυτά;;;EDIT: Για την επικοινωνία με όποια Μicroland έχουν απομείνει μπορείτε να βοηθήσετε ΕΔΩ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Ιούλιος 7, 2004 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2004 Παρε τηλ 131 και ζητα το τηλεφωνο της MIcroland που βρισκετε γωνια Μποτάση και Στουρνάρη αυτο ειναι standard ανοιχτο(τουλαχιστον πριν απο μια βδομαδα που περασα!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Οδυσσέας Ιούλιος 7, 2004 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2004 Outlaw, δεν είσαι και τόσο :OT: ........ Όταν είχα πάρει κι εγώ την 4600 από το Microland εδώ στην Πάτρα, το ίδιο σκηνικό επικρατούσε στο κατάστημα... :tw: αλλά αντί για Gf3 είχαν την Gf4 που πήρα.......... Ison, ευχαριστώ... Θα το κοιτάξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Οδυσσέας Ιούλιος 9, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2004 Λοιπόν βρήκα το τηλ. του υποκαταστήματος γωνια Μποτάση και Στουρνάρη, τους είπα το πρόβλημα, μου έδωσαν το τηλ. άλλου υποκαταστήματος, αυτοί μου έδωσαν πάλι άλλο τηλ. και τελικά συνενοήθηκα με κάποιον στο κατάστημα Στουρνάρη 49. Μου έλυσαν και την απορία γιατί δε το σήκωναν στα κεντρικά...................................... έχουν κλείσει............. Τώρα θα τους στείλω την κάρτα και φωτοτυπία της απόδειξης με courier και... βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Ιούλιος 9, 2004 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2004 Πριν απο τη λυση του rma δες αν σωνεται η καρτουλα σου....βγαλτην εντελως για καποια ωρα κ ξαναπροσπαθησε να την συνδεσεις "σωστα"επανεφερε τις αρχικες ρυθμισεις εαν εχεις αλλαξει κατι..δοκιμασε κ αλλους drivers.γενικοτερα κανε οτι νομιζεις οτι εχει εστω κ την ελαχιστη επιτυχεια.γιατι αν την πας για rma ετσι οπως σε βλεπω τον μηνα τον εχεις στο νερο.κ καλυτερα εαν πας τελικα στη λυση του rma θα σου προτεινα να ωρεις κ να την στειλεις ο ιδιος στον εισαγωγεα κ να παρακαμψεις οσο μπορεις την microland.καλη τυχη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Οδυσσέας Ιούλιος 9, 2004 Author #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2004 Η κάρτα δεν σώνεται... την δοκίμασα και σε υπολογιστή ενός φίλου και έκανε τα ίδια.Οδηγοί και ρυθμίσεις δε παίζουν αφού μόνο σε safe mode μπαίνει. Ακόμα και στο linux που δοκίμασα να μπω....... μαύρη κι άραχνη οθόνη.....Η αντιπροσωπεία δε ξέρω ποια είναι. Και στο Microland που ρώτησα μου είπαν ότι μάλλον θα είναι η Altec αλλά δεν είναι σίγουρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Οδυσσέας Ιούλιος 9, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2004 Αν ήμουν Αθήνα θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Πάντως τώρα την έστειλα με courier. Από Δευτέρα - Τρίτη βλέπουμε πως θα προχωρήσει το πράγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούλιος 10, 2004 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2004 Καλή τύχη παιδιά ! Βάλτε και καμιά φωνή στα δύσκολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.