Jump to content

Πρόβλημα σχετικά με κάρτα γραφικών

enikos

Recommended Posts

Καλήσπερα...Θα σας πω πως έχει η όλη κατάσταση για να καταλάβετε καλύτερα. Εχθές μπήκα σε ένα new game που κατέβασα το "The Elder Scrolls V Skyrim" και είχα ένα μικρό πρόβλημα με τα fps και δεν ήξερα τη να κάνω. Έτσι ρώτησα έναν γνωστό μου και μου είπε να κατεβάσω τα drivers της κάρτας γραφικών μου. Η κάρτα μου είναι η εξής-> "Ati Mobility Radeon HD5470 Graphics 512MB" και παίζω από laptop. Τα κατέβασα λοιπόν τα drivers και άρχισα την εγκατάσταση ...Κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης μου έβγαλε να εγκαταστήσω και το "Catalyst Control Center". Αποδέχτηκα λοιπόν την εγκατάσταση και κατα τη διαρκει της εγκατάστασης μου έβγαλε σαν προειδοποιητικό μήνυμα πως κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης υπάρχει πιθανότητα να αναβοσβήνει η οθόνη ή να είναι άδεια. Έτσι και έγινε ,αλλά για κακή μου τύχη κόλλησε και μου έβγαλε ένα error (δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα του...ήταν blue screen κάτι). Έγινε λοιπόν με το error το pc αυτόματα restart και όταν το άνοιξα η ανάλυση τα είχε παίξει. Από 1366x768 που ήταν έγινε 1024x768 max και δεν άλλαζε με τίποτα. Γι' αυτό το λόγο έκανα τα εξής: Πήγα start>διαχείρηση συσκευών>Προσαρμογείς Οθόνης>Ati Mobility Radeon HD 5470>Ιδιότητες>Γενικά(εδώ είδα πως έχει βγάλει error γιατί η εγκατάσταση ήταν ανεπιτυχής)>Πρόγραμμα Οδήγησης>Επαναφορά . Με την επαναφορά το pc έγινε restart και η ανάλυση έγινε όπως πριν. Τότε ξαναδοκίμασα να βάλω τα drivers ξανά και η εγκατάσταση έγινε επιτυχώς μονό που η ανάλυση ξαναχάλασε και τότε πήγα να ξανακάνω "Επαναφορά" ,αλλά δεν μπορούσα και έτσι πάτησα "Ενημέρωση". Μόλις έγινε η ενημέρωση το pc έγινε restart και η ανάλυση έφτιαξε , αλλά τα drivers ήταν λες και δεν μπήκαν ποτέ. Τότε βαρέθηκα με όλα αυτά και είπα να μπώ counter strike 1.6, αλλά το cs 1.6 crashare συνεχώς λέγοντας αυτό "the specified video mode is not supported the game will now run in software mode". Να προσθέσω πως έχω 3 διαφορετικά counter strike 1.6 και συμβαίνει σε όλα. Σε Software και D3D mode παίζουν αλλά OpenGL δεν γίνεται γιατί μου το crasharei.

Έχω δοκιμάσει να κάνω τα εξής:

1) Επαναφορά(δεν πέτυχε)

2) Να ξαναδοκιμάσω να βάλω τα drivers (πολλές φορές δοκίμασα αλλά και πάλι δεν πέτυχε)

3) Επαναφορά Συστήματος (το επανάφερα στην κατάσταση που ήταν 11/1/2012 ,αλλά και πάλι δεν άλλαξε κατι...βασικά χειροτέρεψε η ανάλυση και γι'αυτό το λόγο έκανα αναίρεση επαναφοράς και ήρθε όπως πριν)

Το λειτουργικό μου σύστημα είναι -> Windows 7 Home Edition, 64 bit

Θέλω να αποφύγω το format, οπότε μην το προτείνετε.

Λοιπόν , τις επαναφορες και τα restore κακώς τα χρησιμοποιησες διότι απλά έπρεπε την πρώτη φορά να ξαναξεκινήσεις την εγκατάσταση..

Τώρα επειδη φαντάζομαι ότι πρώτη φορά περνάς στο λάπτοπ τους κανονικούς ati drivers και μέχρι τώρα έιχε τους OEM που είχε το λάπτοπ απ'την μάνα του δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα ασυμβατότητας....

Η λύση είναι κάπως πιο πολυπλοκη, οχι ανεφικτη όμως δεν χρειάζεται φορματ.

Θα πρεπει να εγκαταστησεις απο το Guru3d το πρόγραμμα που λέγεται driver Sweeper

Guru3D - Driver Sweeper

Αφου το τρέξεις και το βάλεις να βρει και να καθαρίσει ότι driver ati βρει , θα κάνεις επανεκκίνηση και θα το ξανατρέξεις δευτερη φορα , για να βεβαιωθείς ότι δεν βρίσκει τιποτα πλεον..

Τώρα σε αυτην την φάση η οθόνη θα σου δείχνει σε χαμηλή ανάλυση 1024χ768.

Τώρα ξεκινάς την εγκατάσταση των drivers της ati

ATI Catalyst

Με αυτά θα πρέπει το μηχάνημα να επανέρθει..

Αν μετά από αυτό περαστούν οι drivers αλλα το CCC αρνήται πεισματικα να ξεκινήσει , τότε υπάρχουν ακόμα προβλήματα από τα σκουπίδια που αφήνουν οι OEM drivers..

Πρέπει στην φάση που έχεις τρέξει το Driver Sweeper για δευτερη φορά να πας και στους

φακέλους των windows\assembly και να σβήσεις με προσοχή αρχεία που έχουν Public Key Token "90ba9c70f846762e" αυτό αντιστοιχεί στην ati.

το πρόβλημα αναλύεται και εδώ http://www.rage3d.com/board/archive/index.php?t-33862974.html

Αυτο το βήμα είναι αναγκαίο αν έχεις πρόβλημα με το CCC (Catalyst Control )

Ευχαριστώ πολύ παιδιά λύθηκε το πρόβλημα....Έτρεξα το Driver Sweeper ,αλλά μετά έβαλα τα drivers που βρήκα για το laptop μου. Δοκίμασα να βάλω τα drivers που είπε ο "pitogiros" , αλλά δεν έφτιαξε ούτε η ανάλυση και δεν έμπαινε ούτε το counter strike 1.6.:lock:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.