Jump to content

Αυτό είναι PSU πρόβλημα;

schumifer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η ερώτησή μου έχει ως εξής.

Το μηχάνημα είναι :Athlon XP 2000+ @ 2600+(1,80V) ,256/333,40GB,8GB ,cdrwTεac,cdrwPhilips,modem ,network card,tv -tuner card,4fans,fx5200.Όλααυτά με 250 βατ τροφοδοτκό που ως τώρα δούλευε μια χαρά.

Το πρόβλημα που εμφανίστηκε είναι ότι εδώ και 2 μέρες ανάβει μόνο αν έχει διάθεση!!!.Τις άλλες φορές απλά ανάβει το φωτάκι του σκληρού και αυτό του power on αλλά ούτε σκληροί δουλεύουν(ακούγονται όταν ξεκινάνε κανονικά έστω και λιγάκι!) ,ούτε τα cd, ενώ οι ανεμιστήρες ναι!.

Παράλληλα εδώ και κάνα μήνα όταν υπάρχει ησυχία ,μπορώ να ακούσω από το τροφοδοτικό έναν απαλό ήχο που εμένα τουλάχιστο μου θυμίζει-μη γελάσετε ρε!- τον ήχο που κάνει το καζανάκι όταν τρέχει (ναι ναι ξέρω,..., να πάρω σωσίβιο μην πνιγώ!!!).

Αλλά δε σας κάνω πλάκα ,ακούγεται ένα πολύ απαλο φσσσσσσσσς.Το οποίο παει όταν κλείσω το διακόπτη του τροφδοτικού.

Επίσης μετά από λίγη ώρα λειτουργίας(όταν παίρνει μπρος) το monitoring των ρευμάτων μού δίνει ένα 3,80 για το 5VSB!!!Τώρα επίσης παρατήρησα ότι αναβόσβηνει για λίγο το λαμπάκι του NumLοck!!!

Αύριο θα αλλάξω τροφοδοτικό ,θα βάλω ένα 350 από το e-shop.gr.

Τι πιστεύετε ότι μπορεί να είναι ,και αν κάποιος ξέρει ,τι μπορεί να σημαίνει ήχος από το τροφοδοτικό?(τουλάχιστον το πρώτο που είχα πριν 3χρόνια,απλά μια μέρα έσκασε ένας πυκνωτής του και αυτό ήταν!

η γνωμη μου ειναι οτι αξιζει να δωσεις λεφτα για ενα καλο και επωνυμο τροφοδοτικο

θα βρεις εδω πολλα σχετικα θεματα

Είσαι πάντως τυχερός που δεν σου πειράχτηκε τίποτα από τα άλλα συστήματα.

Μην τον ανοίγεις τον υπολογιστή γιατί μπορεί να σου κάψει τίποτε άλλο.Προχθές είχα στα χέρια μου έναν υπολογιστή που έκανε το ίδιο πράγμα και ξαφνικά άρχιζε να μυρίζει κάτι και αυτό το κάτι ήταν ο δίσκος.

Τελικά αναφέρω χαρούμενος ότι το πρόβλημα ήταν το τροφοδοτικό.Ευτυχώς όλα καλά τώρα,ανέβηκαν και οι τάσεις μου επιτέλους!!!

Υπάρχει ένα εργαλείο που λέγεται PSU tester.

το λινκ είναι αυτό

Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη (τους τηλεφώνησα προχτές) και μαλλόν δε σε βοηθά η πρότασή μου σε κάτι αλλά: 1ον μπορεί να βρεις κάτι αντίστοιχο κάπου αλλού και 2ον νομίζω ότι είναι αρκετά χρήσιμο για να το ξέρει ο κόσμος.

Και το πλέον κουφό.Εκεί που πήγαινα για αλλαγή ποντικιού καθώς δε δούλευε η ροδέλα ξαφνικά μετά την αντικατάσταση του τροφοδοτικού άρχισε πάλι να δουλεύει!!!!!!!!!

Σας έχει τύχει ποτέ κάτι ανάλογο??????

Αρχική απάντηση από schumifer

Και το πλέον κουφό.Εκεί που πήγαινα για αλλαγή ποντικιού καθώς δε δούλευε η ροδέλα ξαφνικά μετά την αντικατάσταση του τροφοδοτικού άρχισε πάλι να δουλεύει!!!!!!!!!

Σας έχει τύχει ποτέ κάτι ανάλογο??????

Κουφό !!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.