nathanlyk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 Καλημερα και καλη χρονια!!Θελω να κανω το εξης εγχειρημα. Θελω να συνδεσω το pc στην τηλεοραση σαν δευτερο monitor του pc. Δηλαδη οτι δειχνει η οθονη του pc να δειχνει ταυτοχρονα και η TV διπλα μου.Η καρτα γραφικων του PC εχει βυσμα DVI κενο απο πισω και το αλλο το κλασσικο RGB βυσμα που ειναι συνδεδεμενη η οθονη του υπολογιστη μου. Η τηλεοραση εχει απο πισω βυσματα HDMI, RGB, RS-232C IN και HDMI/DVI IN. Γνωριζει καποιος τη διαδικασια;;
The One Ιανουάριος 13, 2012 #2 Ιανουάριος 13, 2012 Με εναν ανταπτορα DVI σε HDMI μπορεις να τη συνδεσεις. Οι ρυθμισεις γινονται απο τον πινακα ελεγχου.
nathanlyk Ιανουάριος 13, 2012 Author #3 Ιανουάριος 13, 2012 Wiretek Cable DVI Analog -> VGA Analog (12 + 2M/HDB) - Καλώδια Monitor - plaisio.grΜε αυτο ειμαι ok;;Tα hdmi παιζουν στα 50 ευρω με μια γρηγορη ματια που εριξα..
pitogiros Ιανουάριος 13, 2012 #6 Ιανουάριος 13, 2012 Ανάλογα την τηλεόραση , υπάρχουν περιορισμοί σε αναλύσεις που μπορούν να δεχθούν από το κάθε βύσμα.Συνήθως το vga είναι υποδεεστερο σε ανάλυση γιατι συνήθως το περιορίζουν οι τηλεοράσεις σε ανάλυση είτε 1280x1024 , είτε 1024x768 ανάλογα άν το πάνελ της τηλεόρασης είναι 1080, ή 720. Το hdmi περιορίζεται σε αναλύσεις βίντεο , δηλαδή σε αναλύσεις 16:9 1080i,p 720i,p 576i,p ,480i,p . Τα 50ευρώ για hdmi καλώδιο είναι παρα - παρα πολλά . Με 10 ευρώ μπορείς βρείς με ίδια ποιότητα, και όπως το έχουμε πει και σε άλλο thread μακρια από το πλαίσιο.!! ειδικά σε θέματα καλωδίων βαράει πολύ.Επομένως , ανοίγεις το βιβλιαράκι της τηλεόρασης σου , πηγαίνεις στις συνδέσεις και διαβάζεις τις αναλύσεις που σηκώνει ανάλογα το βύσμα.Διαλέγεις σε ποιά θές να παίξεις και αναλόγως αγοράζεις το αντίστοιχο καλώδιο και αντάπτορα.Ενδεικτικά , αντιβαίνοντας το κανονα για το πλαισιο σου παραθέτω ένα λίνκ ενδικτεικα και μόνο http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Home-Cinema-Systems/Home-Cinema-Cables/Konig-Cable-HDM-to-DVI-D-M-M-1-5M-CABLE-551-1-5.htm
ponaei8anasi Ιανουάριος 13, 2012 #7 Ιανουάριος 13, 2012 50 ευρω το hdmi???? Από χρυσαφι είναι.. Εγω παντως εχω ένα που κανει και γωνια 180 μοιρων από το eshop με 9 ευρω και ειμαι κομπλε
yanni Ιανουάριος 13, 2012 #8 Ιανουάριος 13, 2012 Συνήθως το vga είναι υποδεεστερο σε ανάλυση γιατι συνήθως το περιορίζουν οι τηλεοράσεις σε ανάλυση είτε 1280x1024 , είτε 1024x768 ανάλογα άν το πάνελ της τηλεόρασης είναι 1080, ή 720.Σε 32άρα Samsung πάντως μια χαρά είχα fullhd από απλό VGA όπως και από component. Μόνο με SVideo/Composite/Scart δεν είχα την μέγιστη ανάλυση της LCD.
pitogiros Ιανουάριος 13, 2012 #9 Ιανουάριος 13, 2012 Για αυτό ανέφερα να δει το manual της τηλεόρασης. Το vga σε πολλές Phillips, LG δεν επιτρέπει full hd και εδώ που τα λέμε αν δεν είναι με μαγνητικές θωρακίσεις το VGA καλώδιο αρχίζει και εμφανίζει ghosting στο σήμα απο 2μετρα και πάνω, ενώ το HDMI είναι πιο αξιοπρεπές στις αποστάσεις μέχρι 10μέτρα, απο κει και πέρα αντιστρέφονται οι κανόνες .
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.