Jump to content

ufs on windows 7 boot problem

paralysis

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω το παρακάτω πρόβλημα:

Έπρεπε να πάρω backup κάποια συμαντικά δεδομένα από έναν παλιό iMac G3 (mac os 8.1). Έβγαλα τον σκληρό (Quantum Fireball 4.1 gb), τον σύνδεσα σε ένα μηχάνημα με windows 7 και πριν καταλάβω τι γίνεται πάτησα <οκ> στο μήνυμα των windows που ρωτούσε να κάνει initialize τον δίσκο σαν MBR ή GPT (τώρα καταλαβαίνω πόσο χαζό ήταν αυτό αλλά έγινε λόγο κεκτημένης ταχύτητας). Τώρα το μηχάνημα δεν bootarei αλλά ξεκινάει και δείχνει την οθόνη με τον φάκελο και το ερωτηματικό που αναβοσβήνει. Αν καταλαβαίνω καλά τα windows «πειράξανε» το boot record του mac. Μάλλον, γράψανε το MBR και τώρα δεν μπορεί να ξεκινήσει ο boot loader του mac.

Τι μπορώ να κάνω για να επαναφέρω το μηχάνημα στην αρχική του κατάσταση? Πώς μπορώ να διαγράψω το MBR και μόνο αυτό απο τον δίσκο?

Ευχαριστώ

Control Panel\All Control Panel Items\Administrative Tools\Computer Management\Disk management

απο εκει ισως μπορεις να πειραξεις κατι (αλλα μην ελπιζεις και πολλα)

μετα δοκιμασε ενα live cd απο μια διανομη linux πχ ubuntu

και κανε mount το δισκο για να σωσεις τα αρχεια σου

δεν εχω αντιμετωπισει ποτε παρομοιο προβλημα μιας και ποτε δεν ειχα mac

απλα ειναι καποια στανταρ που κανω οταν εχω προβλημα τετοιου τυπου με δισκο

τωρα για το mbr υπαρχουν tools για να το πειραξεις

ψαξε στο google ολο και κατι θα σου βγαλει

πχ εγω βρηκα αυτο

http://www.datarecoverymac.co.uk/

αν εχεις cd και παιζεις με κονσολα δες και αυτο

http://sportman.freeflux.net/blog/archive/2006/11/27/restore-darwin-bootloader-to-mbr.html

ελπιζω να βοηθησα εστω και ελαχιστα

Ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια αλλά δεν βοηθάς και πολύ.

Τα αρχεία τα έχω σώσει. Παρόλο που o δίσκος είναι HFS. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να κάνω erase το ΜΒΡ χωρίς να πειράξω το partition table ή τα δεδομένα του δίσκου.

Ότι utility έχω βρει που να διαγράφει το MBR διαγράφει και όλα τα partitions του δίσκου :-/

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.