paralysis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 Καλησπέρα, Έχω το παρακάτω πρόβλημα: Έπρεπε να πάρω backup κάποια συμαντικά δεδομένα από έναν παλιό iMac G3 (mac os 8.1). Έβγαλα τον σκληρό (Quantum Fireball 4.1 gb), τον σύνδεσα σε ένα μηχάνημα με windows 7 και πριν καταλάβω τι γίνεται πάτησα <οκ> στο μήνυμα των windows που ρωτούσε να κάνει initialize τον δίσκο σαν MBR ή GPT (τώρα καταλαβαίνω πόσο χαζό ήταν αυτό αλλά έγινε λόγο κεκτημένης ταχύτητας). Τώρα το μηχάνημα δεν bootarei αλλά ξεκινάει και δείχνει την οθόνη με τον φάκελο και το ερωτηματικό που αναβοσβήνει. Αν καταλαβαίνω καλά τα windows «πειράξανε» το boot record του mac. Μάλλον, γράψανε το MBR και τώρα δεν μπορεί να ξεκινήσει ο boot loader του mac.Τι μπορώ να κάνω για να επαναφέρω το μηχάνημα στην αρχική του κατάσταση? Πώς μπορώ να διαγράψω το MBR και μόνο αυτό απο τον δίσκο? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas314 Ιανουάριος 13, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 Control Panel\All Control Panel Items\Administrative Tools\Computer Management\Disk managementαπο εκει ισως μπορεις να πειραξεις κατι (αλλα μην ελπιζεις και πολλα)μετα δοκιμασε ενα live cd απο μια διανομη linux πχ ubuntuκαι κανε mount το δισκο για να σωσεις τα αρχεια σουδεν εχω αντιμετωπισει ποτε παρομοιο προβλημα μιας και ποτε δεν ειχα macαπλα ειναι καποια στανταρ που κανω οταν εχω προβλημα τετοιου τυπου με δισκοτωρα για το mbr υπαρχουν tools για να το πειραξειςψαξε στο google ολο και κατι θα σου βγαλειπχ εγω βρηκα αυτοhttp://www.datarecoverymac.co.uk/αν εχεις cd και παιζεις με κονσολα δες και αυτοhttp://sportman.freeflux.net/blog/archive/2006/11/27/restore-darwin-bootloader-to-mbr.htmlελπιζω να βοηθησα εστω και ελαχιστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralysis Ιανουάριος 16, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2012 Ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια αλλά δεν βοηθάς και πολύ.Τα αρχεία τα έχω σώσει. Παρόλο που o δίσκος είναι HFS. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να κάνω erase το ΜΒΡ χωρίς να πειράξω το partition table ή τα δεδομένα του δίσκου.Ότι utility έχω βρει που να διαγράφει το MBR διαγράφει και όλα τα partitions του δίσκου :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.