vgiozo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 Το πρόβλημα είναι το εξής...Έτρεχα το Paragorn Partition Tool σε έναν δίσκο και σαν να το ήξερα, κατά την επιλογή της λειτουργίας είχα επιλέξει "Maximum Protection" κατά τη διαδικασια ευθυγράμμισης, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ακριβώς η πιθανότητα απώλειας δεδομένων, όταν είχα μια μικρή διακοπή ηλεκτροδότησης (ήταν στα μισά περίπου)Μετά την διακοπή και την επανεκκίνηση το διαμέρισμα του δίσκου δεν εμφανίζεται πλέον στο σύστημα...Ξανάτρεξα το πρόγραμμα, αλλά δεν εντοπίζει το διαμορφωμένο διαμέρισμα του σκληρού δίσκου στο οποίο διεξήγαγε τις εργασίες τουτί μπορώ να κάνω ώστε να επαναφέρω, ει δυνατόν, το διαμέρισμα μαζί με τα αρχεία του; Πρόκειται για δίσκο μικρής χωρητικότητας που χρησιμοποιώ αποκλειστικά για torrent...oπότε η απώλεια δεν θα ήταν καταστρεπτική, αλλά αν μη τι άλλο είχα αρκετά που δεν είχα αντιγράψει ακόμη σε κάποιο δίσκο αποθήκευσης
astrolabos Ιανουάριος 13, 2012 #2 Ιανουάριος 13, 2012 Με getdataback ή κάποιο άλλο πρόγραμμα ανάκτησης δοκίμασες; (Πρέπει να έφαγες πολλές κατάρες που κληρώθηκες στο διαγωνισμό ε; )
vgiozo Ιανουάριος 13, 2012 Author #3 Ιανουάριος 13, 2012 έλεγα μήπως κάποιο πρόγραμμα επιδιόρθωσης/ανάκτησης του διαμερίσματος του δίσκου κάνει τη δουλειά προτού δοκιμάσω για μεμονωμένα αρχεία...δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο που μου είχα δει να προτείνεται μια άλλη φορά σε παρόμοια περίπτωση...χεχε, πρώτη φορά δεν δοκιμασα καν να λύσω το γρίφο για περισσότερες συμμετοχές και μού'κατσε..
AlexanderK Ιανουάριος 13, 2012 #4 Ιανουάριος 13, 2012 δοκίμασε αυτό. μια φορά που έσπασε το raid5 με βοηθησε και ξαναβρηκά τα παρτίτιον αφότου το ξαναδημιούργησα.κάνει θαύματα και ειναι και δωρεαν!
vgiozo Ιανουάριος 13, 2012 Author #5 Ιανουάριος 13, 2012 δοκίμασε αυτό. μια φορά που έσπασε το raid5 με βοηθησε και ξαναβρηκά τα παρτίτιον αφότου το ξαναδημιούργησα.κάνει θαύματα και ειναι και δωρεαν!Ευχαριστώ για τη πρόταση...Το έτρεξα...μετά την ανάλυση μου έβγαλε ένα μήνυμα "Partition sector doesn't have the endmark 0xAA55"Έτρεξα μετά την βασική αναζήτηση και βρήκε μόνο ένα παλιό διαμέρισμα που είχα ο ίδιος σβήσει για να το ενώσω με το υπόλοιπο...Πατώντας "Ρ" για να δείξει τα αρχεία βγάζει μήνυμα πως το σύστημα αρχείων περιέχει σφάλματα...Από δώ δεν ξέρω πώς να κινηθώ...ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΓύρισα στο προηγούμενο μενου και το έβαλα να κάνει βαθύτερη αναζήτηση (Deeper Search)...για να δούμε...
AlexanderK Ιανουάριος 13, 2012 #6 Ιανουάριος 13, 2012 Ευχαριστώ για τη πρόταση...Το έτρεξα...μετά την ανάλυση μου έβγαλε ένα μήνυμα πως έλειπε το "endmark κάτι"Έτρεξα μετά την βασική αναζήτηση και βρήκε μόνο ένα παλιό διαμέρισμα που είχα ο ίδιος σβήσει για να το ενώσω με το υπόλοιπο...Πατώντας "Ρ" για να δείξει τα αρχεία βγάζει μήνυμα πως το σύστημα αρχείων περιέχει σφάλματα...Από δώ δεν ξέρω πώς να κινηθώ...ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΓύρισα στο προηγούμενο μενου και το έβαλα να κάνει βαθύτερη αναζήτηση...για να δούμε...είναι λίγο δύστροπο στο χειρισμό του αλλά προσπάθησε το. στο raid ειχα 3 partition.τα 2 τα επανέφερε κανονικά το 3ο είχε μια επιλογή για αντιγραφή αρχείων.ε αντεγραψα όλα τα αρχεία σε αλλο σκληρό και μια χαρα!!!
vgiozo Ιανουάριος 13, 2012 Author #7 Ιανουάριος 13, 2012 Μια ερώτηση γιατί δεν είμαι σίγουρος... Το πρόγραμμα βρήκε το χαμένο διαμέρισμα...δεν ξέρω όμως πώς πρέπει να το δηλώσω: Λογικό ή Πρωτεύον ;; Στον δίσκο θέλω να έχω ένα μόνο διαμέρισμα, το οποίο δεν περιλαμβάνει αρχεία συστήματος
vgiozo Ιανουάριος 13, 2012 Author #8 Ιανουάριος 13, 2012 Τελικά επέλεξα Logical, ήδη πριν έβλεπε τα αρχεία εντός του διαμερίσματος αυτού, έγραψε το partition table και μου ζήτησε επανεκκίνηση...Μετά την επανεκκίνηση, όμως, δεν εμφανίστηκε ο δίσκος, και στο Disk Management εμφανιζόταν ως Raw partition...Του έδωσε Drive letter και μου ζήτησε φορμάτ...δεν έκανα βέβαια, αλλά δεν ξέρω τί να κάνω για να αποκατασταθεί η πρόσβαση στα αρχεία...
AlexanderK Ιανουάριος 13, 2012 #9 Ιανουάριος 13, 2012 Τελικά επέλεξα Logical, ήδη πριν έβλεπε τα αρχεία εντός του διαμερίσματος αυτού, έγραψε το partition table και μου ζήτησε επανεκκίνηση...Μετά την επανεκκίνηση, όμως, δεν εμφανίστηκε ο δίσκος, και στο Disk Management εμφανιζόταν ως Raw partition...Του έδωσε Drive letter και μου ζήτησε φορμάτ...δεν έκανα βέβαια, αλλά δεν ξέρω τί να κάνω για να αποκατασταθεί η πρόσβαση στα αρχεία...το ιδιο πρόβλημα είχα με το 3ο partition που σου είπα.έχει μια επιλογή για αντιγραφη αρχείων. χρησιμοποίησε την!!!
vgiozo Ιανουάριος 13, 2012 Author #10 Ιανουάριος 13, 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...Ξέρεις πώς μπορεί να γίνει αυτή η αντιγραφή μαζικά; Είναι πολλά μικρά και μεγάλα αρχεία για να τα αντιγράψω ένα-ένα...Πάντως αυτή τη στιγμή δοκιμάζω και το Active Partition Recovery
vgiozo Ιανουάριος 14, 2012 Author #11 Ιανουάριος 14, 2012 Τελικά το Paragorn Alignment tool ωρολογιακή βόμβα αποδείχτηκε...τί μου ήρθε και μένα...πάλι καλά που δεν πρόλαβε ν' αρχίσει να δουλεύει σε δύο μεγάλους μου δίσκους αποθήκευσης που είχα στο queue...To File Scavenger που με είχε σώσει στη περίπτωση δίσκου με μηχανικό πρόβλημα που δεν τον έβλεπαν καν τα Win και τον πάλευα με ddrescue, τώρα τα 9/10 των αρχείων που έσωσε είναι άχρηστα...ούτε τα .torrent αρχεία δεν λειτουργούν...Καταστροφή κανονική...και νά'λεγα πως δεν είχα επιλέξει τη ρύθμιση προστασίας από ξαφνική επανεκκίνηση διακοπή, ώστε να μην χαθούν/φθαρούν δεδομένα...
AlexanderK Ιανουάριος 15, 2012 #12 Ιανουάριος 15, 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...Ξέρεις πώς μπορεί να γίνει αυτή η αντιγραφή μαζικά; Είναι πολλά μικρά και μεγάλα αρχεία για να τα αντιγράψω ένα-ένα...Πάντως αυτή τη στιγμή δοκιμάζω και το Active Partition Recoveryαπο ότι θυμάμαι είχα κάνει ctrl + a και μετά επέλεξα προορισμό.
vgiozo Ιανουάριος 15, 2012 Author #13 Ιανουάριος 15, 2012 Περίεργο, το δοκίμασα αλλά δεν μου βγήκε...όπως και νά'χει τα αποτελέσματα του testdisk δεν θα πρέπει να ήταν πολύ διαφορετικά από αυτά του Acronis File Recovery και File Scavenger.......To Alignment Tool είχε προκαλέσει τέτοια φθορά στο filesystem που δεν σωζόταν η κατάσταση...Τα αρχείο βίντεο ή δεν έπαιζαν καθόλου ή ήταν μπλεγμένα μεταξύ τους (έβαζες να παίξει το Χ κι αυτό περιλάμβανε δεδομένα από το Ψ πχ)...Η δουλειά έγινε τελικά με έλεγχο των βασικών και επιθυμητών αρχείων και ξανακατέβασμα μετά από φορμάτ (αφού πρώτα είχαν σωθεί τα δεδομένα σε άλλο δίσκο)...Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως για τη βοήθεια...το πρόγραμμα που μου πρότεινες πρέπει να ήταν κι αυτό που έψαχνα εξ αρχής
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.