Ilias83 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2004 Έχω ήδη ανοίξει ένα θέμα γιατί αντιμετωπίζω πρόβλημα με το DVD-Rom μου (δεν διαβάζει τα DVD)Το DVD-Rom που έχω είναι ένα LG DRD-8160B και είμαι αρκετά ικανοποιημένος από αυτό.Είναι αρκετά αθόρυβο, διάβαζε ακόμα και χιλιογρατζουνισμένα δισκάκια, ήταν γρήγορο (όχι και το πιο γρήγορο στον κόσμο) και το κυριότερο διάβασε εκατομύρια δίσκάκια μέχρι να πάψει να διαβάζει (το εκατομύρια δεν είναι υπερβολή).Τώρα θέλω να ξέρω τι DVD-Rom να αγοράσω για να το αντικαταστήσω.Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για μένα είναι να είναι αθόρυβο.Επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ με αγορά DVD-Rom (πάνω από 3 χρόνια) και δεν ξέρω τι κυκλοφορεί θα ήθελα να με κατατοπίσετε σχετικά με την αγορά ενός καλού DVD-Rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm Ιούλιος 4, 2004 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2004 http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=3408 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Ιούλιος 5, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 Ουπς...Sorry, λάθος μου.Πάντα πατάω αναζήτηση πριν ανοίξψ θέμα, αλλά αυτό το άνοιξα έτσι χωρίς να κοιτάξω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Ιούλιος 5, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 ’λλαξα λίγο τον τίτλο του θέματος γιατί με όλα αυτά που διάβασα, όχι μόνο δεν κατατοπίστηκα , αλλά μπερδεύτηκα κιόλας...Είδα βέβαια, οτι τα DVD-Rom που κυκλοφορούν είναι μακράν πιο γρήγορα από αυτό που είχα και οι διαφορές τους δεν είναι δα και τεράστειες...Επειδή το DVD-Rom προορίζεται σχεδόν μόνο για να παίζει DVD, θέλεω κάτι που να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο....Δεν είναι δα και ωραίο πράγμα να προσπαθείς να δεις DVD και να ακούς το drive σου....Επειδή είμαι λίγο υπερβολικός με το θόρυβο και είμαι ικανός να κάνω rip μια ταινία στο σκληρό για να τη δω χωρίς θόρυβο θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου γράψετε τις εμπειρίες σας για κάποιο αθόρυβο DVD-Rom.(Έχω αποκλείσει ήδη το LiteOnhttp://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=3556&perpage=20&pagenumber=1για τους λόγους που γράφει ο Daidalos στο παραπάνω θέμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Ιούλιος 5, 2004 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 Ειχε περασει απο τα χερια μου το τελευταιο μοντελο της LG το οποιο εξακολουθει να αθορυβο , και πιανει και αρκετα καλες ταχυτητες , μονο λιγο επιφυλακτικος ειμαι οσο αφορα στο ποσο καλο ειναι στην αναγνωση γρατζουνισμενων δισκων αλλιως στο προτεινω ανεπιφυλακτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιούλιος 5, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 Δε ξερω πιο ειναι το πιο αθορυβο αλλα το πιο θορυβωδες ειναι το Pioneer....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιούλιος 5, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 Δοκίμασε να ανοιξεις και να καθαρισεις με πεπιεσμένο αερα και μια μπατονέτα με οινόπνευμα την κεφαλή ανάγνωσης.Εγώ έτσι ανεστησα το Pioneer 106s μετα απο πολλά διαβάσματα.Βεβαια πριν σκεφτω να το καθαρισω ειχα ηδη παρει το LiteOn 166s οποτε το Pioneer πηγε στο 2ο PC αλλα ωρες ωρες μου λειπει το slot ρε γμτ.Υποθετω γνωριζεις οτι μπορεις με προγραμματα οπως το nero DriveSpeed (oxi CD/DVD Speed) να χαμηλώνεις την ταχύτητα αναγνωσης για ησυχια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούλιος 5, 2004 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 Αρχική απάντηση από kallileo Δε ξερω πιο ειναι το πιο αθορυβο αλλα το πιο θορυβωδες ειναι το Pioneer....... ΧεΧε Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Ιούλιος 5, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 Εμενα παντως που εχουν περασει απο τα χερια μου 2 toshiba κ τα 2 αθορυβα ηταν...κ σκυλια στην δουλεια τους....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm Ιούλιος 5, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 Τα toshiba φημιζονται για το γεγονος οτι ειναι αθορυβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούλιος 5, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 Αρχική απάντηση από Hemispasm Τα toshiba φημιζονται για το γεγονος οτι ειναι αθορυβα. Ναι ένα που έιχα δεί ήταν αρκετά γρήγορο και διάβαζε γραντουνισμένα καλύτερα απο ότι έχω δει ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Ιούλιος 5, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 Και εγώ για το τελευταίο της LG σκέφτομουν...Και λέει οτι διαβάζει και όλα τα format...Θα κοιτάξω φυσικά και το toshiba που δεν το έχω δει καθόλου...Μπορεί κάποιος να μου πει ακριβώς το όνομα για να ξέρω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Ιούλιος 5, 2004 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2004 μια ιδεα για αθορυβο cd/dvd cdr dvdr ktl τα σλιμ cd/dvd που εχουν τα laptop. σε διαφορα laptop που εχω χρησιμοποιησει ποτε δεν ειχα προβλημα με το θορυβο βεβαια το κοστος ειναι αυξημενο αλλα ειναι σε λογικα πλαισια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούλιος 6, 2004 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2004 Αρχική απάντηση από outlaw Παίζει τρελό προγραμματάκι που είχε βγεί για το 106s και δουλεύει και για το 120s το οποίο ρίχνει τις στροφές στο μισό κάνοντάς το ήσυχο. Αλλά επηρεάζει σημαντικά την απόδοση απο ότι έχω διαβάσει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm Ιούλιος 6, 2004 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2004 λογικο αφου μειωνει τη ταχυτητα αναγνωσης για να μειωσει το παραγωμενο θορυβο - ειναι σαν να βαζεις οικειοθελως riplock Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιούλιος 6, 2004 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2004 Αρχική απάντηση από outlaw Παίζει τρελό προγραμματάκι που είχε βγεί για το 106s και δουλεύει και για το 120s το οποίο ρίχνει τις στροφές στο μισό κάνοντάς το ήσυχο. Που υπαρχει αυτο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Ιούλιος 6, 2004 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2004 αν κατάλαβα καλά σε ενδιαφέρει να είναι αθόρυβο κατά την αναπαραγωγή DVDvideo και cd audio. πως ακριβώς θα σε βοηθήσει το πρόγραμμα που ρίχνει τις στροφές αφού έτσι και αλλιώς στις παραπάνω περιπτώσεις η ταχύτητα είναι πολύ μικρή ~1Χ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Ιούλιος 6, 2004 Author #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2004 Για το Toshiba SD-M1802:http://www.toshiba-europe.com/storage/Index.asp?page=PCI&nav=ISH_PRS&stype=product&ptype=&frame=content&model=SDM1802Δεν διαβάζει όλα τα format, διαβάζει όμως πιο γρήγορα από το LG.Ο θόρυβος που κάνει σύμφωνα με τα Technical Specifications είναι 40dB (προφανώς σε πλήρη ταχύτητα) Λέει:Acoustic Noise 40 dBΑπό την άλλη το LG GDR-8163B:http://www.lge.com/catalog/prodmodeldetail?actType=search&page=1&modelCategoryId=CTG1000503&categoryId=CTG1000500&parentId=CTG1000439&modelPrefix=40CDDA&globalCode=GDR-8162B&globalSuffix=000000&model=NOTHING#διαβάζει όα τα format, αλλά πιο αργά από το Toshiba.Ξέρω σίγουρα οτι τα LG είναι πολύ ήσυχα γενικά (και από προσωπική εμπειρία)Δεν ξέρω τελικά λέω να προτιμήσω το LG...Αν υπάρχουν ενστάσεις πείτε γιατί λέω σήμερα να πάω να τα ακουμπήσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Ιούλιος 6, 2004 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2004 το ότι τα pioneer δεν ρίχνουν ταχύτητα μόνα τους δεν το ήξερα απλώς γιατί δεν είχα ποτέ Pioneer οπότε δεν χρειάζεται να είσαι ειρωνικός . πάντως όσα DVD έχω δοκιμάσει (asus, liteon, lg, hitachi μέχρι που γέρασε και τα παιξε, toshiba φίλου) κανένα δεν έκανε θόρυβο όταν έπαιζε απλώς δίσκους εκτός αν έβαζες δίπλα το αυτί που ακουγόταν διάφοροι μηχανικοί ήχοι. Τέλοσπάντων πάρε ότι νομίζεις απλώς ήθελα να πω την άποψή μου ότι σχεδόν όλα τα drive κατά την αναπαραγωγή είναι σχετικά αθόρυβα οπότε δεν είναι σημαντικό κριτήριο για την επιλογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιούλιος 6, 2004 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2004 LG.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.