Jump to content

Ψαχνω Ηχεια

kokoubas182

Recommended Posts

Λοιπον παιδες τα sony θα παρω μαλλον.....τα βρηκα με μεταφορικα 150 euro...αν και τα edifier s530 σε κατι reviews που κοιταξα πρεπει να ειναι πολυ καλα και καλητερα ποιοτηκα απο τα sony αλλα μου βγαινουν στα 180 euro τα οποια 30 παραπανω σκεφτομαι να τα δωσω για καρτα ηχου ASUS XONAR DG - - E-SHOP.GR :)

τι λετε??:)

κι εγω τα Edifier S530 θα επαιρνα!

τα sony σε PC ηχεια δεν τα εμπιστευομαι και τοσο! ομολογω, οτι δεν τα εχω ακουσει, οπως τα edifier, αλλα δυσκολα να εχουν καλυτερο ηχο απο τα S530!

τεσπα, δικη σου η επιλογη, αλλα αν μπορουσες να τα ακουσεις πριν αποφασισεις, θα ηταν το καλυτερο.

την DG, επειδη την εχω, δυσκολα θα βρεις καλυτερη καρτα ηχου σε αυτα τα λεφτα!!! ακομα και στα X540, εκανε διαφορά!!!!!

κι εγω τα Edifier S530 θα επαιρνα!

τα sony σε PC ηχεια δεν τα εμπιστευομαι και τοσο! ομολογω, οτι δεν τα εχω ακουσει, οπως τα edifier, αλλα δυσκολα να εχουν καλυτερο ηχο απο τα S530!

τεσπα, δικη σου η επιλογη, αλλα αν μπορουσες να τα ακουσεις πριν αποφασισεις, θα ηταν το καλυτερο.

την DG, επειδη την εχω, δυσκολα θα βρεις καλυτερη καρτα ηχου σε αυτα τα λεφτα!!! ακομα και στα X540, εκανε διαφορά!!!!!

Ναι φιλε εχω ακουσει κ εγω οτι ειναι πολυ καλη για τα λεφτα της και οχι μονο!!!

αλλα κοιτα να δεις τωρα εχω εξωτερικη καρτα αυτη εδω DIAMOND XtremeSound 5.1/16 bit Sound Card|XtremeSound αξιζει να παρω την DG

θα εχει αισθητη διαφορα?γιατι βλεπω οτι οι τιμες ειναι παρομιες...

:nothing:

δυστυχως, φιλε μου, τις Diamond δεν τις εχω ακουσει-δουλεψει ωστε να εχω αποψη!

ειχα creative και τωρα την xonar. με τις onboard παντως, καμια σχεση!

για να ακουσεις σοβαρη διαφορα παντως, πρπει να εχεις και πολυ καλα ηχεια!!

με τα φθηνοηχεια των 30-50-80-100€, δεν ακους σοβαρη διαφορα. υπαρχει μεν, αλλα τα ηχεια δεν μπορουν, απλα, να σου δωσουν αυτο που μπορει να βγαλει η καρτα ηχου!

γι αυτο, με φθηνα ηχεια, δεν αξιζει να παρεις καρτα ηχου!!

ακομα και οι ενσωματωμενες, εχουν βελτιωθει τρομερα τα τελευταια 2-3 χρονια!

στην τελευταια μητρικη που πηρα (GA 990XA-UD3), μαλιστα, η καρτα ηχου εχει THX πιστοποιηση!

καταλαβαινω τι μου λενε αλλα σου λεω θελω να ειναι και δυνατα γιαυτο κοιταω ισχυς δυσκολο αυτο που λεω???

Αφού θές κάτι δυνατό ξεχνάς τα 5.1 που είναι για ταινίες. Δες κάτι σε 2.0 ή 2.1.

Για αρχη..

Οπως περιπου (προς το λανθασμενα) ειπωθηκε πισω, δυνατο ηχειο δεν ειναι μονο τα watt.

Κακως κοιτας αυτο μονο.

Υπαρχουν και αλλα χαρακτηριστικα που θα κανουν ενα ηχειο να παιζει δυνατα οπως σωστα (πλεον) ειπωθηκε και πισω, η ευαισθησια.

Ενα ηχειο με πχ 91db/w ευαισθησια θα παιζει πιο δυνατα απο ενα ηχειο με 88db/w για τιν ιδια ομως ισχυ(ενταση) απο την ενισχυτη.

Για να παιξει το ηχειο με 88db/w ευαισθησια το ιδιο δυνατα με αυτο που εχει 91 θα πρεπει να διπλασιασεις τα watt απο τον ενισχυτη.Και προφανως θα πρεπει να μπορει να τα δεχθει το ηχειο.

Δλδ αν εχεις 50watt ανα καναλι ενισχυτη με 91δβ ευαισθησια ηχειο για ξεπερασεις την μεγιστη ενταση του θα πρεπει το αλλο ηχειο να παιξει με 100watt/καναλι .(και να μην καει).

Eπισης για να διπλασιασεις την ενταση οπως την αντιλαμβανεσαι ειναι 10db.Κοινως απο ενα σημειο και επειτα για να δυναμωσεις την εντασης στο διπλασιο θα πρεπει να εχεις 8πλασια ισχυ στον ενισχυτη.

Οποτε μη τρελλαινεσαι και ιδιαιτερα αν στα pc-ο-ηχεια γραφει στο κουτι τους 65-75-100watt.

Η μεγιστη δυνατη τιμη ειναι ..για να ακουσεις δυνατα χρησιμοποιες κλασμα αυτης.

(σε κανονικο ενισχυτη με ηχεια δαπεδου δε παιζει να εχω ξεπερασει τα 40 watt και ας ειναι 120αρια)

Αυτα οσων αφορα την ενταση..Απο κει και επειτα πιο ηχειο θα σε καλυψει ακουστικα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.

• 8 months later...

Καλησπέρα παιδιά,

απλά κοίταζα κάτι πιο παλιά σας θέματα και θέλω να σας ρωτήσω κάτι..

Έχω 2 ηχεία Skytec και θέλω να τα πουλήσω.. Τα είχε ο κολλητός μου αλλά έφυγε στην Γερμανία και μου τ' άφησε, αλλά δεν έχω τι να τα κάνω. Δεν τα χρειάζομαι.. Και πριν από λίγο καιρό μου 'πε να τα δώσω αν δεν τα θέλω.. Απλά είμαι άσχετος από τέτοια και θέλω βοήθεια. Το παιδί μου λέει να τα δώσω όσο όσο, έχει καινούρια.. Αλλά θέλω να τα δώσω σε μια φυσιολογική τιμή.. Μπορείτε να βοηθήσετε;;

Ευχαριστώ, προκαταβολικά..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.