kokoubas182 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2012 Καλησπερα παιδια..ειμαι καινουργιος εδω :smoke:καταρχας να σας χαιρετησω ολους η τουλαχιστον οσοι απο εσας ανοιξετε το post μου:clap: Λοιπον στο θεμα μας. Θελω να αγορασω ηχεια ειτε αuτα θα ειναι 5.1 ειτε 2.1 δεν υπαρχει προβλημα....αυτο που θελω απο εσας ειναι μηπως εχετε κατι να μου προτεινετε σχετικα με τις απετησεις μου οι οποιες και ειναι (τιμη Max. εκει στα 100-110 ευρο ΚΑΙ ισχυς θελω να βγαζουν γυρο στα 100 Rms..... τα ηχεια που εχω τωρα και θελω να αντικαταστησω ειναι αυτα εδω LOGITECH 980-000413 Z313 2.1 SPEAKER SYSTEM - - E-SHOP.GR πολυ καλα μου βγηκαν απλα τα εχω 2 χρονια και θελω κατι ποιο δυνατο να κανει λιγο φασαρια.... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!
cabdik Ιανουάριος 12, 2012 #2 Ιανουάριος 12, 2012 Edifier S330 Black Stereo Desktop Speaker 2.1 - Ηχεία υπολογιστή με subwoofer - 2 x 18W RMS + 1 x 36W RMS Μαύρο Easy Buy Worldαν και σημερα, ειδα μια "προσφορα" στο E-shop home cinema SONY 5.1 στα 120€, το οποιο θα με εβαζε σε σκεψεις. ειδικα αφου θες και δυνατα ηχεια!http://www.e-shop.gr/newsletter/mail-120111.html
kokoubas182 Ιανουάριος 12, 2012 Author #3 Ιανουάριος 12, 2012 Edifier S330 Black Stereo Desktop Speaker 2.1 - Ηχεία υπολογιστή με subwoofer - 2 x 18W RMS + 1 x 36W RMS Μαύρο Easy Buy Worldαν και σημερα, ειδα μια "προσφορα" στο E-shop home cinema SONY 5.1 στα 120€, το οποιο θα με εβαζε σε σκεψεις. ειδικα αφου θες και δυνατα ηχεια! e-shop.gr Φιλε τα ηχεια που μου εστειλες τα εχω δει και εγω απλα κοιτα βγαζουν συνολο 72 Rms και τιμη στα 103 ευρο +5 τα μεταφορικα απο τν στιγμη που αφτα εδω Logitech X-530 | Skroutz.gr 70 Rms και ειναι και logitech μαζι με μεταφορικα θα μου πανε ενα 70αρι...απλα το θεμα ειναι να βρω λιγο ποιο δυνατα με λιγα παραπανω χρηματα οπως ειπα και ποιο πανω.... Οσο για το home cinema μου φενεται καπως κουλο να το παρω για μουσικη στο pc που θελω Παντως αν δεν βρω κατι καλο γρηγορα μαλλον θα παω σε αυτα εδω Logitech Speaker System Z623 | Skroutz.gr στα 200 Rms απλα ενταξει νομιζω οτι μετα τα 100 ευρο για ηχεια που τα θελω μονο για να ακουω δυνατα την μουσικη μου...ξεφευγεις!!!
cabdik Ιανουάριος 12, 2012 #4 Ιανουάριος 12, 2012 επειδη εθεσες καποιο οριο μπατζετ, δεν νομιζω να βρεις 100αρια ηχεια PC. τα καλυτερα ειναι αυτα που σου εδειξα. εστω και στα 70W...! τα Χ530 δεν τα παιρνω πλεον και να μου τα χαρισουν..!! δεν ειναι μαγνητικα θωρακισμενα και το παραμικρο ηλεκτρομαγνητικο "παρασιτο" τα επηρεαζει! ΑΝ βρεις..., καλυτερα τα Χ540. κι εγω αυτα εχω! αλλα ειναι 70αρια.....! αλλα επειδη εχω ακουσει και edifier και μαλιστα πολυ φθηνα, εχω μεινει ικανοποιημενος απο την αποδοση τους!! ειναι πολυ καλα. εφαμιλλα των Logi...!! οσο για τα Ζ623, ανεβαινεις απο το μπατζετ που εβαλες, ειναι καλη επιλογη, αν μπορεις να τα δωσεις!
Volrath Ιανουάριος 12, 2012 #5 Ιανουάριος 12, 2012 Μην κοιτάζετε Watt RMS και βλακείες. Είχα μέχρι πρόσφατα (απεβίωσε) έναν δικάναλο technics 60W ενισχυτή που οδηγούσε 2 καμπίνες pioneer (3 κάναλα, 96 db/W). Έπρεπε να βρω κάποιον αντικαταστάτη οπότε πήρα:Τα 540..που είναι για ΠΕΤΑΜΑ. Δε ξέρω πώς ο φίλος ο cabdik τα παλεύει, εγώ τα είχα μία βδομάδα και τα χάρησα στον αδερφό μου. Έκλαιγα με λυγμούς για το 90ρι -πόσο τα πήρα δε θυμάμαι.Βρήκα μετά σε προσφορά τα Z2300 στα ~130ε. Πολύ καλύτερα. Αυτά εχω τώρα και είμαι σχετικά ικανοποιημένος αλλά συγκριτικά με τον technics+pioneer πάλι δε παίζει σύγκριση. Τα logi για να "ακούσεις" σωστά πρέπει να ακούσουν και οι γείτονες. Στα χαμηλά -ανθρώπινα- volumes δεν έχει σωστό ήχο. Ο technics μου, παρ'όλο που ήταν 15ετίας και βάλε, σε όλα τα volumes και παρ'ολο που τα ηχεία ήταν γομάρια, ήταν πιο "πλήρης", δε ξέρω πως να το περιγράψω. Και αν εξαιρέσουμε στο μπάσο, τα logi δεν ήταν τόσο πιο δυνατά.Άμα θες για μουσική, κοίταξε στο budget σου να πάρεις λιγότερα watt/rms. Αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουν στάξει περισσότερα για την ποιότητα του ήχου και λιγότερα για marketing και αυτοκόλλητα. Νταξ, δε σου λέω να πάρεις ψόφια τελείως, αλλά π.χ. τα 530 που είναι "70W" με κάποια αυτοενισχυόμενα monitors των 30W, ο ήχος θα είναι νύχτα με την μέρα. Μείνε μακρυά από τα φτηνιάρικα 5.1.
kokoubas182 Ιανουάριος 12, 2012 Author #6 Ιανουάριος 12, 2012 Μην κοιτάζετε Watt RMS και βλακείες. Είχα μέχρι πρόσφατα (απεβίωσε) έναν δικάναλο technics 60W ενισχυτή που οδηγούσε 2 καμπίνες pioneer (3 κάναλα, 96 db/W). Έπρεπε να βρω κάποιον αντικαταστάτη οπότε πήρα: Τα 540..που είναι για ΠΕΤΑΜΑ. Δε ξέρω πώς ο φίλος ο cabdik τα παλεύει, εγώ τα είχα μία βδομάδα και τα χάρησα στον αδερφό μου. Έκλαιγα με λυγμούς για το 90ρι -πόσο τα πήρα δε θυμάμαι. Βρήκα μετά σε προσφορά τα Z2300 στα ~130ε. Πολύ καλύτερα. Αυτά εχω τώρα και είμαι σχετικά ικανοποιημένος αλλά συγκριτικά με τον technics+pioneer πάλι δε παίζει σύγκριση. Τα logi για να "ακούσεις" σωστά πρέπει να ακούσουν και οι γείτονες. Στα χαμηλά -ανθρώπινα- volumes δεν έχει σωστό ήχο. Ο technics μου, παρ'όλο που ήταν 15ετίας και βάλε, σε όλα τα volumes και παρ'ολο που τα ηχεία ήταν γομάρια, ήταν πιο "πλήρης", δε ξέρω πως να το περιγράψω. Και αν εξαιρέσουμε στο μπάσο, τα logi δεν ήταν τόσο πιο δυνατά. Άμα θες για μουσική, κοίταξε στο budget σου να πάρεις λιγότερα watt/rms. Αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουν στάξει περισσότερα για την ποιότητα του ήχου και λιγότερα για marketing και αυτοκόλλητα. Νταξ, δε σου λέω να πάρεις ψόφια τελείως, αλλά π.χ. τα 530 που είναι "70W" με κάποια αυτοενισχυόμενα monitors των 30W, ο ήχος θα είναι νύχτα με την μέρα. Μείνε μακρυά από τα φτηνιάρικα 5.1. Τα Ζ 2300 που λες τα εχει ενας φιλος μου τα ειχε παρει απο το e-shop αλλα παει καιρος...πλεον δεν ειναι πουθενα διαθεσιμα αλλιως θα τα επερνα χαλαρα...ειναι πολυ καλα ηχεια...!! αν ειχες κατι συγκεκριμενο να μου προτεινεις καλα θα ηταν
Volrath Ιανουάριος 12, 2012 #7 Ιανουάριος 12, 2012 Σε αυτό το price range, αν εξαιρέσουμε αυτά που ανέφερα δεν έχω άλλη προσωπική εμπειρία. Έχω ακούσει καλά λόγια για τα M-Audio Studiophile AV40, αλλά όπως όλα τα μονιτορς, είναι ουδέτερος ο ήχος, θα χρειαστεί να παίξεις με eq για να τον φτιάξεις όπως σου αρέσει. Επίσης θα χρειαστείς μάλλον και κάρτα ήχου. Από ότι θυμάμαι τα έχουν 2-3 εδώ στο forum, άς πούνε την γνώμη τους.
GeorgeVasil Ιανουάριος 12, 2012 #9 Ιανουάριος 12, 2012 Τα Ζ 2300 που λες τα εχει ενας φιλος μου τα ειχε παρει απο το e-shop αλλα παει καιρος...πλεον δεν ειναι πουθενα διαθεσιμα αλλιως θα τα επερνα χαλαρα...ειναι πολυ καλα ηχεια...!!αν ειχες κατι συγκεκριμενο να μου προτεινεις καλα θα ηταν Πολυ καλα ηχεια για νταπα ντουπα..γιατι αν βαλλεις να ακουσεις τπτ αλλο χαμηλα καταλαβαινεις την διαφορα. Εγω αυτα τα εχω σχεδον 5 χρονια..και την εχει πσιλοακουσει το pot τους το οποιο εχω βρει να το αλλαξω.
alexkhr Ιανουάριος 12, 2012 #10 Ιανουάριος 12, 2012 Δες και αυτά αν αποφασίσεις να αγοράσεις ηχεία σε τέτοιο budget.Msystems.gr - Προϊόντα - Edifier S730
cabdik Ιανουάριος 12, 2012 #11 Ιανουάριος 12, 2012 φιλε volrath, μην συγκρινεις ανομοια πραματα!! δεν ειναι καλο για κανεναν. μην βαζεις στο ιδιο καζανι ενισχυτη- ηχεια hifi, με ηχεια υπολογιστη, και μαλιστα 5.1!!! αν μου βρεις εστω κι ενα σετ ενισχυτη-ηχειων εστω και με 2 ηχεια, με €70 (τοσο τα ειχα παρει εγω τα X-540 καινουρια!!), αυριο πρωι τα πεταω και περνω το σετ που θα μου προτεινεις.......!!!
kokoubas182 Ιανουάριος 12, 2012 Author #12 Ιανουάριος 12, 2012 Step 1.Αποφασισε τι ηχεια θελεις. 2 2.1 5.1 οπως ειπα και παραπανω δεν με ενδιαφερει αυτο... Παιδια βρηκα αυτα τα sony εδω http://www.skroutz.gr/s/315498/Sony-SRS-DB500.html?from=recommendation και αποτι ειδα βγαζουν 300 Rms και ειναι και φθηνα και ειναι και sony...μου εκαναν click :dance3: για πειτε γνωμες!!! Επεισης βρηκα και αυτα εδω Edifier DA5000 5.1 Pro | Skroutz.gr 108 Rms συνολο.. ps. ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις !!!
Nephiλiμ Ιανουάριος 12, 2012 #13 Ιανουάριος 12, 2012 Τι δεν σε ενδιαφερει?Αν ειναι να παρεις 5.1 και τα εχεις στημενα σε μια ευθεια γραμμη, μην τα παρεις καθολου.
saijzo Ιανουάριος 12, 2012 #14 Ιανουάριος 12, 2012 Μείνε μακρυά από τα Sony SRS-DB500.Αθλια έως καθόλου μπάσα,τα πρίμα σπάνε τύμπανο σα να τσιρίζουν στ'αυτιά σου.Το μόνο καλό είναι το χειριστήριο.Τσάμπα το θηρίο γούφερ.Καλύτερα τα edifier και ας είναι 70 κάτι watt.Τα τελέυταία της logitech είναι τίγκα στο μπουκωμένο μπάσο.
alexkhr Ιανουάριος 12, 2012 #15 Ιανουάριος 12, 2012 οπως ειπα και παραπανω δεν με ενδιαφερει αυτο...Παιδια βρηκα αυτα τα sony εδω http://www.skroutz.gr/s/315498/Sony-SRS-DB500.html?from=recommendation και αποτι ειδα βγαζουν 300 Rms και ειναι και φθηνα και ειναι και sony...μου εκαναν click :dance3: για πειτε γνωμες!!! Επεισης βρηκα και αυτα εδω Edifier DA5000 5.1 Pro | Skroutz.gr 108 Rms συνολο.. ps. ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις !!! Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε τα παιδιά απο πάνω. Τζάμπα τα κοιτάς τα watt rms. Είμαι marketing. Επίσης δεν γίνεται να συγκρίνεις τα 5.1 με τα 2.1. Γι'αυτό σου λέει ο Nephiλiμ να αποφασίσεις τι ηχεία θέλεις.
kokoubas182 Ιανουάριος 12, 2012 Author #16 Ιανουάριος 12, 2012 Τι δεν σε ενδιαφερει?Αν ειναι να παρεις 5.1 και τα εχεις στημενα σε μια ευθεια γραμμη, μην τα παρεις καθολου.στο γραφειο μου θα τα εχω...πιστευω τα 2.1 θα βολευουν καλητερα αλλα εχω αρκετο χωρο...
etheo Ιανουάριος 12, 2012 #17 Ιανουάριος 12, 2012 θα διαφωνίσω με τον φίλο Saijzo , έχω τα Sony SRS-DB500 και χωρίς να έχω και κανα super αυτί, ειναι υπέρ αρκετό το μπάσο αλλά και τα πρίμα εφόσον τα ρυθμίσεις σωστα παίζουν super.
kokoubas182 Ιανουάριος 12, 2012 Author #18 Ιανουάριος 12, 2012 Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε τα παιδιά απο πάνω. Τζάμπα τα κοιτάς τα watt rms. Είμαι marketing. Επίσης δεν γίνεται να συγκρίνεις τα 5.1 με τα 2.1. Γι'αυτό σου λέει ο Nephiλiμ να αποφασίσεις τι ηχεία θέλεις.καταλαβαινω τι μου λενε αλλα σου λεω θελω να ειναι και δυνατα γιαυτο κοιταω ισχυς δυσκολο αυτο που λεω???Λοιπον παιδια για να μην σας ζαλιζω αλλο ειμαι αναμεσα σε αυταAltec Lansing Expressionist Ultra MX6021 2.1 - BestPrice.grMicrolab X-15 | Skroutz.grEdifier S530 - BestPrice.grEdifier DA5000 5.1 Pro | Skroutz.grLogitech Speaker System Z623 | Skroutz.grSony SRS - DB500 2.1 - BestPrice.gr
saijzo Ιανουάριος 12, 2012 #19 Ιανουάριος 12, 2012 θα διαφωνίσω με τον φίλο Saijzo , έχω τα Sony SRS-DB500 και χωρίς να έχω και κανα super αυτί, ειναι υπέρ αρκετό το μπάσο αλλά και τα πρίμα εφόσον τα ρυθμίσεις σωστα παίζουν super. Δεκτόνείναι προσωπικό θέμα ο ήχος κάτι που αρέσει σε 'μενα π.χ. μπορεί να μην σου κάνει καθόλου αίσθηση.
Gregorypeg1000 Ιανουάριος 13, 2012 #20 Ιανουάριος 13, 2012 καταλαβαινω τι μου λενε αλλα σου λεω θελω να ειναι και δυνατα γιαυτο κοιταω ισχυς δυσκολο αυτο που λεω???Λοιπον παιδια για να μην σας ζαλιζω αλλο ειμαι αναμεσα σε αυταAltec Lansing Expressionist Ultra MX6021 2.1 - BestPrice.grMicrolab X-15 | Skroutz.grEdifier S530 - BestPrice.grEdifier DA5000 5.1 Pro | Skroutz.grLogitech Speaker System Z623 | Skroutz.grSony SRS - DB500 2.1 - BestPrice.grΤι δεν σε ενδιαφερει?Αν ειναι να παρεις 5.1 και τα εχεις στημενα σε μια ευθεια γραμμη, μην τα παρεις καθολου.Από ότι κατάλαβα θα τα βάλεις στη σειρά πάνω στο γραφείο.Άμα είναι όντως έτσι απλά σβήσε όλα τα 5.1 .Η προσωπική μου άποψη είναι τα Edifier s530.Όσοι έχουν πάρει εδώ μέσα Edifier τα καλύτερα λένε.Κρίμα για τόσα χρήματα να πάρεις logitech.Η sony είναι για τηλεοράσεις κατά τη γνώμη μου,όχι για ηχεία.Για altec lansing και microlab δεν έχω να πω κάτι.Δες και ένα mini review από ένα γερμανικό φόρουμ. Google Μετάφραση
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.