Jump to content

Πιθανό θέμα με κάρτα γραφικών

Tmark

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά. Θέλω τα φώτα σας σε ένα θεματάκι. Έχω ένα desktop με το οποίο φοράει GTS 250, 4gb RAM και AMD 4core.

Τον τελευταίο μήνα όταν φορτώνω κάποιο παιχνίδι, League of Legends - Skyrim etc, μετά από κανα 5λεπτο πέφτουν κατακόρυφα τα FPS και γενικά σέρνεται το παιχνίδι. Έτσι μου πάει το μυαλό στην κάρτα γραφικών.

Φορτώνω GPU-Z και βλέπω τις εξής θερμοκρασίες, idle: 75-77 βαθμούς και όταν φορτώνω παιχνίδι φτάνει μέχρι 105-106 βαθμούς. Το φαν σε idle mode να δουλεύει στο 8% (λίγο δεν είναι?), ενώ όταν ανεβάζει θερμοκρασία η GPU δουλέυει μέχρι τα 100%.

Ποιες ήταν οι ενέργειες μου?

1.) Ανοίγω case, καθαρίζω fans.

2.) Κατεβάζω latest drivers.

3.) Κατεβάζω EVGA Precision για να αυξήσω μόνιμα το fan speed στο 100%

Αποτέλεσμα? Σε idle mode, με 100% το φαν, η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από 76 βαθμούς, το οποίο δεν το βρίσκω λογικό..

Τι μπορεί να φταίει? Τα έπαιξε το φαν και δεν κάνει την δουλειά που πρέπει? Τα έφτυσε η θερμοαγώγιμη πάστα?

Σημειωση: Η κάρτα δεν έχει γίνει overclock.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

σίγουρα κάνε ένα καθάρισμα στο pc πάντα καλό κάνει, και αν πιάνουν τα χέρια σου άλλαξε πάστα στην κάρτα,η δικία της σίγουρα είναι χάλια και μετα από αυτά αν δεν δεισ τα temps να πέφτουν δοκίμασε να αυξήσεις το φαν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.