Jump to content

Δεν διαβάζει τα DVD...

Ilias83

Recommended Posts

Είμαι κάτοχος ενός LG DVD-Rom DRD-8160B

Ενώ διαβάζει ότι δισκάκι CD βάλω μέσα, δεν μου "βλέπει" καθόλου τα DVD.

Δεν τα διαβάζει καθόλου (όπως θα έκανε ένα CD-Rom drive).

Το χειρότερο είναι οτι δεν ξέρω τι μπορεί να το προκάλεσε αυτό.

Το DVD είναι Secondary Slave (με το ξθμπερ στο slave, αλλά έχω δοκιμάσει και το Cable select) με Secondary Master το CD-RW.

Καμοια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;

και μένα μετά τα 3 χρόνια το DVD-rom που είχα έπαθε ακριβώς το ίδιο . διάβαζε τα CD αλλά σχεδόν σε όλα τα DVD είχε πρόβλημα. μάλλον επειδή χρειάζεται μεγαλύτερη ακρίβεια η ακτίνα του DVD και με τον καιρό και τη χρήση γίνεται προβληματική. πάρε ένα καινούριο να ησυχάσεις εμένα με ταλαιπώρησε και του δοκίμασα διάφορα καθαρισμούς λάδωμα, firmware klp. χωρίς αποτέλεσμα.

Και εγώ έχω αρχίσει τα κόλπα...

Καθαρισμός, γρασάρισμα, (firmware έχει το τελευταίο από παλιά), μαύρη μαγεία και ότι άλλο μπορώ...

Έχει φτάσει να διαβάζει τα CD πιο γρήγορα από ποτέ..

Αλλά DVD ούτε για πλάκα...

Θα το βάλω σήμερα σε ένα άλλο μηχάνημα να δω μήπως δεν φταίει το DVD-Rom αλλά τα Windows

Το DVD-Rom μου φαίνεται να έχει παραδώσει το πνεύμα του.

Το έβαλα και σε άλλο υπολογιστή, αλλά ούτε εκεί διάβαζε τα DVD.

Του ξαναπέρασα το firmware αλλά δεν φαίνεται να βελτιώθηκε καθόλου...

Το άνοιξα πάλι, το καθάρισα, καθάρισα το μάτι, δεν φαίνεται τίποτα να πηγαίνει λάθος...

Το κακό είναι οτι δεν τα διαβάζει καθόλου...

Σαν να μην βάζεις καθόλου DVD.

Αντίθετα τα CD τα διαβάζει όλα και μάλιστα πάρα πολύ καλά (γρήγορα)

Έχετε τίποτα τελευταίο να προτείνεται???

Οποιαδήποτε πρόταση δεκτή, αφού δεν έχω τίποτα να χάσω πια...

Σας ευχαριστώ όλους...

Anyway, θα το χρησιμοποιώ σαν CD-Rom (διαβάζει αρκετά γρήγορα)

Υ.Γ.: Ρε Γιαννη τον ξεφτύλισες το Ρουβά...

Υ.Γ.2.: Προτείνετε κανένα καλό DVD-Rom έχω ανοίξει θέμα εδώ:

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=5041

Λοιπόν γράφω απλά για να ενημερώσω...

Ενώ είχα καθαρήσει το DVD-Rom πολύ καλά, και από τη σκόνη, αλλά και το μάτι του laser με μπατονέτα και οινλοπνευμα, το drive δεν δούλευε...

Σήμερα το πρωί και ενώ είχα αποφασήσει να αγοράσω καινούριο DVD-Rom, είπα να δοκιμάσω άλλη μια φορά να το ανοίξω και να το δώ...

Καθάρισα για ακόμη μια φορά την κεφαλή του με οινόπνευμα μόνο που αυτή τη φορά η μπατονέτα είχε αρκετο.

Ίσως το οινόπνευμα να κύλησε και πιο μέσα, κάτβ από το μάτι του laser, ή τέλος πάντως δεν ξέρω πως ακριβώς να το εξηγήσω, αλλά με έναν μαγικό τρόπο το drive μου άρχησε να διαβάζει DVD και πάλι...

Και μάλιστα σε μια δοκιμή rip ενός DVD που έχω έπιασα ταχύτητα 7.5x . Δεν ξέρω αν είναι πολύ πάτνως μέχρι τώρα δεν είχα δει τέτοια ταχύτητα ξανά...

Πάντως με CD-DVD Speed δεν πιανει με τίποτα ούτε 16x σε DVD (αν και δεν έχω δοκιμάσει με Single Layer), ούτε 48x στα Data CD.

Μπράβο δε το περίμενα. εγώ παλιά με ένα Yiamaha που ήταν εκτός εγγύησης η ίδια η Yiamaha με συμβούλεψε να καθαρίσω το lense. To έκανα με μπατονέτες και ισοπροπιλική αλκοόλη και δεν είδα καμιά βελτίωση. Το έχω ακόμα θα δοκιμάσω να περιλούσω με οινόπνευμα αυτή τη φορά μπας και αναστηθεί :hehe:

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.