Jump to content

Pc problem SoS Help ! please help παιδες

auditt

Recommended Posts

γ) εχω αυτο που ειχε το firmware μηπως μπορεις να με δωσεις λινκ για το τελευταιο firmware να το περασω

Αν τον έχεις αγοράσει πρόσφατα, μάλλον θα έχει τελευταίο firmware, αλλά ιδού το link.

Οσο για το memtest θα το αφησω αυριο 12 ωρες οπως ειπες

για να σιγουρευτω

Αλλα βρε παιδια καινουρια ειναι

Το ότι είναι καινούριες οι μνήμες, δε λέει κάτι. Μπορεί να έχεις ελαττωματικό κομμάτι ή μπορεί να μην έχουν καλή συνεργασία με τη μητρική. (π.χ. Οι δικές μου OCZ gold DDR3 1600,εδώ και 2 χρόνια, παίζουν σωστά με ρύθμιση +0.05v από το κανονικό, γιατί μάλλον η μητρική μου κάνει undervolting)

Υ.Γ. Είσαι σίγουρος ότι οι μνήμες είναι τοποθετημένες στα σωστά slot για dual channel λειτουργία;

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη φιλε μου και η μητρικη μου υποστηριζει 1600 και το cpu-z τις αναγνωριζει ως εχει δεν εχω λογο να το αλλαξω

Αυτα που λες δεν εξασφαλίζουν την σταθεροτητα των μνημων σε αυτη την ταχυτητα. Μου έχει τυχει τέτοια περίπτωση. Τελος παντων να βοηθήσω ήθελα εσυ αποφασίζεις :)

Παιδια πριν λιγο εφαγα παλυ μπλε οθονη ιδου λεπτομεριες

errorr.jpg

Εκανα διαγνοστικο για τους δισκους και ολα οκ σε ολους δεν εχουν bad sectors

απλα σε αυτον τον δισκο δειτε τι εμφανιζει τι σημανει αυτο???

fff.jpg

τι warning ειναι αυτο??

λετε να φτεει αυτο??

αλλα οταν ειχα την αλλη πλατφορμα ειχα velocirapotr αλλες μνημες ddr2 geil 4gb, maximus formula x38 and Q9450 και δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα

Επισης που μπορω να δω πιο firmaware εχει περασμενο ο ssd ωστε εαν ειναι να βαλω τον καινουριο??

Ευχαριστω πολυ παντως παιδια και καλημερα να χετε :)

checkare μια με το hd tune pro στο health να δεις αν σου βγάζει κάνα warning και το πολύ πολύ τρέχτου και κάνα διαγνωστικό

επείσης και για διαγνωστικό και το S&M κάνει φοβερή δουλειά

checkare μια με το hd tune pro στο health να δεις αν σου βγάζει κάνα warning και το πολύ πολύ τρέχτου και κάνα διαγνωστικό

επείσης και για διαγνωστικό και το S&M κάνει φοβερή δουλειά

TO health of agility 3 is ok

επισης και του 320αρη δισκου

στον 160αρη εχω warning οπως εχω στην παραπανω εικονα αυτο ρωταω τι warning ειναι αυτο?

Ετρεξα σε ολους τους δισκους διαγνωστικα αλλα δεν ειχα κανα error or bad sectors

απλα στο health του 160αρη εχω warning τσεκαρε το εαν ξες τι ειναι

Επισης να πως αφησα το pc απο χθες το βραδυ μεχρι τωρα να κανει memtest και κανενα error

νομιζω 14 ωρες memtest ειναι αρκετο..

Οποτε σιγουρα δεν ειναι οι μνημες

και agility 3 ειναι σε τελεια κατασταση συμφωνα με τα διαγνωστικα οποτε

οταν εχω χρονο αλλαζω drivers agility 3 και ισως ξανα κανω φορματ εαν και εχει 7 μερες που εκανα

Ας δει καποιος γνωστης παρακαλω τις απο πανω εικονες τα 2 screeshots που ανεβασα να μου πει λιγο τι συμπαιρενει

από ότι είδα ίσως είναι απο το καλώδιο ή απο τον controller

αλλά απο τη στιγμή που δεν είναι στο ssd δεν φτέει αυτό

βάλε και το νεο fw και όχι format μετά θες complete erase το ssd

αν πάλλι έχεις πρόβλημα ίσως να είναι και ο controller της mobo

Βάλε τελευταίο firmware στον ssd και τσέκαρε και τους δίσκους για bad sectors γιατί μέσα σε 5λεπτά δεν ελέγχονται οι μηχανικοί!!!Κάνε full error scan και όχι fast με το HD Tune Pro!Αυτό θα πάρει ώρες αλλά θα τους ελέγξει όσο δεν πάει!

Βάλε τελευταίο firmware στον ssd και τσέκαρε και τους δίσκους για bad sectors γιατί μέσα σε 5λεπτά δεν ελέγχονται οι μηχανικοί!!!Κάνε full error scan και όχι fast με το HD Tune Pro!Αυτό θα πάρει ώρες αλλά θα τους ελέγξει όσο δεν πάει!

Οπως ειπα φιλε μου ελενξα τα παντα για bad sectors

και ναι πηρε 3,5 ωρες για να ελενξει τους κανονικους σκληρους

και δεν ειχα κανενα bad sectors

πηρε 1 ωρα και 40 λεπτα ο ενας και αλλο τοσο ο αλλος

ο ssd εγινε πολυ πιο γρηγορα σε λεπτα

και εκανα full scan οχι quik

δεν ειπα εγω φιλε μου οτι με πηρε 5 λεπτα για τους μηχανικους

ειπα οτι τους ελενξα απλα

οσο για το τελευταιο firmware δεν μπορω να το περασω δες

firmware.jpg

Και κατι αλλο που παρατηρησα πως δεν πιανω επιδωσεις οπως οι αλλοι agility 3 στο write

ενω στο atto βγαζει κανονικα σκορς οπως οι agility 3

atto.jpg

στο crystal disk ενω θα επρεπε να εχω 200αρια write ειναι απογοητευτικα

ssdcrystal.jpg

συκρινα τα σκορς με το review agility 3 240gb που ειχε γινει και τα write scores

δεν ειναι νορμαλ

οταν εχω χρονο αλλαζω drivers agility 3

Δεν υπάρχουν drivers για τους δίσκους. Εννοείς SATA drivers της μητρικής.

Για να δούμε τι firmware έχει ο δίσκος και τι sata drivers έχεις, κατέβασε το AS SSD benchmark, τρέξε το και πόσταρε screenshot της αρχικής οθόνης.

στο crystal disk ενω θα επρεπε να εχω 200αρια write ειναι απογοητευτικα

Σε έχω ξαναρωτήσει : Είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποιείς τους SATA drivers της μητρικής και όχι των windows?

Οι δίσκοι δε πιάνουν 200άρια με το crystal disk mark αλλά μόνο με το atto.Τα νούμερά σου από την μία είναι λογικά αλλά και χαμηλά.

Καταρχήν θα σε ρωτήσω το ίδιο που σε ρώτησε και ο [MENTION=1066]gdp77[/MENTION]...Είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποιείς τους SATA drivers της μητρικής και όχι των windows?

Επίσης Είσαι σίγουρος ότι είναι σε AHCI γιατί από το read του 4k qd32,γαίνεται να μην είναι!

Δεν υπάρχουν drivers για τους δίσκους. Εννοείς SATA drivers της μητρικής.

Για να δούμε τι firmware έχει ο δίσκος και τι sata drivers έχεις, κατέβασε το AS SSD benchmark, τρέξε το και πόσταρε screenshot της αρχικής οθόνης.

Σε έχω ξαναρωτήσει : Είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποιείς τους SATA drivers της μητρικής και όχι των windows?

oριστε φιλε μου

sfdafff.jpg

ακομη πιο χαλια σκορς

Οι δίσκοι δε πιάνουν 200άρια με το crystal disk mark αλλά μόνο με το atto.Τα νούμερά σου από την μία είναι λογικά αλλά και χαμηλά.

Καταρχήν θα σε ρωτήσω το ίδιο που σε ρώτησε και ο [MENTION=1066]gdp77[/MENTION]...Είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποιείς τους SATA drivers της μητρικής και όχι των windows?

Επίσης Είσαι σίγουρος ότι είναι σε AHCI γιατί από το read του 4k qd32,γαίνεται να μην είναι!

Εγω θυμαμαι οτι το ειχα περασει ολα

στο sceen shot αυτο φενεται εαν τους εχω περασει?

Βγάλε το intel rst απο το control panel καντο uninstall,restart και αστο να βαλει τον driver της microsoft.Εναλλακτικά bios update και παίζεις με intel rst χωρίς πρόβλημα.

δεν καταλαβα αυτα που ειπες φιλε μου :p

τα ειπες πολυ pro ισως για αυτα που ξερω στο pc

Μολις εβαλα το cd drivers of mobo

και αυτους εχει και τους εχω περασει ολους

Splashtop Connect(Installed)

Version:1.1.10.4

Size:33.05MB

Splashtop Connect is the smart start page for browser that combines your most visited web sites, your history, your Facebook friends and your real-time news feed into an enhanced view for a more personal Internet experience.

INF Update Utility(Installed)

Version:9.2.0.1021

Size:7.02MB

This utility installs INF files that inform the operating system how to properly configure the chipset for specific functionality such as PCI-Express or USB interface.

Realtek HD Audio Driver(Installed)

Version:5.10.0.6282 / 6.0.1.6282

Size:250.57MB

Realtek High Definition Audio Driver

Realtek 8111/8168 LAN Driver for gigabit(Windows 7)(Installed)

Version:7.036.1224.2010

Size:10.19MB

For Windows 7 used

Intel Raid Storage Technology driver(Installed)

Version:10.1.0.1008

Size:10.91MB

Intel driver for AHCI and RAID mode.

Etron USB driver(Installed)

Version:1.00.0000.0095

Size:8.08MB

Etron USB driver

Intel® Management Engine Software (Installed)

Version:7.0.0.1118

Size:12.37MB

Intel® HECI Device Driver You MUST install this driver to ensure proper system operation.

ON/OFF Charge(Installed)

Version:1.0

Size:1.78MB

Gigabyte ON/OFF Charge

Επισης παιδια δεν πιστευω να εκανα γκαφα

τις μνημες τις συνδεσα στα ασπρα

GIGABYTE - Motherboard - Socket 1155 - GA-P67A-D3-B3 (rev. 1.0)

1 και 2 σλοτ οπως αναγραφει το cpuz

επειδη με ρωτησατε πριν εαν τις εβαλα σε σωστη θεση η απαντηση ειναι τις εβαλα στις ασπρες θυρες

επισης παιζει να υπαρχει καμια συμβατοτητα με μνημες??

γιατι δεν τις βλεπως στο memory support

http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-p67a-d3-b3.pdf

Kαι τωρα που το παρατηρησα τις μνημες στο cpuz τις εχει 667 αντι για 800 mhz

cpuz.jpg

Oσο για Bios που ρωτησατε φοραει το τελευταιο η μητρικη

Η έκδοση 10 έχει θέματα με ssd της ocz,και εγω είχα BSOD με τους intel και εναν vertex 3,αλλα επειδή δεν με εψηνε να κανω bios up απλά εβγαλα τον driver της intel και ίσιωσε!

Πάτα εναρξη,πινακας ελεγχου,απεγκατασταση προγραμματων και βγάλε το intel rst(rapid storage),restart,θα σου βάλει νεο driver (microsoft).

Η έκδοση 10 έχει θέματα με ssd της ocz,και εγω είχα BSOD με τους intel και εναν vertex 3,αλλα επειδή δεν με εψηνε να κανω bios up απλά εβγαλα τον driver της intel και ίσιωσε!

Πάτα εναρξη,πινακας ελεγχου,απεγκατασταση προγραμματων και βγάλε το intel rst(rapid storage),restart,θα σου βάλει νεο driver (microsoft).

το δοκιμαζω αμεσως φιλε μου και σε ενημερωνω

Λοιπον εκανα αυτο που με προτεινες εβαλα της microsoft

τωρα μενει λοιπον να δω στην πραξη εαν θα φαω μπλε οθονη

Σημερα μετραω ηδη 2 μπλε οθονες

3 δεν εχω φαει ως τωρα αντε να δουμε

μακαρι να στρωση

Θα ενημερωσω αναλογα πως πηγανει

Α και κατι αλλο

να ανυσηχω για αυτον τον μηχανικο δισκο??

ειναι ο 160αρης

bad.jpg

λεει ενα 31k bad εκει πανω αριστερα

τι εστι δηλαδη?

Είναι 99% θέμα drivers man!

Κανε ότι λεει ο grathk και λογικά θα στρώσει.

Δυστηχως παιδια μολις εφαγα παλι μπλε οθονη παρολο που δοκιμασα τον driver της microsoft

Τωρα τι μενει να κανω φορματ??

μηπως στρωσει?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.