Jump to content

vertex 3 RAID0 πρόβλημα ή γεγονός;;;

tavliban

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα κύριοι,

στο σύστημα της υπογραφής όπως βλέπετε έχω βάλει 2 60GB vertex 3 σε RAID0. Με το που έκανα format και αφού εγκατέστησα τα προγράμματα/παιχνίδια κλπ τρέχοντας ένα AS SSD έβγαζε read ~810Mb/sec 170Mb/sec write (αν θυμάμαι καλά αν θέλετε ποστάρω και τις εικόνες όταν γυρίσω σπίτι). (το ΑΤΤΟ κιόλας έδειχνε ότι σε μεγάλα αρχεία ξεπέρναγε κ το 1gb)

Κατά το τεστ είχα πιάσει περίπου τα 40gb αυτού. Περνάει ο καιρός και φτάνω στα 80gb...

Τρέχω ξανά ένα AS SSD (γιατί έκανα κατι δοκιμές σε OC κλπ και είδα ότι στο WEI από 7,9 rate πήγε στο 7.6) και διαπιστώνω ότι το read έπεσε κατα 50mb/sec (~760mb/sec)

Στην συνέχεια σβήνω κάτι από δω κάτι από εκεί και τελικά ανέβηκε ξανά στα 7.8 και το AS SSD ανέβηκε στο ~780mb/sec. Tέλος στο ATTO φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχω χάσει κάποια mb/sec...

1. Οι SSD για να έχουν 100% απόδοση πρέπει να μην είναι γεμάτοι;;;

2. Πως μπορώ να έχω το μέγιστο της απόδοσής τους;;;

Σημειώνω πως έχω κάνει τα περισσότερα tweaks που υπάρχουν στο internet (πείραγμα mozilla, κατάργηση index, search, defrag κλπ)

Μην με χτυπάτε για το WEI (ξέρω ότι είναι gtpk) είναι το πρώτο bench που τρέχω ενδεικτικα...

φιλικά!

benchh.jpg

και για του λόγου το αληθές

στο ΑΤΤΟ το αριστερά είναι το bench που μόλις πριν 5 λεπτά έτρεξα, στο AS SSD είναι το πάνω...

καμιά ιδέα????

Δεν δουλεύει το TRIM οταν οι δίσκοι είναι μερος συστοιχίας RAID και το garbage collection των 60αρηδων δεν ειναι ικανό να κρατήσει τις αποδόσεις. Δυο πράγματα μπορείς να κάνεις:

A) Secure Erase και φτιάξε ενα Raid Array με Overprovisioning Area για να δουλεύει το Garbage Collection. Δηλαδή το array σου να ειναι 60gb (ώστε να έχεις καποια nands marked as free για το garbage collection)

B) To garbage Collection δουλεύει σωστα μόνο στους 240αρηδες Vertex 3 ή στους 120αρηδες αν είναι Max Iops Edition. Οπότε θα πρέπει αν αναβαθμίσεις για το επιθυμητό αποτέλεσμα

Αυτανόητα η Α λυση ειναι και η καλύτερη μιας και είναι ανέξοδη

Για την ιστορία δες ενα AS-SSD απο τον Vertex 3 120gb Max IOPS που έχω σχεδόν γεμάτο και ύστερα από 2μήνες χρήσης:

vertex3maxiops.png

Το ιδιο ακριβώς μου έβγαλε και φρέσκος (το score ήταν 707)

κατάλαβα, όμως ρε συ, δεν είναι σκότωμα να κάνεις array 60gb θυσιάζοντας ουσιαστικά τον έναν SSD? Δεν μπορώ να θυσιάσω ας πούμε 20gb για το garbage collection που λες;;

Μήπως επίσης θα ήταν καλύτερα να αφήσω τα raid και να παίξω με απλό AHCI ώστε να μην θυσιάσω χώρο...θα αποφασίσω σχετικά

Επίσης θα ήθελα αν έχεις πρόχειρο ένα guide πως κάνεις overprovision γιατί το ψάχνω τώρα και θέλω να είμαι σίγουρος τι πρέπει να κάνω αν δεν σου είναι κόπος βέβαια...

EDIT: Διάβασα πως αν κάνω απλά ένα partition μικρότερο του μέγιστου γίνεται το overprovisioning (ισχύει;;;) άρα αν φτιάξω ας πούμε την συστιχοια raid από την αρχή με secure erase κλπ και δηλώσω ένα partition 80-90gb πρέπει να είμαι κομπλέ (ίσως με λιγότερο degradation όπως φαίνεται σε αυτό το χαρτί της intel) αφορά intel ssd's θα μου πείς αλλά το ίδιο είναι νομίζω...

http://cache-www.intel.com/cd/00/00/45/95/459555_459555.pdf

benchh.jpg

και για του λόγου το αληθές

στο ΑΤΤΟ το αριστερά είναι το bench που μόλις πριν 5 λεπτά έτρεξα, στο AS SSD είναι το πάνω...

καμιά ιδέα????

μου φενονται χαμηλα τα σκορς στο write

το ιδιο συμβαινει και σε μενα με τον agility 3

τι να φτεει αραγε? ενω ειναι σε achi mode

:hmm:

και μένα μου έκανε εντύπωση το γεγονός, αλλά νομίζω πως είναι τα μοντέλα που έχουμε.δεν είναι max iops δηλαδή...η αλήθεια είναι όμως ότι αν και με χαλάει δεν με χαλάει και τόσο γιατί προς το παρών δεν έχω μια συσκευή που να στέλνει δεδομένα στo raid μου με παραπάνω ταχύτητασ από τα 170mb/sec

Το write για εφαρμογές games και λειτουργικό μην σας νοιάζει.

Οσο για το Overprovisioning ναι απλά κανεις ενα raid array μικρότερο από το maximum allowed. Δοκίμασε με 90gb σε 1η φάση και δές πως θα αντιδράσει με τον χρόνο. Μονο πρόσεχε μην ταράζεις τους vertex σε AS-SSD ή Crystaldiskmark γιατί όσο OP area και να έχεις ο Sandforce θα μπεί σε panic state και θα ρίξει πολύ την ταχύτητά του

και μένα μου έκανε εντύπωση το γεγονός, αλλά νομίζω πως είναι τα μοντέλα που έχουμε.δεν είναι max iops δηλαδή...η αλήθεια είναι όμως ότι αν και με χαλάει δεν με χαλάει και τόσο γιατί προς το παρών δεν έχω μια συσκευή που να στέλνει δεδομένα στo raid μου με παραπάνω ταχύτητασ από τα 170mb/sec

ουτε εγω εχω τετοια συκευη για τον ssd μου

αλλα με εκνευριζει γιατι το write του velociraptro μου ηταν 90 mb

και του ssd μου ειναι 63 wtf??

και σιγουρα δεν παει καλα γιατι δες ποσο αποδιδει ενας agility 3

δες εδω κανονικα ποσο θα πρεπει να αποδιδει

http://www.thelab.gr/ssds-hdds-and-controllers-reviews/i-ora-tou-agility-3-a-98685.html?garpg=6

ενω εμενα τα write μου ειναι 2 φορες πιο μικρα

Μην συγκρίνεις τα write του 240 με τον 120αρη και τον 60αρη. 25nm τεχνολογιά με 16gb nands τι περιμένεις απο τον 60αρη?

στο τεστ έχουν βάλει τον 240gb...έχω παρατηρήσει γενικότερα ότι οι μεγάλοι SSD έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα με τεράστιες όπως αποδεικνύεται διαφορές σε επιδόσεις απο τους μικρούς όπως έχουμε εγώ και συ...

εγώ προσωπικά φαντάστικα (λανθασμένα όπως αποδεικνύεται τελικα) ότι όλα τα πλεονεκτήματα των SSD (TRIM Κλπ) θα έπαιζαν σωστά αν τα έκανα RAID0 άρα 120gb...παρόλα αυτά όπως φαίνεται το TRIM δεν παίζει σε συστοιχίες...

Για μένα 2 είναι οι λύσεις, το Α που λέει ο φίλος πιο πάνω (αλλά με μικρότερη θυσία σε χώρο κ όχι 60gb που αναφέρει). Η δεύτερη είναι πούλημα και αγορά ενός μεγαλύτερου...μάλλον θα πάω στην πρώτη...

Μην συγκρίνεις τα write του 240 με τον 120αρη και τον 60αρη. 25nm τεχνολογιά με 16gb nands τι περιμένεις απο τον 60αρη?

με πρόλαβες όπως φαίνεται... :Ρ

δεν ηξερα οτι εχει διαφορα με τον 60αρη

αλλα περιμενα 100 mb τουλαχιστον

νομιζω πως δεν ειναι λογικα τοσο

δεν ηξερα οτι εχει διαφορα με τον 60αρη

αλλα περιμενα 100 mb τουλαχιστον

νομιζω πως δεν ειναι λογικα τοσο

Ολά παίζονται με τον αριθμό σε τεμάχια των nand που έχει ο κάθε δίσκος. Αν για παράδειγμα ο 240αρης εχει 16nands o 120αρης εχει 8 και ο 60αρης εχει 4. Για να στο πώ μπακάλικα σκεψου το καθε nand σαν ενα δισκο και ολα μαζι τα nand ειναι σε raid 0 για να σου φτιαξουν την Ψ χωρητικότητα δεν ειναι λογικό ο 12χraid 0 να ειναι ποιο σφεράτος απο τον 4χaid 0?

Ολά παίζονται με τον αριθμό σε τεμάχια των nand που έχει ο κάθε δίσκος. Αν για παράδειγμα ο 240αρης εχει 16nands o 120αρης εχει 8 και ο 60αρης εχει 4. Για να στο πώ μπακάλικα σκεψου το καθε nand σαν ενα δισκο και ολα μαζι τα nand ειναι σε raid 0 για να σου φτιαξουν την Ψ χωρητικότητα δεν ειναι λογικό ο 12χraid 0 να ειναι ποιο σφεράτος απο τον 4χaid 0?

σου φενονται λογικα αυτα τα αποτελεσμα για πες μου φιλε μου επειδη βλεπω το χεις με τους ssd

ssdcrystal.jpg

επισης εαν θες δες και εδω λιγο εαν ξες καμια ιδεα να προτεινεις

http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/pc-problem-sos-help-please-help-paides-104291.html

σου φενονται λογικα αυτα τα αποτελεσμα για πες μου φιλε μου επειδη βλεπω το χεις με τους ssd

Τα νούμερά σου είναι αυτά ακριβώς που αναφέρει η OCZ. 180Read /65 Write αναφέρει η OCZ.

Τα νούμερά σου είναι αυτά ακριβώς που αναφέρει η OCZ. 180Read /65 Write αναφέρει η OCZ.

για τους agillity 3 τοσο γραφει η οcz??

204 εχω write

και οταν ηταν αδιος το write einai 85-90

έκανα τελικά ένα secure erase και επανέφερα το σύστημα, και παρουσιάστηκε όντως βελτίωση...το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεσα να κάνω array μικρότερο του αρχικού γιατί δεν μπορούσα να το επαναφέρω με το backup των windows...Πάντως απλά όρισα ένα partition των 90gb και τα υπόλοιπα 30gb είναι unallocated...Συνεπώς πρέπει να γίνει επανεγκατάσταση αυτών, και επαναφορά με norton ghost...ή από το μηδέν...αλλά ποιος κατεβάζει τώρα ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ τα patches και τα steamοπαίχνιδα...

Ναι το ξέρω ειναι bug του 990FXA αμα κανεις array μικρότερο του μεγιστου μετα δεν το βλέπουν για restore ουτε acronis ουτε windows restore

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.