Jump to content

προβλημα με τροφοδοτικο!επισκευαζεται?

argy1

Recommended Posts

Βάλε την 6αρα , αν και διατηρώ μία επιφύλαξη ως προς το αποτέλεσμα.

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply
Βρηκα μια 7αρα και μια 10αρα..

Aν το σύστημα είναι της υπογραφής σου βάλε την εφτάρα και λογικά θα αντέξει.

Ti εννοειται λογικα θα αντεξει??

Τι εχει το μηχανημα του??

Δεν βαζουμε αερα πατερα -γενικα- μεγαλυτερη ασφαλεια.

Και απο 6.3 που ειχε με 6αρα μια χαρα θα του δουλεψει.

Αν την καψει θα ειναι ενας καλος προβληματισμος για το αν πρεπει να βαλει μεγαλυτερη.

(που οκ και με 7αρα δεν θα γινει τιποτα ...-και πολυ πιθανων ουτε με 8αρα ..αν το τροφοδοτικο απλα του "λειπει" μια ασφαλεια.Αν εχει καποιο προβλημα να ευχεται να αντεξουν τα υπολοιπα υλικα μεχρι να καψει ασφαλεια.).

Απο 6,3 σε 6 μπορει και να τη εκαιγε.Απο την αλλη εφοσον δεν βρηκα την ιδια (6,3) ειπα να βαλω λιγο μεγαλυτερη μιας και ο κατασκευαστης θα ειχε αφησει ενα περιθωριο ανοχης προκειμενου να μπορει να δωσει εγγυηση για τα υπολοιπα μερη του τροφοδοτικου.Νομιζω οτι με την 7αρα θα ειναι μια χαρα.Την εβαλα το δοκιμασα και δουλευει που σημαινει οτι μονο η ασφαλεια ηθελε αλλαγη.Το τροφοδοτικο δεν προοριζεται για καποιο συγκεκριμενο μηχανημα αλλα προς το παρων το δοκιμασα σε ενα παλιο συστημα που ειχα για σερβερ.Ειδα οτι δουλευει και το εκλεισα γιατι θελω αυριο να το παρακολουθησω ολη μερα, τωρα δεν εχω χρονο και το φοβαμαι η αληθεια ειναι..

ΔΕν θα την εκαιγε.

Αν σου εκαιγε την 6αρα ή το τροφοδοτικο σου δε θα ηταν εξαρχης σχεδιασμενο σωστα ή θα σου εχει δημιουργηθει προβλημα.

Αν εχεις βαλει πλεον ασφαλειοθηκη ,για πειραματικους λογους βαλε και μια 3-αρα ..

(που και παλι παιζει να παιξει..αλλα ειναι πλεον χαμηλη.Με 4αρα το θεωρω πιο σιγουρο οτι 8α δουλεψει)

Δοκιμασε το χωρις φορτιο αν το φοβασαι τοσο.(βραχυκυκλωσε πρασινο με καποιο μαυρο απο το 24πινο(20πινο ..ο,τι εχει)

1,6 * ονομαστικό θα το κόψει σε 2.5 ώρες.. εδώ δεν είναι ούτε 1,1 κομπλέ θα είσαι με 6Α.. Θεωρητικά καλύτερα να πας στην μικρότερη ώστε αν γίνει κάτι να ξέρεις ότι θα δουλέψει,

Δεν είμαι ειδικός καθόλου, απλά να θυμίσω αυτό που είχε γράψει κάπου κάποτε ο Crmaris, ΠΡΟΣΟΧΗ με τέτοια πράγματα, ακόμα και να μην είναι στην πρίζα μερικά στοιχεία (πυκνωτές) μπορούν να κρατάνε μέσα τους θανατηφόρο ρευμα.

ΔΕν θα την εκαιγε.

ακριβώς

το μοτερ τραβάει μεγαλύτερο ρεύμα κατά την εκκίνηση

το ότι μια αντίσταση είναι 6Α δεν πάει να πει ότι θα κοπεί στα 6Α νταν

στην αρχή μέτρησες την ασφάλεια να δεις αν έχει αγωγιμότητα?

(η άμμος (χαλαζία) είναι για να μην υπάρξει σπινθήρας)

Δεν είμαι ειδικός καθόλου, απλά να θυμίσω αυτό που είχε γράψει κάπου κάποτε ο Crmaris, ΠΡΟΣΟΧΗ με τέτοια πράγματα, ακόμα και να μην είναι στην πρίζα μερικά στοιχεία (πυκνωτές) μπορούν να κρατάνε μέσα τους θανατηφόρο ρευμα.

πυκνωτής εκτόε ρεύματος => DC, όπου τα όρια είναι μεγαλύτερα. ρεύμα μεγαλύτερο από 2mA είνια αντιληπτό, όμως μπορείς να τραβήξεις το χέρι σου γιατί για να προκληθεί σπασμωδική συστολή μυών με dc χρειάζεται ένταση μεγαλύτερη από 300mA (αντί για 10 που θέλει στο εναλλασόμενο), που εκεί παθαίνεις είδη μαρμαρυγή...Δε λέμε να πας να πιάσεις κανα πυκνωτή της ΔΕΗ βέβαια:magic:

Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες! Φυσικα και δεν ειμαι ειδικος αλλα ενοειται οτι προσεχω.Πρεπει να σεβομαστε αυτο που εχουμε στα χερια μας και να του αφιερωνουμε ιδιαιτερη προσοχη.Αυριο που θα ασχοληθω παλι θα δοκιμασω την 6αρα γιατι ο πατηργερασιμος νομιζω εχει δικιο και μαλλον θα το αφησω με αυτη.

Αν θες και μια δεύτερη γνώμη αφού 6.3 δεν μπορείς να βρεις βάλε αυτήν σε 6. Και είναι πιο κοντά στην αρχική τιμή και όταν μιλάμε για ασφάλειες θες μιρκότερα Α όχι μεγαλύτερα.

πυκνωτής εκτόε ρεύματος => DC, όπου τα όρια είναι μεγαλύτερα. ρεύμα μεγαλύτερο από 2mA είνια αντιληπτό, όμως μπορείς να τραβήξεις το χέρι σου γιατί για να προκληθεί σπασμωδική συστολή μυών με dc χρειάζεται ένταση μεγαλύτερη από 300mA (αντί για 10 που θέλει στο εναλλασόμενο), που εκεί παθαίνεις είδη μαρμαρυγή...Δε λέμε να πας να πιάσεις κανα πυκνωτή της ΔΕΗ βέβαια:magic:

Για ξαναπές και εξήγησε τα bold στο παραπάνω κείμενο, με ενδιαφέρουν!

Όταν περάσει εναλλασόμενο ρεύμα 10mA από μέσα σου, πχ πιάσεις έναν αγωγό τότε παθαίνεις μυικούς σπασμούς και δεν μπορείς να ανοίξεις το χέρι σου.

Στο συνεχές ρεύμα τα όρια ανοχής είναι μεγαλύτερα για να πάθεις μυικούς σπασμούς πρέπει να περάσει ρεύμα 300mA, όμως σε αυτή την ένταση παθαίνεις κατευθείαν ανακοπή:triniti:

Γενικά την επίδραση του ρεύματος στον άνθρωπο την παριστάνουν κάποια γραφήματα (ρεύμα με διάρκεια επαφής) βλ σελ 9 http://www.teetdk.tee.gr/docs/asfaleia_sep03/Ilektrikos_Kindinos.pdf

Αν θυμάμαι καλά το συνεχές σε χτυπάει μια φορά, την πρώτη στιγμή της επαφής μετά και εσύ έχεις την ίδια τάση και δεν είναι τόσο σοβαρό όσο στο εναλλασομενο όπου αυξομειώνεται η τάση συνέχεια.

Ελπίζω να σε κάλυψα..

Γενικά ρεύμα μεγαλύτερο απο 30mA μπορεί να προκαλέσει μελλοντική βλάβη στον άνθρωπο γι αυτό και τα ρελέ διαφυγής κόβουνε στα 30

Θα σου πρότεινα να μην το χρησιμοποιείσεις έτσι χωρίς έναν πιο εκτεταμένο έλεγχο τουλάχιστον του πρωτεύοντος κυκλώματος.

Επειδή μου έχει τύχει άλλη μια φορά κάποια "διάνοια" να γυρίσει τον διακόπτη για νόμιζε ότι έτσι θα ανέβαιναν τα watt...

Λοιπόν συνήθως το πρώτο πράγμα που πεθαίνει είναι η γέφυρα ανόρθωσης δίοτι περνάνε πολύ περισσοτερα αμπέρ από ότι κανονικά περιμένει..

Μπορεί να με γυμνό μάτι να μήν φάινεται ,αλλά αν την ξεκολλήσεις και την βγάλεις από την ψύκτρα της σίγουρα θα δεις ότι έχει καρβουνιάσει, αλλά δεν φαινόταν διότι εξαρχής είναι βαμμένη μαύρη...

Η αντίσταση δεν καίγεται για να προστατέψει το κύκλωμα , καίγεται για να προστατέψει από κίνδυνο πυρκαγιάς. Για την προστασία του κυκλώματος τα καινούργια τροφοδοτικά έχουν άλλες τεχνικές (OVP,UVP,OCP κλπ)

Το πιο πιθανό είναι ότι μόλις τραβήξει 350-400watt η γέφυρα θα τιναχτεί σε κομματάκια

Επειδη τωρα το ειδα...

συνηθως γεφυρες βαζουν μεγαλες οποτε δεν νομιζω να καρβουνιαστηκε.απο οτι ειδα και εγω ασφαλεια πρεπει να θελει.τωρα μεγαλυτερη δεν βαζεις ποτε και οπως σωστα λεει 2 σελιδες τωρα ο ΝTG δεν θα την εκαιγε για κανενα λογο ακομα και 5 αρα να εβαζες,ποσο μαλλον 6 αρα.απλα πρεπει να δεις αν ειναι βραδειας η οχι αν και εαν ειναι διαφανης μαλλον ειναι ταχειας.ποτε δεν βαζουμε ασφαλειες μεγαλυτερες απο αυτες που εχουν πανω...μικροτερες ναι αν δεν εχουμε ιδια.

Το εχω με 6αρα εδω και 10 μερες και δουλευει κανονικα.Ειδικος δεν ειμαι για να ειμαι σιγουρος οτι ειναι ενταξει αλλα νομιζω πως αν ειχε καει κατι αλλο θα υπερχε καποιο προβλημα, εστω με θερμοκρασιες και επανεκκινησεις.Οποτε νομιζω οτι δεν εχει κατι αλλο.Οσο για τις ασφαλειες εχετε δικιο, δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να μπαινει μεγαλυτερη γι'αυτο και προτιμησα την μικροτερη.

edit:οσο για την παλια ασφαλεια που λες την εχω κρατησει, δεν ξερω τι ειναι αυτο μεσα αλλα μιαζει με αμμο ή χωμα..

• 1 month later...

Μετα απο αρκετα φορματ και επανεκκινησεις (το χρησιμοποιω για δοκιμες) ακουγεται ενα συνεχομενο σφυριγμα απο το pc και εχω την εντυπωση οτι ειναι απο το τροφοδοτικο.Το συστημα στο οποιο δουλευει αποτελειται απο μια ms 6728 εναν pentium4 στα 3 με δυο παλιους δισκους ο ενας 80 και ο αλλος 40 gb.Υπαρχει περιπτωση αυτο το σφυριγματακι να ακουγεται απο το τροφοδοτικο και αν ναι εχει συμβει κατι απο την αλαγη ασφαλειας?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.