NITRO86sp Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2012 Γεια σας θελω να αγορασω νεο pc και εφοσον πουλαω το παλιο δε με νοιαζει το θεμα χρηματων αρκει να ειναι κάτω απο 2000 ευρω. Προς το παρον εχω αυτα τα κομματια μαζεψει και θα ηθελα ακομα ενα ssd για λειτουργικο και πολυχρησιμοποιουμενα παιχνιδια. Δε με νοιαζει η χωρητικοτητα πιστευω με ~60GB ειμαι μια χαρα, αλλα θελω πολλη ταχυτητα γιατι σκληρούς εχω 3+ΤΒ. Και μια custom ψυχτρα γιατι θα ριξω oc στον επεξεργαστη κατευθειαν (λογικα και RAM αν αντεχει το mobo). Οθόνη να παω αναγκαστικά 2ms? Εχω βρει απιστευτα μοντελα στα 5ms με 3D κτλ. και ψηνομαι. Intel Core i7-3930K [bX80619I73930K] Gigabyte X79-UD3 Sapphire 6970 (PCI-Express, GDDR5, 2GB) Corsair Vengeance 16GB Quad Channel DDR3 Memory Kit (CMZ16GX3M4X1600C9) CoolerMaster HAF 922 Midi Tower Black (RC-922M-KKN1-GP) Corsair Gaming Series GS800 ή Corsair Enthusiast Series TX850 V2 //keyboard mouse κτλ θα τα βολεψω μονος Εκτος απο τα 2 πραγματα που προανεφερα θα εκτιμουσα σκεψεις και συμβουλες πανω στα ηδη υπαρχοντα που μαζεψα. Π.χ. Το τροφοδοτικο ειναι υπερβολικο? Θα βαλω και 2η οθονη την Asus TFT 22'' VK222H απο το παλιο θα ειναι ενταξει για extended desktop (διαφορετικες αναλυσεις)? Η μνημη θα πιασει τουλαχιστον τα 1600 ή θα εχω προβλημα συμβατοτητας? Με το CAS βρηκα και με 8 αντι 9 αλλα ειναι 60 ευρω παραπανω τι διαφορα θα δω στην επιδοση? Αξιζει? Κερδιζω 100 ευρω με την ξεκλειδωτη 6950 να το προτιμησω? Αν ναι, πώς καταλαβαινω ποιες μπορουν να ξεκλειδωθουν? Μια διορθωση: Χρειαζομαι to pc να μπορει να κανει streaming ενω παιζω και μαλιστα hd χωρις να πεφτουν τα input latency και fps. Και για αυτο το cpu πρεπει να φυσαει. Αλλιως θα φαω ξενερωμα και κριμα η καινουρια αγορα γιατι η αληθεια ειναι οτι και το τωρινο μου pc ακομα πηγαινει τελεια στα games αλλα γονατιζει με το stream ακομα και σε 600*400 και τα μεγεθη που ανεφερα καθιστουν την εμπειρια ενοχλητικη. Επισης να αναφερω οτι εδω και καιρο ασχολουμαι με αναβαθμισεις στον παλιο οσο και σε pc φιλων εχω αλλαξει θερμοαγωγιμη σε επεξεργαστες κτλ τα καταφερνω απο εσωτερικα πασπατεματα απλα ειναι η πρωτη φορα που θα το φτιαξω απο την αρχη. TL;DR: Δημιουργια pc για gaming με ταυτοχρονο hd streaming χωρις περιορισμους στο budget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Ιανουάριος 9, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Καλησπερα θα προτεινα για καρτα γραφικων να επαιρνες μια μεταχειρισμενη gtx 580 στα 350 το πολυγια να μην ξοδευτεις πολυ με μια καινουρια 7970απο οθονη θα σου προτεινα να πας σε Dell εχω ακουσει τα καλυτεραγια μνημες νομιζω και 8 γιγα σε υπερφτανουνγια ssd παρε κανα agility 3 or vertex 3Oσο για το τροδοτικο 700-750 watt φτανουντωρα εαν θες για crossfire στο μελλον πιστευω και ενα καλο 750 κανειαλλα καλυτερα το 850 φυσικαΦυσικα δεν θα σε χαλασει η 6970ουτε και η 6950Καλες αγορες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 9, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Θα βαλω και 2η οθονη την Asus TFT 22'' VK222H απο το παλιο θα ειναι ενταξει για extended desktop (διαφορετικες αναλυσεις)?Δε θα έχεις πρόβλημα. Gaming όμως στην μία μόνο.Η μνημη θα πιασει τουλαχιστον τα 1600 ή θα εχω προβλημα συμβατοτητας?Δε θα έχεις πρόβλημα. Έλεγξε τι cooler θα βάλεις, έχουν αρκετά μεγάλα headers αυτές. Δες και τις Vengeance LP. Δεν είναι ανάγκη να πάρεις "quad channel", μπορείς να πάρεις 2 ίδια set των 2x4, στην ίδια τιμή (και πιο φτηνά).Με το CAS βρηκα και με 8 αντι 9 αλλα ειναι 60 ευρω παραπανω τι διαφορα θα δω στην επιδοση? Αξιζει?Τίποτα-Όχι. Εκτός άμα κάνεις benchmarking. Κερδιζω 100 ευρω με την ξεκλειδωτη 6950 να το προτιμησω? Αν ναι, πώς καταλαβαινω ποιες μπορουν να ξεκλειδωθουν?Έχω την εντύπωση ότι μόνο οι 6950 με 2gb ξεκλειδώνονται. Με τωρινές τιμές skroutz, είναι 50-60ε διαφορά. Μη κόψεις από εκεί, άμα ζορίζεσαι να βγάλεις το budget,και το μηχάνημα είναι για gaming, πήγαινε σε 1155 ή περίμενε για ivy bridge.60gb ssd οριακά θα σε φτάσουν. Θα χρειαστείς w7 64, που είναι 30gb από μόνα τους. Δεδομένου ότι τα 60gb SSD είναι ~54, σου μένουν 24gb για εφαρμογές/παιχνίδια. Ίσα ίσα για 2 παιχνίδια. Εκτός άμα είναι τπτ στυλ wow, που δε σε φτάνουν.Επίσης συμβουλή: Άμα πάρεις pc, πάρε κάτι καλύτερο σε κουτί, εφόσον έχεις τέτοιο budget. Το κουτί/psu/monitor είναι τα μόνα στα οποία ΔΕΝ πρέπει να κάνεις κράτειν, μιας και θα τα κρατήσεις για πολύ καιρό. Όχι πως έχει κάτι κακό το συγκεκριμένο που διάλεξες. Σούπερ είναι, αλλά ο μεταξωτός πωπός θέλει και μεταξωτό βρακί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NITRO86sp Ιανουάριος 9, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Γεια και ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Η αληθεια ειναι οτι σκεφτομαι να παρω τελικα μια πιο μικρη οθονη γιατι δε θα μπορω να την κοιταω ολοκληρη τοσο μεγαλη που ειναι και σε παιχνιδια θα εχω προβλημα.Βρηκα και Vengeance Low Profile και G.Skill Ripjaws F3-12800CL9S-4GBRL με τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα και δε ξερω ποια απο ολες να επιλεξω.Για Ivy Bridge που λες ποτε βγαινει?agility 3 ή vertex 3 ειναι καλυτερο?Το κουτι μου αρεσει και εχει και 3 ανεμιστηρες ενσωματωμενους ειναι ετοιμος απο καθε πλευρα δε θελω να δωσω περισσοτερα.Καμια ιδεα για cpu cooler και ssd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Ιανουάριος 10, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2012 Γεια και ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Η αληθεια ειναι οτι σκεφτομαι να παρω τελικα μια πιο μικρη οθονη γιατι δε θα μπορω να την κοιταω ολοκληρη τοσο μεγαλη που ειναι και σε παιχνιδια θα εχω προβλημα.Βρηκα και Vengeance Low Profile και G.Skill Ripjaws F3-12800CL9S-4GBRL με τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα και δε ξερω ποια απο ολες να επιλεξω.Για Ivy Bridge που λες ποτε βγαινει?agility 3 ή vertex 3 ειναι καλυτερο?Το κουτι μου αρεσει και εχει και 3 ανεμιστηρες ενσωματωμενους ειναι ετοιμος απο καθε πλευρα δε θελω να δωσω περισσοτερα.Καμια ιδεα για cpu cooler και ssd?στην καθημερινη χρηση δεν θα δεις καμια μα καμια διαφορα μεταξυ του agility 3 and vertex 3ειναι το ιδιολιγη διαφορα στα bencmarksΟποτε δεν βρησκω λογω να δωσεις παραπανω χρηματα για τον vertex 3για οθονη παρε μια Dell 24αρα 1080pκαι εισαι αρχονταςδεν χρειαζεται παραπανωγια το κουτι ειναι θεμα γουστου παιρνεις οτι γουσταρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
NITRO86sp Ιανουάριος 10, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2012 στην καθημερινη χρηση δεν θα δεις καμια μα καμια διαφορα μεταξυ του agility 3 and vertex 3ειναι το ιδιολιγη διαφορα στα bencmarksΟποτε δεν βρησκω λογω να δωσεις παραπανω χρηματα για τον vertex 3για οθονη παρε μια Dell 24αρα 1080pκαι εισαι αρχονταςδεν χρειαζεται παραπανωγια το κουτι ειναι θεμα γουστου παιρνεις οτι γουσταρειςΕυχαριστω για την απαντηση. Απο οτι ειδα με λιγο ψαξιμο για επιδοσεις agility 3 ειδα πολλα προβληματα και παραπονα για BSOD και crashes. Αυτο ειναι ο,τι καλυτερο εχετε να προτεινετε?Εφοσον οι μνημες εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα τι αλλο μπορω να εχω σαν κριτηριο για να επιλεξω?? Εταιρια? Δυνατοτητες overclocking? Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Ιανουάριος 10, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2012 Κοιτα αυτο με τον ssd δεν ισχυει διαφορα μοντελα εχουν διαφορα αναλογα πως θα κατσει στο συστημα δες και τους καινουριους corsair απο ssd αλλα τσιμπανε πιο πολυ σε τιμηΟσο για τις μνημες επιλεξε με βαση τιμη-εμφανισηδεν θα δεις διαφορα εαν δεις παραπανω λεφτα για μνημεςπαρε ενα κιτακι στα 8 γιγα εμφανισμο και φθηνο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos Ιανουάριος 10, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2012 60gb ssd οριακά θα σε φτάσουν. Θα χρειαστείς w7 64, που είναι 30gb από μόνα τους. Δεδομένου ότι τα 60gb SSD είναι ~54, σου μένουν 24gb για εφαρμογές/παιχνίδια. Ίσα ίσα για 2 παιχνίδια. Εκτός άμα είναι τπτ στυλ wow, που δε σε φτάνουν.Δεν υφίσταται αυτό, ο 60γίγα βγαίνει στα 55.8. από ότι πίανει η εγκατάσταση (πες 20) πας - το page file (1 έως 1.5 φορά η ραμ) και αν απενεργοποιήσει και το hybernation άλλα 7γίγα +στο φίλο με τον 120 force gt εβγαλε 111γιγα φορμαρισμένα και 10γιγα για την εγκατάσταση.16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit) source : http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/products/system-requirements Link to comment Share on other sites More sharing options...
NITRO86sp Ιανουάριος 10, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2012 Ωραια αρα Ram διαλεγω εμφανιση.. Σχετικα με το page file, επειδη λεω να παρω 16GB, γιατι να μην το απενεργοποιησω τελειως? Ποιος ο σκοπος του οταν μπορω να σηκωσω ολοκληρο game + critical windows files πανω της? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos Ιανουάριος 10, 2012 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2012 το page file όταν έχεις ssd σου είναι άχρηστο. οπότε το κλείνεις τελίως. απλά αρχηκά τα 7 κρατάνε όση ραμ έχεις σαν pagefile στον ssd. οπότε όταν το απενεργοποιήσεις κερδίζεις όσο σου δέσμευε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 11, 2012 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2012 Δεν υφίσταται αυτό, ο 60γίγα βγαίνει στα 55.8. από ότι πίανει η εγκατάσταση (πες 20) πας - το page file (1 έως 1.5 φορά η ραμ) και αν απενεργοποιήσει και το hybernation άλλα 7γίγα +στο φίλο με τον 120 force gt εβγαλε 111γιγα φορμαρισμένα και 10γιγα για την εγκατάσταση. source : Windows 7 system requirements - Microsoft Windows Σε τυπική εγκατάσταση, μια χαρά υφίσταται. Άμα είναι κάποιος διατεθημένος να κόψει/ράψει, χαίρω πολυ, και 4gb μπορείς να την φτάσεις. Windows 7 Ultimate, κάνα 4μηνο από τελευταίο format Windows 7 Professional, κάνας μήνας από τελευταίο format Βάλε τώρα swap files/hibernate/κάδο ανακύκλωσης. Ωραια αρα Ram διαλεγω εμφανιση.. Σχετικα με το page file, επειδη λεω να παρω 16GB, γιατι να μην το απενεργοποιησω τελειως? Ποιος ο σκοπος του οταν μπορω να σηκωσω ολοκληρο game + critical windows files πανω της? Άμα βάλεις και άλλο δίσκο πάνω, απλά μετέφερε το swap file εκεί, για να μη σου πιάνει χώρο στον ssd. Δε θα το χρειαστείς με τόση μνήμη,απλά για λόγους σταθερότητας κτλ, δε χάνεις τίποτα άμα το βάλεις. το page file όταν έχεις ssd σου είναι άχρηστο. οπότε το κλείνεις τελίως. απλά αρχηκά τα 7 κρατάνε όση ραμ έχεις σαν pagefile στον ssd. οπότε όταν το απενεργοποιήσεις κερδίζεις όσο σου δέσμευε. Δεν έχει καμία σχέση το page file με τον ssd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos Ιανουάριος 11, 2012 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2012 εμένα τα ulti με όλα τα update πιάνουν 14.5 + 3.8 στα προγραμματα. με φορματ πριν 5+ μηνες. το μόνο που έχει σχέση είναι οτι πιάνει χώρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιανουάριος 11, 2012 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2012 CPU Cooler, πολύ τίμιο και καλό είναι το Α70 της Corsair που έχω πάρει, βέβαια παίζουν πολλές λύσεις στα 35-60 ευρώ. Δες http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/cpu-cooler-review-database-89014.html και Heatsinks - Coolers - Watercooling Reviews - TheLab.gr για περισσότερα.Για SSD, κάνε το πολύ απλό, δες αυτή την στιγμή τα παιχνίδια σου πόσο πιάνουν.Εγώ με 120άρη SSD ζορίζομαι με Windows, όλα τα προγράμματα μου, WoW, SWTOR και BF3, 6-9 GB έχω ελευθερα.(Βέβαια, όταν πρέπει να κάνω ρεσετ παίζοντας WoW και είμαι back online and playing σε απίστευτο χρόνο χαμογελάνε μέχρι και τα αυτιά μου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koeman Ιανουάριος 11, 2012 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2012 Από την εμπειρία μου και τα όσα έχω διαβάσει σε διάφορα φόρουμς, ΔΕΝ θέλεις να απενεργοποιήσεις το pagefile είτε έχεις 4 είτε 24 gb ram. Άλλοι λένε να το αφήσεις πάνω στον ssd, άλλοι να το βάλεις σε άλλο drive διαλέγεις και παίρνεις. Να μην έχεις καθόλου, δεν στο συνιστώ.Το υπόλοιπο σύστημα είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σχεδόν άρα τι να σου πει κανείς ότι δεν είναι καλό; Το σίγουρο είναι (για μένα τουλάχιστον) ότι έχεις κάνει κάποιες υπερβολές. Ένα σύστημα σε s1155 με p67/z68 chipset και έναν i72600K σε υπερκαλύπτει. Gamer είσαι, δεν χρειάζεται να δώσεις ~800 ευρώ μόνο για μητρική/cpu. Για τροφοδοτικό και τα 2 που έβαλες καλά είναι, αλλά η ΤΧ σειρά είναι ανώτερη. Σε ενδιαφέρει η μεγάλη τιμή στο +12v rail (και τα 2 σε υπερκαλύπτουν) όσο μεγαλύτερη τόσο πιο καλά για απαιτητικές κάρτες γραφικών, crossfire/sli setup και σε περίπτωση που κάνεις overclocking. Για το κουτί είναι θέμα γούστου. Για τις μνήμες να κοιτάξεις μόνο να χωράνε κάτω από την ψύκτρα του επεξεργαστή, τα gb είναι "πολλά" αλλά η τιμή τους είναι "δώρο" και είσαι καλυμμένος και για το μέλλον και για...battlefield 3 όπου η μνήμη κάνει διαφορά. cas 8/9 μην ασχολείσαι καν.Οπωσδήποτε βάλε έναν SSD για λειτουργικό και αν θες να βάλεις και games πάνω, δες από 120gb και πάνω. Δες το μπάτζετ σου και πάρε όποιον σου γεμίζει το μάτι. Οι όποιες διαφορές θα φανούν σε benchmarks και μόνο.Αν απλά θέλεις να ξοδέψεις όσα λεφτά διαθέτεις, δικαίωμά σου, δεν θα έχεις πρόβλημα με το αρχικό σύστημα. Καλές αγορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NITRO86sp Ιανουάριος 11, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2012 Από την εμπειρία μου και τα όσα έχω διαβάσει σε διάφορα φόρουμς, ΔΕΝ θέλεις να απενεργοποιήσεις το pagefile είτε έχεις 4 είτε 24 gb ram. Άλλοι λένε να το αφήσεις πάνω στον ssd, άλλοι να το βάλεις σε άλλο drive διαλέγεις και παίρνεις. Να μην έχεις καθόλου, δεν στο συνιστώ.Το υπόλοιπο σύστημα είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σχεδόν άρα τι να σου πει κανείς ότι δεν είναι καλό; Το σίγουρο είναι (για μένα τουλάχιστον) ότι έχεις κάνει κάποιες υπερβολές. Ένα σύστημα σε s1155 με p67/z68 chipset και έναν i72600K σε υπερκαλύπτει. Gamer είσαι, δεν χρειάζεται να δώσεις ~800 ευρώ μόνο για μητρική/cpu. Για τροφοδοτικό και τα 2 που έβαλες καλά είναι, αλλά η ΤΧ σειρά είναι ανώτερη. Σε ενδιαφέρει η μεγάλη τιμή στο +12v rail (και τα 2 σε υπερκαλύπτουν) όσο μεγαλύτερη τόσο πιο καλά για απαιτητικές κάρτες γραφικών, crossfire/sli setup και σε περίπτωση που κάνεις overclocking. Για το κουτί είναι θέμα γούστου. Για τις μνήμες να κοιτάξεις μόνο να χωράνε κάτω από την ψύκτρα του επεξεργαστή, τα gb είναι "πολλά" αλλά η τιμή τους είναι "δώρο" και είσαι καλυμμένος και για το μέλλον και για...battlefield 3 όπου η μνήμη κάνει διαφορά. cas 8/9 μην ασχολείσαι καν.Οπωσδήποτε βάλε έναν SSD για λειτουργικό και αν θες να βάλεις και games πάνω, δες από 120gb και πάνω. Δες το μπάτζετ σου και πάρε όποιον σου γεμίζει το μάτι. Οι όποιες διαφορές θα φανούν σε benchmarks και μόνο.Αν απλά θέλεις να ξοδέψεις όσα λεφτά διαθέτεις, δικαίωμά σου, δεν θα έχεις πρόβλημα με το αρχικό σύστημα. Καλές αγορές.Με καλυψες παρα πολυ με τις απαντησεις σου ευχαριστω πολυ.Μια διορθωση: Χρειαζομαι to pc να μπορει να κανει streaming ενω παιζω και μαλιστα hd χωρις να πεφτουν τα input latency και fps. Kαι για αυτο το cpu πρεπει να φυσαει. Αλλιως θα φαω ξενερωμα και κριμα η καινουρια αγορα γιατι η αληθεια ειναι οτι και το τωρινο μου pc (το εβαλα στο signature) ακομα πηγαινει τελεια στα games αλλα γονατιζει με το stream ακομα και σε 700*400 και τα μεγεθη που ανεφερα καθιστουν την εμπειρια ενοχλητικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NITRO86sp Ιανουάριος 11, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2012 Κανεις να αναφερει τιποτα για 3D οθονη και latency 2 ή 5? Οι τιμες ειναι στα ιδια επιπεδα των 2 με των 3D στα 5 αλλα μηπως ειναι εμπορικο τρικ αυτα τα 3ms?Απο θορυβο η Noctua NH-D14 SE2011 πως παει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Ιανουάριος 11, 2012 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2012 Κανεις να αναφερει τιποτα για 3D οθονη και latency 2 ή 5? Οι τιμες ειναι στα ιδια επιπεδα των 2 με των 3D στα 5 αλλα μηπως ειναι εμπορικο τρικ αυτα τα 3ms?Απο θορυβο η Noctua NH-D14 SE2011 πως παει??δεν ξερω εαν κανει θυρυβοαλλα και να κανειαπλα αλλαξε τον αμευστηρα με εναν led αθορυβοκαι καθαρισεςαυτο εκανα εγω στην enzotech ultra-x για τον θορυβο και ηταν τελεια μετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 11, 2012 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2012 Απο θορυβο η Noctua NH-D14 SE2011 πως παει??Δε ξέρω άμα η 2011 έχει τίποτα διαφορετικό εκτός της βάσης, αλλά η κανονική σε μένα είναι σχεδόν αθόρυβη. Και είναι στα 12V (έχει καλώδιο/αντίσταση για να τρέχει και στα 7). Στην προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΧΤΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NITRO86sp Ιανουάριος 30, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 Αλλαγη σχεδιων κατεληξα σε 2600Κ και ψαχνω μια καλη μητρικη για overclocking me noctua D14. Που μπορω να παρω μια εγκυρη γνωμη?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Ιανουάριος 30, 2012 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 Μητρικη καλη για overclocking και σε καλη τιμη ειναι αυτη: Asus Maximus IV Gene-Z | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.