venom7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2012 Καλησπέρα παίδες!Έχω θέμα και θα ήθελα την γνώση σας σε κάτιπου με απασχολεί.Ας μπω κατευθείαν στο πρόβλημα...Όλοι μας ξέρουμε ότι η Intel είχε ανακαλέσει όλες τις μητρικές της για το γνωστό πρόβλημα στις sata με αποτέλεσμα να βγάλει αυτές με το revision 3.0Η ερ[ωτησή μου είναι...Επί της ουσίας και πρακτικά,τι αλλαγή έχει γίνει από το πρώτο στο τρίτο revision?Υπάρχουν οπτικές διαφορές μεταξύ των δύο αυτών revision(πάντα στο ίδιο μοντέλο μητρικής) ή εμφανισιακά είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιες?Δλδ μπορώ με το μάτι να καταλάβω αν είναι revision 3 ή 1???Ας μιλήσουμε συγκεκριμένα για την asus p8p67.Σας ευχαριστώ και αναμένω τις πολύτιμες απαντήσεις σας που θα με βγάλουν από μεγάλη μανούρα.Θα σας πω περί τίνος πρόκειται μετά για να μην το κουράζω το θέμα από την αρχή.editΑς κάνω ένα edit για να γίνω και λίγο πιο συγκεκριμένος.Δλδ1)Αν βάλουμε δίπλα δίπλα μία που είναι revision 3 με μία που είναι revision 1,θα φαίνεται από κάπου η διαφορά?2)Μία που είναι revision 1 μπορεί να "φτιαχτεί" και να διορθωθεί το πρόβλημα και να γίνει revision 3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 9, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Οι νέες, που διορθώνουν το πρόβλημα, έχουν δίπλα από το όνομά του την ένδειξη Β3 που υποδεικνύει ότι πρόκειται για το νέο stepping και όχι το προβληματικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 9, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Σε ευχαριστώ για την αστραπιαία απάντηση Haya!Έκανα ένα edit.Αν σου είναι εύκολο...Πέρα από το Β3,φαίνεται από αλλού?Κυκλωματικά ή κάπως αλλιώς??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 9, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 περί του edit: 1) Η διαφορά φαίνεται στο όνομα και δεν υπάρχει περίπτωση να δεις μητρική χωρίς Β3 που να ειναι οκ ή το αντίστροφο.2) Όχι δεν φτιάχονται. Πρέπει (και έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις) να την πας πίσω και να σου την αντικαταστήσουν με την αντίστοιχη B3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 9, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Λέει με μεγάλα γράμματα revision 3.1 (για την p8p67 που ανέφερες)EDIT: 3.X Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 9, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Σε ευχαριστώ για την αστραπιαία απάντηση Haya!Έκανα ένα edit.Αν σου είναι εύκολο... Πέρα από το Β3,φαίνεται από αλλού?Κυκλωματικά ή κάπως αλλιώς??? τι θέμα υπάρχει ακριβώς ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 9, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Λοιπόν η ιστορία είναι λίγο μεγάλη και πολύπλοκη για αυτό θα την κάνω όσο πιο σύντομη γίνεται.Είχα μια μητρική την εν λόγω με revision 1 και την έστειλα στο κατάστημα για αντικατάσταση.Αυτοί την έλενξαν και είδαν ότι δούλευε.Και τους λέω δεν έχει να λέει κ.τ.λ. και να μου την αλλάξουν.Αυτοί όμως δεν είχαν άλλη ίδια για αλλαγή και είπαν θα την στείλουν στην Asus για αντικατάσταση ή επιδιόρθωση!Ότι τους πουν και τους έκαναν!!!Τελικά μετά από ένα μήνα++ την πήραμε ΑΛΛΑ ούτε revision 3 γράφει δίπλα από το όνομα όπως έπρεπε απλά έχει ένα άσπρο αυτοκόλητο δίπλα από τoν cpu όπου γράφει "Intel Issue Fixed REV 3.0".Τώρα γίνεται αυτό και είναι λογικό???Για αυτό ρώτησα αν μπορεί να φτιαχτεί\διορθωθει και όντως έχει γίνει έτσι!Και εάν φαίνεται από κάπου πέρα απο το τύπωμα του rev 3.0.Οπότε τι παίζει ρε σεις???Τι να κάνω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 9, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Τρέξε cpuz, πήγαινε στο motherboard tab=>άμα λέει rev B3 είσαι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 9, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Απλά άμα είναι να τα στείσω και ετά να τα ξανα ξεστείνω,τότε κλάψτα!!!Για συτό ρωτάω αν φαίνεται από κάπου.Δλδ η διόρθωση του προβλήματος είναι κατασκευαστικό θέμα και φαίνεται στη μητρική από κάπου ή είναι softwarικό και δε φαίνεται και όντως μπορεί να την έχουν φτιάξει και να μην μου πουλάει παραμύθια το μαγαζι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 9, 2012 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 βάλε τη μητρική, τον επεξεργαστή και μια μνήμη πάνω σε ένα τραπέζι και θα ξεμπερδέψεις γρήγορα. Από τα παραστατικά που έχεις δεν μπορείς να δεις τα serial numbers των μητρικών για να δεις αν ειναι η ίδια ή όχι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 9, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Ποια serial numbers?Από που???Η ίδια μητρική είναι ρε συ!!!!Απλά έχουν βάλει αυτοκόλλητο.Τελικά μπορεί να διορθωθεί και να ισχύει η όλη υπόθεση ή είναι hardwareικό το πρόβλημα και πρέπει να γίνει κατασκευαστικά επιδιόρθωση και είναι μούφα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 9, 2012 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Οι αριθμοί λογικά θα πρέπει να φαίνονται στα παραστατικά παράδοσης και παραλαβής από το σέρβις.Όσο για το άλλο, είμαι σχεδόν σίγουρος (99%) οτι το πρόβλημα αυτό δεν διορθώνεται. Αλλά για ποιο λόγο να ανακαλέσει τοσες χιλιάδες μητρικές ή Intel και να βγάλει το B3 stepping;edit: Σε ποιο μαγαζί την πήγες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 9, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Δεν την είχα πάρει εγώ αλλά ένας γνωστός από το απαράδεκτο και δε θα το ακουμπήσω ποτέ και θα κράξω Fantazy games στην Κυψέλη.Άρα λογικά περί μούφας πρόκειται!Και να ρωτήσω...Αν τελικά στο cpuz δεν γράφει revision 3,τότε τι κάνω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 9, 2012 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Fantazy games ? ούτε που το έχω ξανακούσει αυτό...Και δεδομένου ότι και αυτό με το αυτοκόλλητο πρώτη φορά το ακούω πιστεύω πως τελικά μάλλον κάτι δεν πάει καλαΑν δεν ειναι Β3 την πας πίσω, τους την τρίβεις στη μούρη και αν δεν δεχτούν αμέσως να στην αντικασταστήσουν τους τραβάς καταγγελία στο ΙΝΚΑ κλπ και τους λες οτι θα την κοινοποιήσεις στην Asus όπως και στο διαδίκτυο. Και αστους να τραγουδάνε μετά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 9, 2012 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Μην άγχεσαι άδικα. Φτιάχτο πρόχειρα πρώτα, να το ελέγξεις. Από το 3.1 και έπειτα άρχησαν να τυπώνουν πανω στην pcb το "rev" (πρόσεξε, όχι το board revision 1.01/0.2). Oi b3 μητρικές είχαν ένα χαρτάκι: Τετοιο ήταν ή καμιά μοντίφα από inkjet εκτυπωτή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 9, 2012 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Τετοιο ήταν ή καμιά μοντίφα από inkjet εκτυπωτή;[MENTION=9875]venom7[/MENTION]μια φωτογραφία θα είχε ενδιαφέρον νομίζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 9, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Έχω εξαφανιστεί λιγάκι γιατί το δένω.Και μάλιστα στο κοθυτί του εοειδή στο κουτί πάνω είναι ήδη το τροφοδοτικό και έχει και cable management,οπότε από το να βγάζω τροφοδοτικό και να ξανα κάνω cable management τα έβαλα πάνω.Ερώτηση noobικη...ποια είναι η sata 1?Η από πάνω ή η από κάτω(κολλητά στην μητρική)???editΦωτό θα βγάλω άμα χρειαστεί πάλι λύσημο για να δείτε για τι μιλάω κιόλας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 9, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Λοιπόν...τα εγκατέστησα όλα και άνοιξα cpuz.Μου γράφει model:p8p67 και δεξιά 1.xxκαι από κάτω rev 09και από κάτω rev B3.!!!Άρα τελικά την έφτιαξαν???Και τελικά η επιδιόρθωση γίνεται softwareικά???Ή έκαναν και κάτι στο pcb που δεν ξέρω τι και που να κοιτάξω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 10, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2012 Τελικά τι λέτε???Είναι φτιαγμένη??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 10, 2012 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2012 Μια χαρά είναι, τσάμπα αγχώθηκες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.