Amadeus7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2012 Καλησπέρα σε όλους. Προσπαθώ να στήσω ένα ερασιτεχνικό ραδιόφωνο με κάτι φίλους μου αυτή την περίοδο και θα ήθελα τη βοήθειά σας πάνω σε ένα πρόβλημά μου. Κάναμε εκπομπές εδώ και 1 μήνα στο listen2myradio αλλά τώρα θέλουμε να το στήσουμε σε δικό μας server. Χρησιμοποιούμε το SAM Broadcaster για να παίζουμε μουσική κλπ (το sam είναι το top κατά τη γνώμη μου πολυμηχάνημα-πρόγραμμα για να στήσεις ένα ραδιόφωνο). Θέλω να χρησιμοποιήσω το icecast2 και να εκπέμπω σε μορφή .ogg . Ρυθμίζω λοιπόν τον encoder στο SAM για να δουλεύει με το icecast2 (localhost, port:8090, mount point:/radio.ogg ...). Βαζω και στο icecast2 για server localhost και port 8090. Ρυθμίζω ώστε να έχει static ip ο server μου και άνοιγμα οι πόρτες 8090 και 8091 να δείχνουν στην static του server μου.Ενεργοποιώ το ιcecast2 και τον encoder στο SAM. Όλα δείχνουν να δουλεύουν ΟΚ. Μπαίνω στο localhost:8090 και βλέπω το panel του icecast να δειχνει το stream ON. Βάζω localhost:8090/radio.ogg και ακούω το ραδιόφωνο να δουλεύει κανονικά. Όταν βάζω την εξωτερική μου ip στο browser βλέπω τη login screen του router μου, όταν όμως βάζω την εξωτερική ip και το port (xxx.xxx.xx.xx:8090) δεν συνδέετε (δεν βλέπω το panel του icecast). Και όταν βάζω το stream (xxx.xxx.xx.xx:8090/radio.ogg) πάλι δεν γίνεται τίποτα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μας ακούσει κανείς.Νόμιζα πως παίζει κάποιο πρόβλημα με το portforward αλλά τα τριπλοτσέκαρα όλα. Στo Open Port Check Tool βλέπω πως η port 8090 μου είναι ανοιχτή.Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος? Έχω το μαμά router της HOL και τρέχω windows 7 ultimate.Ευχαριστώ πολύ.
Guest Ιανουάριος 10, 2012 #2 Ιανουάριος 10, 2012 η μουσική σου παίζει broadcast κανονικά?Αν βάλεις σε player δλδ το url link σου θα ξεκινήσει να παίζει? και το πρόβλημα υπάρχει μόνο στο web interface?αν και αυτό ακούγετε ότι κάποια δρομολόγηση δεν γίνετε σωστά γι αυτό δεν σε εμφανίζει
Amadeus7 Ιανουάριος 10, 2012 Author #3 Ιανουάριος 10, 2012 Στο vlc ακούγεται και στο browser και στο vlc όταν παίρνω το στρέαμ από localhost. Με την εξωτερική μου ip δεν ακούγεται σε κανένα από τα 2. Το πρόβλημα αυτό θα έπρεπε να βρίσκεται στο router αν μπλόκαρε κάποια πόρτα. Η πόρτα όμως που ρυθμίζω το icecast2 και το SAM είναι ανοιχτή. Πρόσεξα όμως και κάτι άλλο. Το icecast2 όπως διάβασα θέλει 2 ports ανοιχτές, αυτή την οποία γράφω στο configuration του και την αμέσως επόμενη. Ρυθμίζω λοιπόν την 8000 και την 8001 στο router μου (όπως τις έχω και στα προγράμματα) αλλά το Open Port Check Tool βλέπει ως ανοιχτή μόνο την 8000 και όχι την 8001. Παίζει τίποτα με το router μου ή παίζει να έχει σχέση και κάνας ISP λέτε? Ευχαριστώ.
Guest Ιανουάριος 10, 2012 #4 Ιανουάριος 10, 2012 ναι 2 πόρτες θέλειέτσι τα βλέπει και εγώ όταν το έψαχνα την μια μόνο μ έβλεπε ανοιχτή και έψαχνα και εγώ σαν το χαζό γτ δεν ανοίγει η πόρταμην παίξεις με τις 8000 αν θυμάμαι και εγώ με αυτήν είχα πρόβλημα κάποιο service την χρησιμοποιεί γι αυτό και το check της πόρτας το βλέπει ενεργό ενώ την 8001 δεν την βλέπειβάλε την στην 6000 για test(firewall το έχεις φτιάξει? μην σου μπλοκάρει και αυτό τπτ)
Amadeus7 Ιανουάριος 10, 2012 Author #5 Ιανουάριος 10, 2012 Από firewall είναι όλα οκ, έχω δώσει δικαιώματα και για icecast και γιά το SAM, έχω δοκιμάσει και με κλειστό το firewall. Είχα δοκιμάσει και με τις πόρτες 8090 και 8091 και είχα τα ίδια θέματα. Θα δοκιμάσω και με τις 6000+6001Δοκίμασα με τις 6000+6001 και το firefox μου πετά αυτό:This address is restricted. This address uses a network port which is normally used for purposes other than Web browsing. Firefox has canceled the request for your protection.(και στο vlc δεν παίζει)Έψαξα λίγο και είδα πως αυτές οι 2 ports χρησιμοποιούνται από τα Windows.Δοκίμασα με τις 6134+6135 που είναι ελεύθερες αλλά πάλι μου βγαίνει το προηγούμενο πρόβλημα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.