Jump to content

Επαναφορα αρχείων από διαμόρφωση

Fu Manchu

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα

Εχω εναν εξωτερικό δίσκο και ξαφνικά το πρόβλημα που παρουσίασε ήταν το εξης.

Μόλις τον εκανα σύνδεση στο usb και πήγαινα να τον ανοίξω έλεγε ότι ο δίσκος χρειάζεται διαμόρφωση.

Checkdisk τα windows δεν με αφηναν να κάνω. Το θέμα είναι ότι εχω αρχεία μέσα και δεν θέλω να χαθούν.

Επειτα από μια μέρα όταν πήγα να τον ανοιξω πάλι δεν μου εβγαζε μήνυμα για διαμόργωση αλλά ότι "Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο G:. Το αρχείο η ο καταλογος είναι κατεστραμμένο και δεν γίνεται ανάγνωση"

Αμα κάνω γρήγορη διαμόρφωση θα μπορεσω μετά να επαναγέρω τα αρχεία μου... Ευχαριστώ

Εφόσον έχασε το μητρώο των αρχείων του δίσκου , ουτε ubuntu ουτε αλλο λειτουργικο θα τα δει διότι δεν υπάρχει μητρώο να δουν.

Αυτό το οποίο πρέπει να κάνει είναι να πάρει ένα πρόγραμμα για file recovery π.χ

R-studio

Ontrack easy recovery

και υπάρχουν και άλλα εξίσου αξιόπιστα

Θα το τρέξεις και θα το κάνεις επαναφορά όλα τα αρχεία που θα βρεί σε έναν άλλο δίσκο.

Συνήθως οι εξωτερικοί είναι φορμαρισμένοι σε FAT το οποίο δυστυχώς είναι πολύ εύκολο

να γίνει corrupt απο μια βιαστική αποσύνδεση του δίσκου (χωρίς ασφαλής αφαίρεση) .

Σε NTFS είναι πιο δύσκολο να συμβεί αλλά δυστυχώς media centers/ps3 κλπ δεν μπορουν να τον διαβάσουν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.