Jump to content

Ψύχτρες στις μνήμες (the Voudas way)

voudas

Recommended Posts

@Voudas: Ο καιρός πέρασε και δεν μας είπες ακόμα από ποιό μαγαζί την πήρες? Το Practiker έχει? Αν ναι πως την λέει, γιατί πήγα να πάρω και χάθηκα....

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

όπου και να πας θα βρεις, είτε πράκτικερ, είτε γειτονικό μαγαζί με χρώματα και εργαλεία...

καλή ήταν θυμάμαι η σιλικονη της uhu...

• 4 weeks later...

Γεια σου ρε ξαδερφε με τις ways σου:worship: :worship: :worship:

Σημερα κολλησα και γω ψυκτρακια στις ραμες μου με σιλικόνη Bison. Δειχνουν να κολλησαν καλα:)

Μπραβο Kωστα, πολυ ωραια πατεντα.

Το μονο προβλημα ειναι αν εχουμε παραπανω απο 2 μνημες δεν μπορουμε να τις βαλουμε διπλα διπλα.

• 3 weeks later...

το κεραμικ τι ειναι?

προσοχή με τις μιξεις που κάνετε , δεν θέλω να το παίξω έξυπνος αλλά οταν κάνεις μίγμα , το ένα στοιχείο επιρεάζει το άλλο , και ή του ενισχύει τις ιδιότητες ή του τις ταπεινώνει

επίσης ήθελα να μάθω τι είναι το υλικό αυτό που έχω δεί σε επεξεργαστές που ήταν κολημένοι πάνω σε ψύκτρα και δεν είχα καταφέρει να βγάλω τον επεξεργαστή χωρίς να τον καταστρέψω , ασπρο ήταν και πολυ πολυ σκληρό

THNX

Το Ceramique είναι είδος πάστας.... Ίσως το υλικό που είδες να ήταν Epoxy, κάποιος έξυπνος έβαλε αυτή την πάστα, η οποία όμως ΔΕΝ ξεκολλάει εύκολά, για να μην πω ΔΕΝ ξεκολλάει ΚΑΘΟΛΟΥ....

κώστα παίζει να χαλάσουν τα σημένια αυτοκολλήτάκια?

να βάλω στα CH τη μαγκιά η χάνω το RMA?

μήπως να χέσω την εγγύηση τελείως και να τα ψήσω οπως γουστάρω????

αν ξεκολλήσουν χαλάνε...

δε νομίζω να πάθουν κάτι...

θεωρητικά παρεμφερή βάση έχουν τα 2 υλικά που ανακατεύονται...

Παιδιά , η ανάμιξη arctic με κόλλα στιγμής εμένα δε μου κάθεται καλά .

Το ένα είναι κόλλα και το αλλο θερμοααγώγιμο υλικό , βλέπετε καμια συνοχή στα υλκά?

Ειναι σίγουρο οτι η κόλλα στιγμής με τα μόριά της θα στέκεται εμπόδιο στο να παραλαμβάνουν την θερμότητα τα μόρια της θερμοαγώγιμης πάστας και να την διανείμουν στα υπόλοιπα μόριά τους μέχρι την άλλη άκρη .

Σκεφτείτε και κάτι άλλο

Εδώ ενοχλεί η απειροελάχιστη ποσότητα αέρα μεταξύ Τσιπ-παστας ή πάστας - ψύκτρας , δεν θα ενοχλεί η παρουσία άλλου υλικού ΜΕΣΑ στη μάζα της πάστας?

anyway , μην το παρακάνουμε όμως , η ιδεα είναι πολύ καλή και μπράβο σε αυτον που τη σκέφτηκε .Παρόλλα αυτά καλίτερο θα είναι να ελεγχουμε τα αποτελέσματα με κάποιο τρόπο .

Παντως εγω δηλώνω οτι είμαι υπέρ της μηχανικής πίεσης πάνω στην ψύκτρα με τα μπούνια

Οι κόλλες δεν μου πολυαρέσουν (αμα δεν μπεί βιδα ή βραχίονας το βράδυ δεν κοιμάμαι

Αυτήν την περίοδο ετοιμάζω πολλά project , περιμένω πώς και πώς να τελειοώσω τη δουλειά ,και να πέσω με τα μούτρα στα δικά μας πράγματα

Εχω ξεκινήσει RAM με ψύξη στον πυρήνα με νερό απευθείας :worship::worship:.Εννοείται οχι DDR , απλή SDRAM(οχι και να πετάξω τα λεφτά μου) ...

Και μερικές απορίες

- Εκείνο το υλικό φίλε μου που σου έλεγα οτι δε βγαινει , μην απορείς , ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ...το πέταξα απο τον 5ο όροφο και εσπασε ο επεξεργαστής , αλλά η ψύκτρα ακόμα πάνω .Σφυρί , καλέμι , κατσαβίδι , απόλα , η πάστα εκει...

Αυτός που την έβαλε σίγουρα δεν ήθελα να αποχωρηστέι η cpu με την ψύκτρα ΠΟΤΕ

Η πολύ μάγκας ήταν ή πολύ βλάκας (απο ΙΒΜ το pc)

- Επίσης μια συμβουλή για πολύ καλό θερμοαγώγικμο υλικό , γιατι είδα οτι η Arctic η καινούρια στο review δεν τα αξίζι τα λεφτά της .Εγώ που χρησιμοποιώ πολλά χρόνια θερμοαγώγιμο για τρανσίστορ αγόραζα απο κατάστημα με ηλέκτρονικα σωληναριάκι μικρό με απλή θερμοαγώγιμη πάστα .

Φαντάζομαι κάνει η ίδια .

Η μήπως να πιστέψω οτι κατασκευάστηκε η ΥΠΕΡ-ΠΑΣΤΑ ΕΙΔΙΚΗ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ P4 ΚΑΙ AMD????????????? :worship: :worship: :worship:

Ε αμαν πια.

Πειτε μου τι χρησιμοποιείτε εσείς και αν το ψωνίζεται απο μαγαζί με η/υ να δούμε τι θα κάνουμε

-Οταν λένε μερικοί οτι χρησιμοποιούν σιλικόνη τι ακριβώς εννούν?Υπάρχει θεμοαγώγιμη σιλικόνη? Μηπως η θερμοαγώγιμη πάστα είναι ουσιαστικά σιλικονη?

Αυτα για τώρα , θα είμαστε σε επαφή ΄)

Ελληνάρες παμε να τους φάμε όλους!

φίλε μου πουθενά δεν είπα για κόλλα στιγμής... αλλά για διάφανη σιλικόνη υδραυλικών μιξαρισμένη με σιλικόνη για cpu (aka arctic ceramique)...

σίγουρα χάνεται σε ένα ποσοστό η θερμοαγωγιμότητα από το να είχα σκέτη κεραμικ, αλλά έλα μου που η κεραμικ δεν έχει κολλητικές ιδιότητες. ashesive δε θέλω γιατί είναι μόνιμη, αυτοκόλλητο δεν αποδίδει και βίδες λίγο δύσκολο να μπουν στις μνήμες...

από τους τρόπους που υπάρχουν αυτή είναι η πιο καθαρή/αποδοτική/αναστρέψιμη που δοκίμασα...

Απο την στιγμη που ο Κωστας (ακα Voudas), ειδε διαφορά στην απόδοση, δεν πανα τραβάνε τα βυζιά τους τα μορια.......

Και εγω αυτο εχω κανει στις μνημες μου και ειδα μια μικρή διαφορά! Το μονο πρόβλημα που παρουσιαζεται ειναι το δεν θα χωραει το maximizer :rant: :wall: :bye:

χαχαχα@Γιάννης (ακα YDinopoulos)

εγώ πάλι είμαι αισιόδοξος ότι θα χωράει μιας και όλο το κύκλωμα είναι στο 3.5 bay...

:OT:Το κυκλωμα ειναι στο 3.5, το dimm θα χωρεσει να μπει ? Εχω ακριβως τα ιδια ψυχτρακια αλλα χαλκινα και τα γ@μημενα καλυπτουν ολο το σλοτ....

αν το καλύπτει κιόλας νομίζω δε θες απάντηση...

εμένα πάντως τα αλουμινένια αφήνουν χώρο ίσα ίσα... θα δούμε...

πάντως υπάρχει και αντάπτορας που δίνει ύψος στο σλοτ...

η Ceramiq είναι εμπορικό όνομα της θερμοαπαγωγικής πάστας που χρησιμοποιείται στο Voudas way. 2η φώτο το μικρό σωληνάριο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.