voudas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2004 να πώς κολλάω εγώ ψυχτράκια όπου χρειαστεί... ξέθαψα κάτι φώτος από παλιά οπότε να σας δείξω πώς είχα βάλει ψυχτράκια στις μνήμες μου... step 1: BYE BYE TT HS step2: υλικά. Η διάφανη σιλικόνη δημιουργεί ένα λεπτό "φιλμ" που δε λερώνει, κρατάει και βγαίνει χωρίς κόπο και απώλειες step3: μίξη διάφανης σιλικόνης υδραύλικών με κεραμίκ για βελτιωμένη αγωγιμότητα... step4: τοποθέτηση step5: έτοιμοι... (λίγο καθάρισμα θέλουν μόνο) να σημειώσω πως δεν προτιμώ καθόλου τα αυτοκόλλητα διότι δεν κάνουν καλή δουλειά, είτε γιατί δεν έχουν τόσο καλή αγωγιμότητα, είτε γιατί κάποια βαριά ψυχτράκια μπορεί σε ανύποπτο χρόνο να πέσουν... εποξική δεν βάζω γιατί έχει πιο μόνιμο χαρακτήρα και αμφιλεγόμενη αγωγιμότητα. λόγκο στις γωνίες συν κεραμικ είναι μια εξίσου καλή λύση, απλά δεν έχουν σιλικόνη οι γωνίτσες (λοολ )
enduracell Ιούλιος 3, 2004 #2 Ιούλιος 3, 2004 καλή φάση αν ξαναβάλω HS θα το δοκιμάσω να δω τι ψάρια πιάνει. :DTΙ μάρκα είναι η σιλικόνη αυτή είπαμε????? (δε πιστεύω να είναι αγώγιμη...)
voudas Ιούλιος 3, 2004 Author #3 Ιούλιος 3, 2004 η συγκεκριμένη δεν είναι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει. καλή ήταν μια UHU και μια άλλη γερμανική που δε θυμάμαι... δεν είναι αγώγιμες...
voudas Ιούλιος 3, 2004 Author #5 Ιούλιος 3, 2004 εγώ εδώ και 1-2 χρόνια έτσι βάζω ψύχτρες όπου χρειάζεται... πχ μνήμες gpu, mosfets, southbridge κλπ κλπ
Georgesod Ιούλιος 3, 2004 #7 Ιούλιος 3, 2004 Η διάφανη σιλικόνη έχει και συγκολιτικές δυνατότητες; Αν όχι πως κρατιούνται τα ψυχτράκια;
JiMk Ιούλιος 3, 2004 #9 Ιούλιος 3, 2004 Πες μας πως λέγεται η σιλικόνη, απο κατάστημα με χρώματα την πήρες?Τελικά τα ψυκτράκια κάνουν καλύτερη δουλιά?
GoriLLakoS Ιούλιος 3, 2004 #10 Ιούλιος 3, 2004 Το the voudas way φαινεται πολυ καλη λυση για ψυκτρακια!!!!Ωραια ιδεα!!! θα το δοκιμασω κ εγω σε τιποτα μνημες μου....!!!!χε!χε!
Vadergr Ιούλιος 3, 2004 #11 Ιούλιος 3, 2004 Mαγκαιβερ παλι Κωστα... Προετοιμαζεσαι για τα μεγαλα benchmarks βλεπω...
voudas Ιούλιος 4, 2004 Author #13 Ιούλιος 4, 2004 Αρχική απάντηση από Vadergr [Χθες, στις 22:24] Mαγκαιβερ παλι Κωστα... Προετοιμαζεσαι για τα μεγαλα benchmarks βλεπω... από Δευτέρα chris;)
Kostas7GTR Ιούλιος 4, 2004 #14 Ιούλιος 4, 2004 Καλή φάση Vouda ! Σίγουρα καλύτερη απο το αυτοκόλλητο και ερκετά έξυπνη !
niko$ Ιούλιος 10, 2004 #15 Ιούλιος 10, 2004 Τελικα εισαι σιγουρος οτι το μιγμα που κανεις ειναι θερμοαγωγιμο σε ικανοποιητικο βαθμο ?(Γιατι αυτο ειναι το ζητουμενο).Μαλον δυσκολο το βλεπω. Τα ψυχτρακια θερμαινονται καθολου?Εγω για southbridg , mosfet , ram κανω ενα μειγμα Thermal adhesive και As5 η As3 σε αναλογια 1:3 η 1:2 και υπαρχει εξαιρετικη αγωγιμοτητα και συγκοληση. Δυσκολευει λιγο το βγαλσιμο βεβαια.
Elpis Ιούλιος 17, 2004 #16 Ιούλιος 17, 2004 ναι αλλα η αρτικ σιλβερ ειναι αγωγιμη και αν γινει καμια στραβη bye bye μνημη...
voudas Ιούλιος 18, 2004 Author #17 Ιούλιος 18, 2004 Αρχική απάντηση από niko$ Τελικα εισαι σιγουρος οτι το μιγμα που κανεις ειναι θερμοαγωγιμο σε ικανοποιητικο βαθμο ?(Γιατι αυτο ειναι το ζητουμενο).Μαλον δυσκολο το βλεπω. Τα ψυχτρακια θερμαινονται καθολου?Εγω για southbridg , mosfet , ram κανω ενα μειγμα Thermal adhesive και As5 η As3 σε αναλογια 1:3 η 1:2 και υπαρχει εξαιρετικη αγωγιμοτητα και συγκοληση. Δυσκολευει λιγο το βγαλσιμο βεβαια. φυσικά και ζεσταίνονται... από τα αυτοκόλλητα πολύ περισσότερο... πχ όταν είχα βάλει το ίδιο μίγμα στις μνήμες της κάρτας γραφικών με τα bga ψυχτράκια, αυτά ΕΚΑΙΓΑΝ...
Dr.Paneas Ιούλιος 21, 2004 #18 Ιούλιος 21, 2004 Δηλαδή αυτό το μπουγιουρτί άσπρης κρέμας, είναι καλύτερο απο TT HS ? Αν ειναι ετσι τρέχωωωωω!
Dr.Paneas Ιούλιος 21, 2004 #19 Ιούλιος 21, 2004 Ξέρετε και κανέναν άλλον τρόπο για ψύξη στις μνήμες ;
DMylonas Ιούλιος 21, 2004 #20 Ιούλιος 21, 2004 Ο καλύτερος είναι ο προτεινόμενος..... Δεν βάζει μόνο το μπουγιουρτί άσπρης κρέμας... Βάζεις και τα ψυχτράκια.....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.