P70 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2012 Εχω το συστημα της υπογραφης και δουλευω με εναν 160 GB intel Intel X25-M SSD 160GB Postville MLC/34nm | Skroutz.gr αν αλλαζα σε raid με 2 Χ 80 ιδιας μαρκας ποια τα οφελη και ποια τα μειονεκτηματα? εχει κινδυνους? πεφτει η αποδοση τους? αξιζει τον κοπο? ευχαριστω
alexkhr Ιανουάριος 9, 2012 #2 Ιανουάριος 9, 2012 Δεν αξίζει. Με το raid χάνεις το trim. Καλύτερα πάρε έναν άλλο πιο σύγχρονο ssd. Όχι ότι θα δείς διαφορά σε καθημερινή χρήση.
Wizard! Ιανουάριος 9, 2012 #3 Ιανουάριος 9, 2012 Μπορείς να δεις εδώ τι επιδόσεις θα έχεις (πάτα και Prev για να δεις και τις άλλες). Αν αξίζει, το κρίνεις εσύ. Το trim το χάνεις, αλλά δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει, τη στιγμή που μετά από 1 χρόνο χρήσης, εγώ δεν έχω μείωση επιδόσεων.
P70 Ιανουάριος 9, 2012 Author #4 Ιανουάριος 9, 2012 Μπορείς να δεις εδώ τι επιδόσεις θα έχεις (πάτα και Prev για να δεις και τις άλλες). Αν αξίζει, το κρίνεις εσύ. Το trim το χάνεις, αλλά δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει, τη στιγμή που μετά από 1 χρόνο χρήσης, εγώ δεν έχω μείωση επιδόσεων. δικο σου ειναι να υποθεσω το συστημα ε? μια επεξηγηση τι ειναι το trim? εσυ εισαι ικανοποιημενος ετσι? δουλευες πριν με εναν? ειδες διαφορες?
Wizard! Ιανουάριος 9, 2012 #5 Ιανουάριος 9, 2012 TRIM Με απλά λόγια, καθαρίζει σημεία στο δίσκο που δε χρησιμοποιούνται, κάτι που δε συμβαίνει στο RAID. Βέβαια, αν έχεις Intel ICHR controller, που αν κρίνω από τη μητρική σου, αυτόν έχεις, τότε με τους καινούριους drivers θα το υποστηρίζει. Κάνε μια αναζήτηση στο forum για λεπτομέρειες, δε θυμάμαι που είχε συζητηθεί.Εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος έτσι, αλλά δε δούλεψα ποτέ με έναν. Και πριν είχα 2 80άρηδες σε Raid0, αλλά ήταν HDD, οπότε μιλάμε για χαοτικές διαφορές. Από τα διάφορα που έχω διαβάσει πάντως, αν είχες SATAIII SSD, τότε οι επιδόσεις είναι οι ίδιες με το RAID0@SATAII.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.