khenti Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά.Θα ήθελα την βοήθειά σας σε μια αγορά πουπρόκειται να κάνω. Με λίγα λόγια τα στοιχεία που θέλω να έχει τονέο λαπτοπ καθώς και το τι εργασίες θα εκτελεί:οθόνη απο 16" και πάνω, σκληρός δίσκος από500g +, η αυτονομία δεν με απασχολεί όπως καιτο βάρος του, εξόδους σίγουρα hdmi και ανέχει usb 3.0 θα ήταν ιδανικό και τιμή 900,00 € - 1000,00 €.Οι κυριότερες εργασίες που θα κάνω είναι ημετατροπή video από κάμερα sony tg7 full hd σεχαμηλότερη ποιότητα και εγγραφή αυτών σεαπλό dvd καθώς και σύνδεση του λάπτοπ μετηλεόραση lg 37" full hd και προβολή σε αυτήνvideo πρό μετατροπής. Επίσης μου αρέσει ναασχολούμαι με επεξεργασία φωτό καιδημιουργία βίντεο με φωτογραφίες.Αυτό που δεν κατέχω είναι τι πρέπει να έχει εναλάπτοπ ώστε να αντεπεξέλθει άψογα σε τέτοιεςεργασίες: καλή κάρτα γραφικών; δυνατόεπεξεργαστή; μεγάλη ram; όλα μαζί;Επίσης δεν ξέρω από κάρτες γραφικών αν είναι προτιμότερο αδύνατη κάρτα αλλά μεγάλη μνήμη, ή το ανάποδο.Θα εκτιμούσα κάθε άποψη ώστε να αποφύγωαγορά συστημάτων που θα μου είναι άχρηστα.Σας ευχαριστώ πολύ και καλώς σας βρήκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Ιανουάριος 9, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Θες καλή κάρτα γραφικών (για να κάνεις γρήγορο hardware accelerated video convert). Επεξεργαστή όχι τόσο, ram 4GB τυπικά σου φτάνουν αλλά αν βρεις με 8 ακόμη καλύτερα.Το ποιο δύσκολο στο laptop είναι να αλλάξεις – βρεις κάρτα γραφικών, οπότε δώσε focus εκεί πρώτα. Όσο ποιο μεγάλο μοντέλο είναι τόσο το καλύτερο (Nv 560M-580M η ATI 5850-6670-6850 μέχρι 6990) Link to comment Share on other sites More sharing options...
khenti Ιανουάριος 11, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2012 Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα αυτόν Notebook Netbook PNA & GPS :: Notebook & Netbook :: Notebooks :: Dell XPS 17 L702x (DLNBXPS0464) - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστώνθα κάνει για τις εργασίες που θα κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιανουάριος 11, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2012 Με το παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
khenti Ιανουάριος 13, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 Αυτός εδώ http://www.multirama.gr/products/product?pid=0652258&catid=010200 που έχει πιό μικρή κάρτα γραφικών σαν μοντέλο αλλά υπερτερεί σε μέγεθος μνήμης, θα μπορεί να προβάλει hd υλικό σε tv;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbasilis Ιανουάριος 13, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 Notebook Netbook PNA & GPS :: Notebook & Netbook :: Notebooks :: Samsung RF711-S02GR (NP-RF711-S02GR) - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών1.000 €μαζί με ένα ssd. Corsair 3 120GB με 160€ και τα σπάει... έχω φτιάξει 2 ίδια για φίλους και μείναμε μ@#$κες... παίζει άνετα nfs RUN και Civilazation V ( τα 2 που δοκιμάσαμε) σε medium-high γραφικά. το Dell XPS σε review αναφέρει ότι ζεστένετε (αν και εγώ σε αυτό τον κατεύθηνα..)επειδή τον ένα τον έχω τώρα και τον σετάρω άμα θέλεις κάτι να κοιτάξω πές μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Ιανουάριος 13, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 θα προτιμούσα Dell XPS 17 L702x λόγω GT 550.Όλα τα laptop ανεβάζουν θερμοκρασίες, 30 λεπτά ανοικτό να το έχεις, και το ξεβιδώσεις από κάτω και πιάσεις τη ψήκτρα καίγεσαι. Από την άλλη αντέχουν όλα μέχρι 90-93 βαθμούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbasilis Ιανουάριος 13, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 θα δοκιμάσω και θα σου πω θερμοκρασίες αν σε ενδιαφέρει... και εγώ τα samsung δεν τα είχα σε καθόλου καλή εκτίμηση αλλά το μηχάνημα με άφησε ά φ ω ν ο ...... ζήλεψα... restart σε 15 sec!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
khenti Ιανουάριος 13, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Το samsung μου το έχει προτείνει κι άλλο ενα φιλαράκι αλλά να σας πώ την αλήθεια εμπιστεύομαι πιο πολύ το όνομα της dell. Οπότε λέτε να πάω για το xps καλύτερα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Ιανουάριος 13, 2012 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 Για την gt525m μην σκαλώνεις.Γίνεται 550m σε ενα λεπτό το πολύ.Η ίδια κάρτα είναι με μικρότερους χρονισμούς.EDIT: Εγω στη θέση σου πάντως θα πήγαινε στο xps καθαρά λόγω οθόνης και με άλλα 20 ευρώ αργότερα βάζεις άλλα 4gb ram άμα θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
khenti Ιανουάριος 13, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 Εννοείς κάποιος που ξέρει απο αυτά φυσικά...Η οθόνη δεν με τρελαίνει, ταινίες μέσω τηλεόρασης θα βλέπω. Ο ήχος όμως που δίνει το xps με ψήνει!!! Επίσης έχω την εντύπωση οτι το inspiron δεν βγάζει ψηφ ήχο, σωστά; γιατί το xps το τονίζει αυτό! Είναι μεγάλη η διαφορά τα απλά με τα jbl;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Ιανουάριος 13, 2012 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 Εννοείς κάποιος που ξέρει απο αυτά φυσικά...Η οθόνη δεν με τρελαίνει, ταινίες μέσω τηλεόρασης θα βλέπω. Ο ήχος όμως που δίνει το xps με ψήνει!!! Επίσης έχω την εντύπωση οτι το inspiron δεν βγάζει ψηφ ήχο, σωστά; γιατί το xps το τονίζει αυτό! Είναι μεγάλη η διαφορά τα απλά με τα jbl;;Πρόγραμμα χρησιμοποιείς για να το κάνεις που τρέχει στο background.Τίποτα το δύσκολο,αν δεν σου φτάνει βέβαια η gt525m για αυτά που θες(που το θεωρώ πολύ δύσκολο).Το Inspiron όντως δεν έχει ψηφιακή έξοδο ήχου.Τώρα για τον ήχο στα ηχεία του λάπτοπ δεν ξέρω να σου πω.Του inspiron που λέει πως είναι srs premium sound είναι όντως αρκετά πιο δυνατά απο τα περισσότερα που έχω δει σε άλλα λαπτοπ,αλλά και πάλι μουσική μην περιμένεις να ευχαριστηθείς.Πήγαινε για το xps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raider Ιανουάριος 15, 2012 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2012 Εκτός και αν έχω χάσει επεισόδια, για encoding (προσοχή: όχι επεξεργασία, filtering κλπ) με υποβοήθηση από CUDA υπάρχουν πολλοί περιορισμοί (H.264 format/mpeg4 avc, αν μειωθεί η ανάλυση δεν υπάρχει μεγάλη υποβοήθηση κλπ).Αν θες να έχεις ελευθερία στα φορμά κωδικοποίησης (dvix/xvid/mpeg2/etc), μάλλον δεν σε ενδιαφέρει και πολύ η κάρτα γραφικών. Με τα λίγα που έχω δει/δοκιμάσει θες γρήγορο και μεγάλο σκληρό (κυρίως για την αντιγραφή των αρχείων, οπότε 7200 ή 2 hdds, έναν για λειτουργικό, έναν για αντιγραφή), RAM λογικά είσαι κομπλέ με 4 (με μια μικρή επιφύλαξη για τα 4core/8threads -που δεν έχω-), mhz και πυρήνες ΚΑΙ φυσικά το ανάλογο πρόγραμμα που μπορεί να αξιοποιήσει όλα τα προηγούμενα (προσωπικά, προτιμώ το MediaCoder x64 & TMPGenc VMW 5, υποστηρίζουν και CUDA). Οι παραπάνω προτάσεις φαίνονται αρκετά καλές (core i7, nvidia cuda), αρκεί όπως είπα και παραπάνω, να βρεις το κατάλληλο πρόγραμμα που μπορεί να αξιοποιήσει το hardware του λαπτοπ. Τώρα αν ο επεξεργαστής είναι 2Ghz και όχι 2,2 δεν θα δεις και την τρελή διαφορά (ενώ θα δεις αν δουλεύει ο επεξεργαστής στα 90-100%).Όλες οι νέες κάρτες γραφικών (τουλάχιστον amd/nvidia) βγάζουν και ήχο από HDMI (με την ανάλογη ρύθμιση στο playback devices). Οπότε δεν έχεις πρόβλημα ότι και αν επιλέξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
khenti Ιανουάριος 16, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2012 Άψογα...ήδη παράγειλλα το dell xps και σε λίγες μέρες θα το έχω. Όσο για τα προγράμματα που είπες, θα σου στείλω π.μ να με ενημερώσεις σχετικά, ευχαριστώ και πάλι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.