virus85xp Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Λοιπόν παιδιά η ερώτηση μου είναι απλή και μάλλον την ξέρω την απάντηση, αλλά θέλω και τη γνώμη σας… στο παλιό μου pc έχω έναν Celeron στα 2.4, τον έχω φορτώσει τα Linux και ψιλοσέρνετε, για αυτό θέλω να του βάλω έναν Pentium 4 στα 3.0 GHz (τον Prescott), βρήκα έναν μεταχειρισμένο αλλά δεν έχει ψήκτρα… τι λέτε, να αφήσω την παλιά από τον Celeron η να ψάξω να βρω και καμία ψήκτρα για Pentium… υπόψη ότι δεν σκέπτομαι σε καμία περίπτωση το overclocking, και το κυριότερο θέλω να δώσω όσο λιγότερα χρήματα γίνετε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιανουάριος 8, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2012 αξίζει ιδικά αν ειναι prescott δεν θα χρειάζεται να εχεις και σόμπα δίπλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus85xp Ιανουάριος 8, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2012 Ξερουμε καθόλου τι θερμοκρασίες ανεβάζει ο Prescott? Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus85xp Ιανουάριος 8, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2012 Ωπα Ωπα παιδια ΛΑΘΟΣ ο Northwood ειναι... ξέρουμε κάτι για αυτόν? κάνει η ψύκτρα απο Celeron??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Ιανουάριος 8, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2012 Οι περισσότερες ψύκτρες της περιόδου είτε για p4 είτε για celeron ήταν ίδιες. Απο όσο θυμάμαι οι μόνες στοκ που είχαν διαφορά ήταν των Prescott που είχαν χάλκινη βάση εσωτερικά. Οι Northwood δεν υποφέρουν ιδιαίτερα απο θερμοκρασίες , νορμάλ είχαν κάπου 55-65 ανάλογα με στοκ ψύκτρες. Τώρα μεταξυ p4 στα 3 και celeron 2.4 πάλι θα σου αργεί δεν ήταν και καμια επιτυχία και οι northwood. Ίσως μια αναβάθμιση σε μνήμη να σου δώσει περισσότερη απόδοση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus85xp Ιανουάριος 8, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2012 Μνημη έχω 2 giga DDR2 στα 667 αλλα λόγο Celeron ειναι downclock στα 400! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Ιανουάριος 8, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2012 χμ.. και από μνήμη είσαι αρκετά καλά , μήπως να δοκιμάσεις μια πιο lite distro απο linux, πιο ελαφριά απο γραφικά? το compiz και τα καινούργια 3d-gui είναι αρκετά βαριά . Ίσως άν πήγαινες σε ένα πιο απλο KDE , υπάρχουν distros ειδικές για παλιά μηχανήματα και από fedora και ubundu. Το 'σερνεται' είναι πάντα σχετικό , επειδή έχουμε συνηθήσει σε πολυπύρηνους οι οι οποίοι μας δίνουν την αίσθηση της άμεσης απόκρισης στο μηχάνημα ενώ μπορεί να είναι πιο αργοί στο σύνολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus85xp Ιανουάριος 8, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2012 Οχι οχι, εχει lag απο τον επεξεργαστή ο, συγκεκριμενος και σε Xp και 7 παλι τα ιδια εκανε... πιστεύω πως με τον 3GHz θα είμαι οκ... το μόνο μου θέμα είναι η θερμοκρασία, αν θα ανεβάζει δηλαδή... με τον celeron έχω max temp τους 50! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Ιανουάριος 8, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2012 Ε, με τον northwood να περιμένεις έως 55-65 το πολύ όπως έγραψα πιο πάνω .65 είναι για το καλοκαίρι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus85xp Ιανουάριος 8, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2012 Εντάξι είμαι τότε! δεν το κουνάει η παλιά ψύκτρα! Οικονομία!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιανουάριος 9, 2012 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Στους Northwood της εποχής εκείνης οι διαφορά στις ψύκτρες ήταν στο πάχος της βάσης και στον αριθμό των μεταλικών φύλλων, με αυτές των μεγαλύτερων Ρ4 να είναι γενικά ποιό χοντρές/βαριές.Δεν θα έχεις ιδιαίτερες διαφορές και έτσι όπως είσαι τώρα.Βάλε την παλιά ψύκτρα με την απαραίτητη πάστα και δοκίμασε το μηχάνημα σε καθημερινή χρήση.Αν δείς ότι ανεβάζει ιδιαίτερα μεγάλες θερμοκρασίες αργότερα βάλε μια ερώτηση στη ζήτηση, όλο και κάποιος θα βρεθεί με καμμιά παλιότερη τέτοια ψύκτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavlamari Ιανουάριος 10, 2012 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2012 μια χαρα θα εισαι go for it:T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.