Jump to content

Πρόταση για SSD 60/64 GB

billy14

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδιά! Είδα προσφατα σε ένα laptop ενός φίλου πόσο πολύ βελτιώθηκε η ταχύτητά του με την αλλαγή του σκληρού δίσκου σε ssd και σκέφτηκα οτι για κανα 100αρικο ευρω αξιζει τον κόπο να κάνω το ίδιο. Ειλικρινά, αν και ειχα ακούσει για τους SSD δεν τους είχα πάρει σοβαρά, πίστευα λανθασμένα οτι αξίζουν μονο για όσους ασχολούνται υπερβολικά με τους υπολογιστές τους και οτι για το μεσο χρήστη δεν έχει καμία χρησιμότητα.

Έχω ένα SONY Vaio VGN-N11M με Windows 7 και 2 GB Ram αλλα σέρνεται. Η χρήση που κάνω είναι μόνο Office και Internet, itunes και καμια ταινιά, οπότε δεν εχω απαιτησεις για βαρια παιχνιδια, προγραμματα κλπ.

Μάλλον έχει SATA II υποθέτω οπότε η μέγιστη ταχύτητα που θα μπορώ να εκμεταλλευτώ ποια θα είναι;Δηλαδή δεν αξίζει να πάω σε ssd με SATA III αν και απο οτι διαβασα εδω ειναι συμβατό και με δισκο SATA III? Βεβαια η διαφορά στις τιμές είναι μικρή μεταξυ SATA II και ΙΙΙ.

Θα έπαιρνα αυτόν αλλά διάβασα διάφορα σχόλια εδώ και έχω μπερδευτεί πάρα πολύ. Και όσα περισσότερα διαβάζω τόσο μπερδεύομαι. Καταρχάς δεν ξέρω αν κάνει το SAta III με τη μητρική που έχει το λαπτοπ. Επίσης διάβασα οτι κάποια μοντέλα πάνε με κάποιες συγκεκριμενες μαρκες μητρικής.

Με γνώμονα πάντα το οικονομικό κομμάτι (κάτω από 100 ευρώ) ποια είναι η καλύτερη επιλογή που μπορώ να κάνω;

Βλέπω οτι έχετε ασχοληθεί πάρα πολύ με το θέμα οπότε πιστεύω δεν είναι δυσκολη η ερώτησή μου.Αν κάποιος από εσάς έχει πρόχειρη κάποια πρόταση καθώς και κάποιο κατάστημα που μπορώ να αγοράσω το δισκο φθηνοτερα, θα με βοηθουσε πάρα πολύ.

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.

http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/agora-ssd-gia-laptop-103622.html

http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/epilogi-ssd-102917.html

http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/neos-ssd-103253.html

Και μπόλικα άλλα θέματα. Οτιδήποτε υποθεί παραπάνω είναι τελείως περιττό.

Κάτσε διάβασε ή ξαναδιάβασε τα παραπάνω και αποφάσισε. Ότι και να πάρεις

από τα γνωστά (Corsair Force 3/GT, Crucial M4, Samsung 830, OCZ Vertex 3

ή Agility κτλ) μια χαρά θα είσαι. Πρόβλημα ανάμεσα σε SATA2 controller με SATA3

σκληρό δεν υπάρχει. Με μια πρόταση, μην το κουράζεις και χτύπα τον Agility 3. =)

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Έκανα μια μικρή έρευνα αγοράς.

Από το φθηνότερο στο ακριβότερο:

Ποιο να επιλέξω;

OCZ agility 3

CORSAIR FORCE SERIES 3

SAMSUNG 830 Series

CORSAIR Force Series GT

ή τελικά όλα ίδια είναι και δεν πρόκειται να καταλάβω διαφορά, οπότε να πάρω το πρώτο που έιναι και πιο φθηνό;

Δεν είναι "όλα ίδια". Απλά για την περίπτωση σου, άμα σκέφτεσαι

να δώσεις παραπάνω λεφτά, τότε το δίλλημα σου διαμορφώνεται

σε Agility 3 60GB/90GB/120GB. Πάρε όποιον σηκώνει η τσέπη σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.