ronaldinho Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Γεια σας! Θα θελα τη γνωμη σας σχετικα με το page file ποσο να το βαλω ωστε να εχω καλυτερες επιδωσεις, να δουλευει πιο ανετα και γρηγορα. Για παραδειγμα οταν λειπω απο το Pc και το εχω και κανει downloading κατεβαζοντας αρκετα GB, μετα οταν παω πχ στις εικονες μου ψιλοαργει να φορτωσει τις μικρογραφιες η και γενικα αν παω να ανοιξω καποια εφαρμογη. Πιστευω ολοι σας θα το εχετε παρατηρησει αυτο. Αυτο παλια διορθωνοταν για οσους ειχαμε αρκετη φυσικη μνημη RAM (απο 2GB και πανω) οπου και καταργουσαμε το page file τελειως και ειχαμε καλυτερες επιδωσεις. Με τα σημερινα δεδομενα ομως, εφαρμογες, παιχνιδια κλπ καλο ειναι να υπαρχει page file. Θα θελα λοιπον να μου προτεινεται ποσο minimum και maximum να βαλω για page file. Ξεχασα να πω οτι εχω δυο εσωτερικους σκληρους δισκους (αυτοι που αναφερονται και στην υπογραφη μου) συνδεδεμενοι σε SataII. Ο ενας περιεχει το λειτουργικο και ο αλλος απλα σαν αποθηκη για ταινιες και τραγουδια. Επισης ΔΕΝ τους εχω σε RAID. Απο το bios της μητρικης εχω απενεργοποιησει οτιδηποτε εχει να κανει με RAID. Η φυσικη μνημη που εχω ειναι 2GB και το λειτουργικο Windows XP Pro SP3 32bit.Αυτη τη στιγμη οι τιμες (default) που εχει στα κουτακια ειναι:Minimum: 2046MBMaximum: 4092MBΕπειτα απο λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ, βρηκα αρκετες γνωμες απο παρομoιες αναζητησεις, διαβασα τα σχετικα με το να πολλαπλασιαζουμε τη φυσικη μνημη που εχουμε επι 1.5, για defrag κλπ κλπ. Σε αυτο που κατεληξα λοιπον να κανω και θα θελα να με διορθωσετε αν κανω λαθος (η εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο) ειναι:1. Απενεργοποιηση του page file (χωρις αρχειο σελιδοποιησης στις ρυθμισεις) απο τον βασικο δισκο C:2. Ανασυγκροτηση στον δισκο αυτον ωστε να ειναι ομορφα τακτοποιημενος και να εχουν αναπληρωθει τα ''κενα'' που αφησε το page file.3. Tωρα μιας και οι δυο σκληροι δισκοι που εχω εχουν ιδιες ταχυτητες, θα βαλω το page file σε αυτον που δεν εχει το λειτουργικο και ειναι απλα σαν ''αποθηκη''. Προτου το κανω ομως αυτο καλο ειναι το page file που θα δημιουργηθει να ειναι πρωτο πρωτο στην αρχη του δισκου ωστε ολα τα υπολοιπα που θα αποθηκευονται στο μελλον να ειναι μετα το page file. Οποτε θα αδειασω εντελως το σκληρο δισκο αυτον μεταφεροντας ολα τα δεδομενα προσωρινα σε καποιον εξωτερικο σκληρο δισκο. Αφου λοιπον θα ειναι εντελως αδειος θα του ορισω το νεο του page file. Τωρα για μενα που ειμαι με 2GB φυσικη μνημη τι λετε να βαλω για min-max ? Με 2048-2048 θα ειμαι οκ? Η θελω και αλλο? 4. Και αφου το δημιουργησω, του κανω μια ανασυγκροτηση και αυτουνου και επειτα ξαναμεταφερω πισω ολα τα δεδομενα που ειχα. Αυτο λοιπον εχω σκεφτει να κανω απλα δεν ειμαι σιγουρος τι τιμες να βαλω. Α και επισης σχετικα με το RAID, μηπως πρεπει να ειναι ενεργοποιημενο για να δουλεψει σωστα το page file του ενος δισκου για το λειτουργικο του αλλου? Οπως ειπα τα εχω απενεργοποιημενα τα RAID απο το bios. Ποτε δε δουλεψα με αυτα.
Matia Ιανουάριος 7, 2012 #2 Ιανουάριος 7, 2012 Πολλη σκέψη για το τίποτα φίλε μου...βάλε 7 να γλιτώσεις....τα XP πλέον οτι και να τα κάνεις θα σέρνονται σε σχέση με τα 7 οπότε αν δε βάλεις 7 βάλε το pagefile στο αυτόματο στον δεύτερο δίσκο και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, αύξηση απόδοσης λόγω paging file δεν θα δείς...τρομερή αύξηση απόδοσης με το ίδιο hardware μόνο με 7..και λίγη μνήμη παραπάνω..αλλά και με 2 θα είσαι super
ronaldinho Ιανουάριος 7, 2012 Author #3 Ιανουάριος 7, 2012 Τα δουλευα πριν λιγο καιρο τα 7 (ultimate 32bit) φιλε μου, οντως ειναι πολυ καλα, αλλα τα 2GB που εχω δυστυχως δεν αρκουν (για τα δικα μου γουστα παντα) Αν εβρισκα αλλα 2GB και εβαζα, δηλαδη συνολο 4GB τοτε θα ξαναεβαζα τα 7 ultimate. Αλλα που να βρεθουν τωρα τετοιες παλιες μνημες, ουτε αξιζει να δωσω λεφτα.
Volrath Ιανουάριος 7, 2012 #4 Ιανουάριος 7, 2012 Έχεις 2 δίσκους. Χώρισε τον πιο γρήγορο σε 2 partitions. Ένα partition κάνα 40-60ρι gb, το άλλο τα ρέστα. Στο 60ρι partition θα βάλεις τα windows. Τίποτα άλλο. Βγάλε το page file, κάνε defrag, βάλτο πάλι να βάζει μόνο σε αυτό τον δίσκο page file σταθερό.Στο 2ρο partition του πρώτου δίσκου, να εγκαθιστάς τα προγράμματα/παιχνίδια.Στον 2ρο δίσκο να τον έχεις store (images/ταινίες/τσόντες κτλ).Defrag θα σε ενδιαφέρει πλέον μόνο στο partition που βάζεις τα προγράμματα. To πρώτο partition, μιας και δε θα βάζεις/βγάζεις τίποτα δε θα χρειάζεται κάτι. Ο store δίσκος, μιας και δε θα τρέχει εφαρμογές ή κάτι, δε θα σε ενδιαφέρει άμα είναι fragmented.
ronaldinho Ιανουάριος 7, 2012 Author #5 Ιανουάριος 7, 2012 Ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου, και οι δυο δισκοι εχουν ιδια ταχυτητα γιατι ειναι ακριβος ιδιοι. Τωρα για partition και φρεσκο install windows απο την αρχη θα θελα να το αποφυγω μιας και πριν λιγο καιρο εκανα ηδη φορματ. Κατεληξα στο να βαλω το page file στον δευτερο δισκο που εχω σαν αποθηκη, αλλα το ερωτημα ειναι, 2048-2048 (min-max) η στο αυτοματο? (διαχειρηση μεγεθους απο το συστημα)
Seaside Ιανουάριος 8, 2012 #6 Ιανουάριος 8, 2012 Το page πρεπει να είναι συνήθως 1 1/2 φορά παραπάνω απο την RAM σου.Με μόνο 2GB που έχεις αστο στο αυτόματο και κάνε οτι σου είπαν παραπάνω. Defrag και page.
kazabubu Ιανουάριος 8, 2012 #7 Ιανουάριος 8, 2012 Αν θες να δεις διαφορα σε αποδοση και υποστηριζει η μητρική σου στήσε ενα raid 0 με τους ιδιους δισκους σου! :magic:Δεν στο προτείνω και ανεπιφυλακτα γιατι αν τύχει και χαλασει κανας δισκος ή καμια μητρική τότε είναι δυσκολα τα πραγματα για τα δεδομένα σου.. Αλλα αν εχεις και καπου αλλού τα αρχεία σου σε backup τοτε αξίζει να πειραματιστείς, θα δείς διαφορά σε επιδόσεις
ronaldinho Ιανουάριος 8, 2012 Author #8 Ιανουάριος 8, 2012 Φιλε kazabubu τα ξερω τα ρισκο που εχει το RAID για αυτο και δεν ασχοληθηκα ποτε με αυτο. Για την ιστορια εβαλα τελικα page file στο δευτερο σκληρο δισκο, με διαχειρηση μεγεθους απο το συστημα (2046ΜΒ δινει) εκανα defrag και στους δυο δισκους (με το O&O Defrag pro) και μεχρι στιγμης ολα δειχνουν να ειναι κομπλε. Ευχαριστω για τις απαντησεις και το ενδιαφερον.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.