Jump to content

to wc or not to wc???

Kimi Raikkonen

Recommended Posts

χαιρετω τα αξιοτιμα και εντελως :alien: μελη αυτης της κοινοτητας... :D

λοιπον σκεφτομαι να περασω σε wc συντομα!

το συστημα που εχω για να μαθω την υδροψυξη ειναι: asus p4s533, p4 1.8c@2.4 @1.6V! και samsung ddr333@400:TD:

με θερμοκρασια δωματιου 27C εχω θερμοκρασιες cpu/mb: 40/33 idle και 43/36 μετα απο κανα διωρο full load!

εχω πανω το thermaltake silent tower, το swiftech mcx159a, 2 80αρηδες μπροστα, 1 80αρη και εναν 40αρη πισω, 120αρη στο πλαι, και 80αρη πανω στις μνημες! :tomato:

με τοσα λεφτα θα ειχα περασει σε wc και θα ειχα ηρεμησει... :tw:

τελοσπαντων το συστημα ειναι αρκετα αθορυβο!

και εδω ερχεται η περιεργεια μου να δοκιμασω wc! :D

οπως ειπα τωρα ειναι ηδη αρκετο αθορυβο και απ'οτι εχω δει με απλο wc οι θερμοκρασιες δεν πεφτουν πολυ χαμηλοτερα... σκεφτομουν να το συνδιασω με ενα δυνατο peltier! αξιζει? ?????

μου κάνει εντύπωση που δίνεις διαφορά 3 βαθμών από idle σε load... κάτι τέτοιο το πετυχαίνουμε με τις καλύτερες υδροψύξεις. βέβαια σε άλλα mhz...

η γνώμη μου είναι ότι είσαι με αυτό το σύστημα δεν πολυαξίζει να πας σε νερό, εκτός αν επιμένεις για λόγους πειραματισμού οπότε πήγαινε με 1000. εφώσον είσαι σχετικά αθόρυβος, σε θέμα θορύβου δεν έχεις να κερδίσεις πολλά. επίσης ούτε σε θέμα oc θα δεις θαύματα, και δεν έχεις και κανα τρομερό "καβουρδιστήρι" να ψύξεις ώστε να πούμε ο αέρας δεν κάνει τίποτα...

Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 09:01]

μου κάνει εντύπωση που δίνεις διαφορά 3 βαθμών από idle σε load... κάτι τέτοιο το πετυχαίνουμε με τις καλύτερες υδροψύξεις. βέβαια σε άλλα mhz...

η γνώμη μου είναι ότι είσαι με αυτό το σύστημα δεν πολυαξίζει να πας σε νερό, εκτός αν επιμένεις για λόγους πειραματισμού οπότε πήγαινε με 1000. εφώσον είσαι σχετικά αθόρυβος, σε θέα θορύβου δεν έχεις να κερδίσεις πολλά. επίσης ούτε σε θέμα θα δεις θαύματα, και δεν έχεις και κανα τρομερό "καβουρδιστήρι" να ψύξεις ώστε να πούμε ο αέρας δεν κάνει τίποτα...

Συμφωνω απολυτα με τον Βουδα..... :T: :T:

θα το αναβαθμισω συντομα! απλα δεν θα θελα να δω το νεο μου pc σε ρολο ενυδριου... ;)

οι λογοι ειναι απλα πειραματισμου για το επομενο...

κωστα οταν λες αρκετα δυνατο τι εννοεις? ψυγειο και τα fan του?

βασικα πιστευω οτι δεν αξιζει να περασω σε wc (ετσι οπως ειμαι τωρα) αν δεν εχω και peltier... απ'οτι ειχε πει ο eleven παλιοτερα χρειαζομαι ειδικο μπλοκ! κατι αλλο που θα πρεπει να προσεξω αν αποφασισω να περασω σε wc με peltier? απο τη στιγμη που θα ειναι δυνατο θα χρειαστω και μονωσεις ετσι? τι ειδους?

Πρόκειται να προχωρήσεις σε περαιτέρω overclocking;

Αν και εφόσον το pc σου δεν ειναι ιδιαίτερα θορυβώδες πιστεύω ότι δεν αξίζει πάρα πολύ να βάλεις watercooling.

Φυσικά όπως είπε ο Κώστας αν θες απλά να πειραματιστείς οκ ... Το ίδιο ισχύει και για το peltier το οποίο θέλει αρκετή "φασαρία" για να εγκατασταθεί αλλά και προσοχή μετά την εγκατάσταση για να δεις πώς πηγαίνει..

Θα σου συνιστούσα να πειραματιστείς λίγο με το watercooling, τουλαχιστον εγω αν ήμουν στη θέση σου αυτό θα έκανα :)

γ;

κανε ενα δωρο στον ευατο σου: πηγαινε και χωστα για ενα μεγαλο ψυγειο (κουβεντα ερωτευμενου ανθρωπου με το καινουργιο του thermochill :o)

αντλιες υπαρχουν ενα σωρο, βρες ενα μπλοκ και γυαλισε το, και τελειωσε η ιστορια. αν καποια στιγμη θελησεις να παιξεις και με Peltier, βγαλε ενα παλιο τροφοδοτικο απο την αποθηκη, κι αυτο ηταν ολο.

η απαντηση στην ερωτηση to wc or not to wc???

- wc με τις μπαντες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.