Jump to content

Πρόβλημα με ATI MSI R5850 (Θόρυβος)

Dominus

Recommended Posts

Αγόρασα αρκετά πρόσφατα μια δεύτερη 5850 από stock house γνωστής αλυσίδας με ηλεκτρονικούς υπολογιστές με την ελπίδα να αναβαθμίσω τις επιδόσεις του υπολογιστή μου. Αρχικά αφού εγκατάστησα την καινούρια 5850 δεν παρατήρησα κανένα πρόβλημα, αργότερα όμως όταν πήγα να κάνω benchmark στο crossfire άκουσα έναν διαρκή και πολύ δυνατό ηλεκτρονικό θόρυβο από την καινούρια 5850. Όσο έτρεχε το heaven benchmark ο ήχος δεν σταματούσε. Μόνο όταν η κάρτα τρέχει απαιτητικές εφαρμογές ή παιχνίδια κάνει τον συγκεκριμένο θόρυβο. Έλυσα την κάρτα για να δω μήπως μπορέσω να εντοπίσω το πρόβλημα. Παρατήρησα ότι έλειπε ένα ολόκληρο πηνίο ονόματι R23. Βρήκα μάλιστα κομμάτι του πηνίου να βρίσκεται κάτω από σιδεράκι που έχω μαρκάρει στην εικόνα. Η κάρτα λειτουργεί κανονικά όμως παράγει αυτόν τον εκνευριστικό και δυνατό θόρυβο. :wall:

post-15078-1416075723,4069_thumb.jpg

τη γυρνάς πίσω και τους ζητάς άλλη η τα λ7 σου.

Δεν έχουν άλλη και η αλήθεια είναι ότι για τα χρήματα που έδωσα ήταν αρκετά λίγα σε σχέση με αυτά που κερδίζω από το crossfire. Γιαυτό ψάχνω μια λύση που να με γλυτώσει από τον θόρυβο.

Σε ποιά γνωστή αλυσίδα την αγόρασες, αν επιτρέπεται;

Δεν προτίμησες την 5970 που πουλάω σε τιμή ευκαιρίας στις αγγελίες για αυτό την πάτησες!

:p

Θα δώσω ένα στοιχείο. Αυτή η εταιρία αντικαθιστά case badges όπως coolermaster και lian li με ένα σήμα που γράφει turbo-x. Την άλλη 5850 θα την κάνω κλύσμα άμα βάλω την 5970? Κάπου πρέπει να πάει, την πληρώσαμε! :man_in_love:

Θα δώσω ένα στοιχείο. Αυτή η εταιρία αντικαθιστά case badges όπως coolermaster και lian li με ένα σήμα που γράφει turbo-x. Την άλλη 5850 θα την κάνω κλύσμα άμα βάλω την 5970? Κάπου πρέπει να πάει, την πληρώσαμε! :man_in_love:

Moνο που ειπες στοκ house γνωστης αλυσιδας μαπα κομματι καταλαβαμε :p

χαχαχα

Δεν θα την κάνεις κλύσμα. Θα την βάλεις στο motherboard σου θα την συνδέσεις με το cfx bribge που περιλαμβάνεται στη συσκευασία της 5970 και θα έχεις ένα ωράιο σύστημα με trifire...

:)

Δεν θα την κάνεις κλύσμα. Θα την βάλεις στο motherboard σου θα την συνδέσεις με το cfx bribge που περιλαμβάνεται στη συσκευασία της 5970 και θα έχεις ένα ωράιο σύστημα με trifire...

Δεν έχω τροφοδοτικό που να σηκώνει τέτοιες καταστάσεις.

μακάρι να το ήξερα αυτό πριν πάρω την δεύτερη 5850, βεβαια θα ήθελα και κανουριο τροφοδοτικό...αλλά ότι μαθαίνει κανείς χρήσιμο είναι!:T:

Εμένα μου φαίνεται ότι παίζει κάτι όταν τραβάει ρεύμα έτσι όπως τα λες τα πράγματα. Ας είσαι λίγο προσεχτικός...Μήπως η κάρτα στην τροφοδοσία της έχει κάποιο θέμα....

Η κάρτα λειτουργεί με έναν επαγωγέα λιγότερο. Και συγκεκριμένα στη φωτογραφία έχω κυκλώσει που έπρπε να βρίσκεται. FP1107R2-R23-R Coiltronics / Cooper Bussmann Power InductorsΑυτός είναι ο inductor που λείπει.

Ενα φαινομενο που το παθαινε αυτη η γενια καρτων ειναι το coil whine,που ειναι κατι οχι το ανησυχητικο,απλα σου σπαει τα νευρα ο θορυβος.Το εχεις παρατηρησει σε καταστασεις full load της καρτας η καπου που να πιανεις πολλα fps?Μαλλον ναι,συμφωνα με αυτα που ειπες,αρα ισως ειναι πηνιο το ''προβλημα'' σου.

Ενα φαινομενο που το παθαινε αυτη η γενια καρτων ειναι το coil whine,που ειναι κατι οχι το ανησυχητικο,απλα σου σπαει τα νευρα ο θορυβος.Το εχεις παρατηρησει σε καταστασεις full load της καρτας η καπου που να πιανεις πολλα fps?Μαλλον ναι,συμφωνα με αυτα που ειπες,αρα ισως ειναι πηνιο το ''προβλημα'' σου.

Αν εγκατασταθεί δηλαδή το καμένο πηνίο θα φτιάξει ο θόρυβος? (καμένο γιατί όταν άνοιξα την κάρτα βρήκα κομμάτια του μέσα)

Γνωριζω οτι,εαν ειναι το πηνιο το προβλημα,συμφωνα με τα παραπανω που σου ειπα,μπορεις να το περασεις με βερνικι(κατι που απλα μου το εχουν πει,δεν το εχω δοκιμασει) και ετσι ''εγκλωβιζεται'' ο θορυβος.Τωρα σε εσενα δεν θελω να σου πω ''βαλε αλλο πηνιο,περασε το με βερνικι κτλ''.Ισως η καλυτερη λυση ειναι να την επιστρεψεις πισω η να σου απαντησει καποιος πιο εξειδικευμενος σε τετοια ζητηματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.