Jump to content

Ερωτηση για format δισκου

Nikos007

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω ενα δισκο καινουριο που τον ειχα βαλει σε media player το οποιο δουλευε linux. Θελω να χρησιμοποιησω τον δισκο αυτο σε pc. To προβλημα ειναι οτι δεν το βλεπει το pc. Τον εβαλα σε αλλο pc και εκανα format se ntfs αλλα παλι τα ιδια. Ακομα και στο pc που τον εβαλα σαν δευτερο για να του κανω φορματ δεν ξεκιναγε ο υπολογιστης και αναγκαστηκα να τον συνδεσω αφου ειχαν φορτωθει τα win xp. Καμμια ιδεα?

Εχω ενα δισκο καινουριο που τον ειχα βαλει σε media player το οποιο δουλευε linux. Θελω να χρησιμοποιησω τον δισκο αυτο σε pc. To προβλημα ειναι οτι δεν το βλεπει το pc. Τον εβαλα σε αλλο pc και εκανα format se ntfs αλλα παλι τα ιδια. Ακομα και στο pc που τον εβαλα σαν δευτερο για να του κανω φορματ δεν ξεκιναγε ο υπολογιστης και αναγκαστηκα να τον συνδεσω αφου ειχαν φορτωθει τα win xp. Καμμια ιδεα?

Το καλυτερο προγραμμα (για μενα) που θα σου κανει τον δισκο σαν καινουριο οπως την ημερα που τον αγορασες, αφορμαριστο και ολοκαθαρο ειναι το ActiveKill Disk. Δοκιμασε το αν θες, ελπιζω να βοηθησει.

Καμια σχεση φιλε μου, τα windows κανουν απλα wipe. Αυτο που σου γραφω πιο πανω θα σου κανει το δισκο ολοκαινουριο σαν να μη χρησιμοποιηθηκε ποτε.

Εννοείς δεν εκκινούσαν τα win ?

Είναι λογικό να μην μπορείς να κάνεις format από win, διότι τα windows δεν μπορούν να δουν linux file systems.

Πολύ απλά κατεβάζεις το τελευταίο gparted live CD, το καις σε ένα CD και boot-άρεις με αυτό.

Φιλε gdp77 αυτο ακριβως ειναι το προβλημα δεν τον βλεπουν τα win και κολλανε στην εκκινηση. Αφου εχουν φορτωθει εαν τον συνδεσω βλεπω τα αρχεια μου. Το θεμα ειναι οτι εγω θελω να χρησιμοποιησω αυτο το δισκο για κυριο και μοναδικο δισκο σε ενα μηχανημα. Οπότε πρεπει να τον δουν στην εκκινηση τα win για να κανω εγκατασταση.

Το δισκο βαζοντας τον αφου εχουν φωρτωθει τα win xp τον εκανα φορματ αλλα παλι τα ιδια.

Το δισκο βαζοντας τον αφου εχουν φωρτωθει τα win xp τον εκανα φορματ αλλα παλι τα ιδια.

Εννοείς ότι τον σύνδεσες ενώ το pc ήταν εν λειτουργία; Αν δεν είσαι σίγουρος ότι η mobo σου και το λειτουργικό σου υποστηρίζουν hot swap, μην κάνεις τέτοια πράγματα.

boot-αρε με το gparted που σου λέω πιο πάνω και κάνε format από εκεί.

Αφου εχουν φορτωθει εαν τον συνδεσω βλεπω τα αρχεια μου.

Εδώ μπερδεύτηκα... Καμία έκδοση win δεν μπορεί να δει linux filesystem (ext2/3/4, btrfs, reiserfs κτλ.). Εκτός και αν ο δίσκος είναι fat32

Εννοείς ότι τον σύνδεσες ενώ το pc ήταν εν λειτουργία; Αν δεν είσαι σίγουρος ότι η mobo σου και το λειτουργικό σου υποστηρίζουν hot swap, μην κάνεις τέτοια πράγματα.

boot-αρε με το gparted που σου λέω πιο πάνω και κάνε format από εκεί.

Εδώ μπερδεύτηκα... Καμία έκδοση win δεν μπορεί να δει linux filesystem (ext2/3/4, btrfs, reiserfs κτλ.). Εκτός και αν ο δίσκος είναι fat32

Boot αρησα με το gparted. Βγαζει καποιες επιλογες. Θα ηθελα λιγη βοηθεια μην τα κανω χειροτερα. Ευχαριστω

Βασικά για να μη γίνει στραβή, αποσύνδεσε το δίσκο σου και άφησε συνδεδεμένο μόνο το δίσκο που θέλεις να φορμάρεις.

Μετά boot-άρεις με gparted. Αν βλέπει το δίσκο, επίλεξε όλα τα partitions που βλέπει σε αυτόν --> delete και μετά κάνε create new partition και επέλεξε ntfs. Απλό.

GParted partitioning software - Full tutorial

Ολα οκ. Εκανα οτι μου ειπες. Τον ειδε το δισκο μετα κανονικα αλλα μολις εβαλα τα αρχεια των win xp στο πρωτο restart κολλαγε παλι. Χρησιμοποιησα recovery console win xp με την εντολη fixmbr και λυθηκαν ολα τα προβληματα. Πολυ καλο το προγραμμα που μου ειπες χωρις αυτο δεν θα γινοταν τιποτα. Thanks a lot.

Κανονικα δε θα πρεπε να κολησει στο πρωτο restart. Φοβαμαι μηπως εχουν μεινει ''καταλοιπα'' απο τα linux, ασχετα αν δε τα βλεπεις... Κανε για καλο και για κακο ενα stress στον σκληρο δισκο να δεις σε τι κατασταση βρισκεται και οτι ειναι ολα οκ. Το οτι γινεται wipe δε σημαινει απαραιτητα οτι δε μενει ''σαβουρα'' στο σκληρο δισκο.

Υποθετω οτι κολλησε γιατι δεν ειχε καθαρισει το mbr του δισκου. Οποτε τα win καπου κολλαγανε. Αυτο τουλαχιστον καταλαβα.

Φίλε κάνε αυτό που σου είπε ο συμφορουμίτης παραπάνω!

Πέρνα τον δίσκο σου με το ActiveKill και θα γίνει καινούργιος και μετά πέρνα επάνω του ότι θέλεις:T:

Φίλε κάνε αυτό που σου είπε ο συμφορουμίτης παραπάνω!

Πέρνα τον δίσκο σου με το ActiveKill και θα γίνει καινούργιος και μετά πέρνα επάνω του ότι θέλεις:T:

Με το ActiveKill δεν εφτιαξε. Δουλεψε με το Gparted

Με το ActiveKill δεν εφτιαξε. Δουλεψε με το Gparted

Αν κρινω απο τους χρονους που εχεις στειλει τις απαντησεις παραπανω δε νομιζω να χρησιμοποιησες το activekill διοτι θελει αρκετες ωρες απομαγνητιζωντας τελειως τον σκληρο δισκο. Να φαντασεις σε μενα που το χρησιμοποιησα στον 120GB σκληρο ολοκληρωθηκε σε 6 ωρες! (7 passes, 1 verify) Αν το χρησιμοποιησες οπως λες ποια μεθοδο διαλεξες? Θα σου προτεινα την DoD (Department of Defense) με την οποια σε σκληρο δισκο (παμπαλαιο) που ηταν εντελως αχρηστος απο τα παρα πολλα φορματ, κατεστραμενος που ουτε μπορουσαν να περαστουν windows, να εκινησουν κλπ κλπ, για πεταμα δηλ., το activekill τον εκανε εντελος καινουριο.

Τελοσπαντων, αφου εβγαλες ακρη οπως λες απροβληματιστος να ειναι απο δω και περα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.