ronaldinho Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Γεια σας, εχω περιπου κοντα στα 6 χρονια μια καρτα γραφικων απο την οποια ειμαι αρκετα ευχαριστημενος μεχρι και σημερα παιζωντας μια χαρα απαιτητικα σημερινα παιχνιδια (οχι maximum γραφικα εννοειται) Θα θελα ομως να βελτιωσω λιγο τις θερμοκρασιες της καθως την στρεσαρα με το FurMark να δω μεχρι ποσο φτανει η temp της GPU και που σταθεροποιειται. Η maximum θερμοκρασια που πηγε και εμεινε ηταν 80 βαθμοι. Δε ξερω ποσο ασφαλες ειναι η θερμοκρασια αυτη αφου μπορουν θεωρητικα να αγγιξουν και τους 100 βαθμους, αλλα θα θελα να της ριξω τη θερμοκρασια. Βεβαια να πω οτι η συγκεκριμενη καρτα εχει ηδη πολυ καλη ψυξη απο την point of view οταν την εβγαλε και μαλιστα αρκετα overclocked. Ισως για αυτο και οι μεγαλες θερμοκρασιες... Παντως 5μιση χρονια τωρα δεν την εχω ανοιξει ποτε δηλαδη ουτε ανανεωση στη παστα ουτε τιποτα.. Δε ξερω αν πρεπει να βαλω νεα παστα και κανει δουλεια η να βαλω αλλη ψυκτρα και θα θελα τη βοηθεια σας εδω. Να πω οτι η καρτα ειναι αυτη εδωY-Corner • View topic - Sneak Peek at nVIDIA GeForce 7800 GTX 512 MB!ταχυτητες 580 MHz / 1730 MHzΟπως βλεπετε ακομα και η stock ψυξη ειναι ''τερας'' . Σε idle κατασταση ειναι 42 βαθμοι η θερμοκρασια και σε full load σχεδον 80. Τι να κανω?Α) Επιλογη Να βγαλω την υπαρχων ψυκτρα, καθαρισμα και να βαλω μια arctic silver ceramique που εχω στην ακρη? Θα εχω αποτελεσμα η μπα?Β) ΕπιλογηΝα αγορασω νεα ψυκτρα με συνδιασμο την arctic silver για παστα. Απο λιγο ψαξιμο που εκανα βρηκα 2 αλλα οχι 100% σιγουρος οτι θα εφαπτονται και θα ταιριαζουν ακριβως στην καρτα ψυχωντας ακομα και τα memory chips. Οι ψυκτρες που βρηκα ειναι οι εξης (χωρις να μαι σιγουρος οπως ειπα οτι κανουν για την καρτα μου)Newegg.com - ZALMAN VF900 – CU 2 Ball VGA CoolerNewegg.com - ZALMAN VF1000 2 Ball VGA CoolerΗ δευτερη σαφως πιο ακριβη λυση. Τι μου προτεινεται και αν εχει δοκιμασει κανεις τις ψυκτρες εντυπωσεις κλπ. Ελπιζω να μου απαντησετε, ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιανουάριος 6, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 Το μονο που αξιζει να κανεις ειναι να αλλαξεις παστα αλλα οι θερμοκρασίες που εχει ειναι "λογικες" αμα ξεπεράσεις τους 90-95 το συζητάμε .Το να δωσεις 30-50 ευρω για ψήκτρα ειναι πεταμενα λεφτά αφου μπορεις να αγοράσεις μια κάρτα γραφικών 2 και 3 φορες ποιο γρήγορη απο αυτήν στα ιδια λεφτα.Για να σου φυγει και η απορια,η μόνη ψήκτρα που αξιζει ειναι η artic cooling accelero αν θυμάμαι καλα που εχει ενα μαυρο ανεμιστήρα στη μεση με διαφανο πλαστικο που οδηγει τον αερα εξω απο το κουτι σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronaldinho Ιανουάριος 6, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση φιλε μου, οντως με τοσα χρηματα βρισκω μεταχειρισμενες 9600GT, 9800GT κλπ αλλα φοβαμαι μην υπαρξει bottleneck μετα. Θα δοκιμασω προς το παρων απλη ανανεωση στη παστα, ελπιζω να κανει δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris92 Ιανουάριος 6, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 μονο προσεχε γιατι μετα απο 5 χρονια η παστα θα εχει γινει πετρα και δεν θα βγαινει απο πανω η ψυκτρα με τπτ.το εχω παθει και εγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιανουάριος 6, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 το υπόλοιπο pc σου απο τι αποτελείται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Ιανουάριος 6, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 Αφού θα βγάλεις την ψύκτρα και δεδομένου τα 6 χρόνια χρήσης προτείνω το εξής:Βάλτην σε ένα τάπερ με πολύ ζεστό νερό και αρκετό ξύδι, άστην κάμποση ώρα και ξέπλυνέ την.Θα καθαρίσει κάθε ίχνος μάκας μεταξύ heatshink/πτερυγίων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronaldinho Ιανουάριος 6, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας! Εχω σκεφτει για upgrade της καρτας γραφικων αλλα φοβαμαι πως θα με ''φρεναρει'' η γερασμενη (και ακριβοπληρωμενη τοτε) cpu και θα χω bottleneck. To hardware που ειχα φτιαξει πριν 6 χρονια ειναι το εξης:Mobo: DFI lanparty UT nf4 Sli_Dr Expert (με το τελευταιο update του bios)CPU: AMD Athlon64 X2 4800+ 2,4Ghz (toledo, socket 939)RAM: OCZ 2 x 1GB EL Platinum σε dual Channel (2-3-2-8)GPU: Point of View 7800GTX 512MB (580MHz/1730MHz)PSU: Tagan TG580 U15 Easycon 580w (το οποιο με αποχαιρετησε προσφατα και εβαλα ενα Thermaltake 600w)HDD: Seaggate Barracuda 7200rpm 120GB και 250GBΘερμοκρασιες στα υπολοιπα πολυ καλες. Για οποιον θυμαται τοτε ηταν ισως απο τους πιο αποδοτικους συνδιασμους το πιο πανω hardware (οταν ειχαν ξεκινησει να βγαινουν οι X2 της AMD) το οποιο μεχρι και σημερα με εχει βγαλει ασπροπροσωπο σε Windows XP SP3 αλλα και Windows 7 Ultimate και παιχνιδια τελευταιας γενιας. Ο λογος που ανοιξα το Topic ειναι οτι θα θελα να ριξω λιγο τη θερμοκρασια της GPU μηπως ανεβασω λιγο core clock κλπ στην ηδη υπερχρονισμενη απο την point of view καρτα. Για overclocking δηλαδη, εκτος και αν δεν εχω αλλα περιθωρια οποτε καθομαι στα αυγα μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Ιανουάριος 6, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 Ο λογος που ανοιξα το Topic ειναι οτι θα θελα να ριξω λιγο τη θερμοκρασια της GPUΑν άνοιγες μία τρύπα στον πάτωμα του κουτιού και έβαζες έναν fan προς την κάρτα να βελτιωνόταν ελαφρώς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tisp1983 Ιανουάριος 6, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 Δεδομένου ότι 80ρια βγάζει με furmark δεν θα έλεγα ότι αξίζει το χρόνο να ασχοληθείς ( Γ) Επιλογή ) ούτε πάστα να αλλάξεις αφού δεν υπάρχει game που να ζορίζει τόσο πολύ τις κάρτες γραφικών. Αν τελικά σε τρώει και θέλεις να ασχοληθείς βάλτην να δουλέψει λίγο πρώτα για να ζεσταθεί και να μαλακώσει η πάστα. Έτσι θα βγει πολύ πιο εύκολα η ψύκτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronaldinho Ιανουάριος 6, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 Αν άνοιγες μία τρύπα στον πάτωμα του κουτιού και έβαζες έναν fan προς την κάρτα να βελτιωνόταν ελαφρώς?Εχω σκεφτει να βγαλω το πλαστικο καλυματακι που εχει πανω απο τα heatsinks και να βαλω αλλο ενα fan απο κατω, λογικα θα κανει δουλεια. Με το υπολοιπο setup μου γνωριζει κανεις εμπειρικα στο περιπου μεχρι ποια καρτα γραφικων μπορω να φτασω χωρις να με φρεναρει η cpu και εχουμε lag? Υπαρχουν κατι 8800, 9600 κλπ με 600MHz πυρηνα αλλα να υπενθυμισω πως η δικια μου ειναι ηδη στα 580MHz o/c και δε ξερω κατα ποσο αξιζει να την αλλαξω. Το μονο ισως το τι δεν εχει physx η 7800 (απο 8 series και πανω μονο) και απασχολει περισοτερο τη cpu αυτη τη στιγμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιανουάριος 6, 2012 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 Οι χρονισμοί στον πυρήνα δεν λενε κάτι παντως,για την ακρίβεια δεν ειναι καθόλου καλό μετρο σύγκρισης σε κάρτες διαφορετικής σειράς, η αρχιτεκτονική μετράει περισσότερο σε αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Ιανουάριος 6, 2012 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 80C δεν είναι τίποτα , μην μασάς. Λεφτά μην δώσεις με τίποτα για την κάρτα , το πολύ ένα καθάρισμα και βελτίωσε λίγο το airflow και είσαι κούκλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronaldinho Ιανουάριος 7, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2012 Thanks παιδια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.