Jump to content

Σταμάτησε να δουλεύει το "aero"

dexter20csgr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παίδες καλησπέρα και καλή χρονιά. Έχω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα τα φώτα σας.

Το Πρόβλημα:

Σταμάτησε να λειτουργεί το aero και δεν μπορώ να το φτιάξω. Το taskbar μου είναι σαν να έχω windows 98.Αναλυτικά παρακάτω.

Εμφάνιση και αντιμετώπιση:

Λοιπόοοον, ένα ωραίο πρωί και χωρίς να έχουν προηγηθεί αλλαγές στο σύστημά μου τις προηγούμενες ημέρες, ανοίγω το πισί και πάω στην κουζίνα να φτιάξω καφέ. Όταν γυρνάω παρατηρώ ότι είναι στην οθόνη "Windows is starting" χωρίς να εμφανίζεται το animation από πάνω. Περιμένω , περιμένω αλλά τίποτα.Του δίνω ενα Hard reset και περιμένω να δω τι θα γίνει. Μου ξεκινάει Startup Auto Repair (χωρίς να έχω το cd των windows 7 μέσα στο drive) , τελειώνει και πάει να ξεκινήσει τa windows.Το ίδιο ακριβώς κόλλημα. Δε λέει να μπει.Το σβήνω, ανοίγω το case και κουνάω τα καλώδια των σκληρών μήπως έχουν χαλαρώσει.Ανοίγω το pc, μπαίνω στο bios και γυρνάω όλες τις ρυθμίσεις στα defaults (είχα κάνει overclocking στον επεξεργαστή και τις μνήμες από το 2009 ή 2010 αλλά δεν είχα ποτέ πρόβλημα).Save and exit, auto restart, startup auto repair, πατάω cancel, φορτώνει τα windows 7 και μπαίνω κανονικά...

΄Ελα όμως που το taskbar ήταν σαν να έχω windows 98 και δεν υπήρχε transparency πουθενά στα πλαίσια των παραθύρων.

Start -> Search -> fix aero

Μου βγάζει μια επιλογή να ψάξουν τα windows για προβλήματα και να φτιάξουν το aero.

Μου βγάζει αυτό

evidence4j.jpg

Το θέμα είναι ότι το theme μου είναι aero theme και το Desktop Windows Manager Session είναι started.Δοκίμασα και με φρεσκοκατεβασμένα aero themes αλλά και πάλι λέει ότι το them μου δεν υποστηρίζει aero.

Καθώς έψαχνα βρήκα την εξής λύση:

[I][B]Force Enable Aero in Windows 7[/B]
1. Click on Start and type regedit at run

2. Now Navigate to the following registry key:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM

3. In the right details pane, create following Three [B]DWORD (32-bit value)[/B] entry
[B]UseMachineCheck[/B], and set its value to 0.
[B]Blur[/B], and set its value to 0.
[B]Animations[/B], and set its value to 0.

4. Close Regedit

5. Click on Start and type CMD with administrative Priviliges

6. Now type following command
[B]Net Stop uxsms
Net Start uxsms[/B]
Above command will stop and start Desktop Window Manager Session Manager.

7. Now you can turn on Aero by right clicking on [B]desktop-> Personalize -> Select Windows Colors[/B][/I]

Τα ακολούθησα επακριβώς αλλά no luck.Συγκεκριμένα στο τελευταίο step όταν πηγαίνω εκεί που λέει δεν έχω επιλογή να εκκινήσει το aero

evidence3s.jpg

Υπάρχει περίπτωση κάποιο entry στη registry να μην επιτρέπει το aero να ξεκινήσει;Εδώ είναι η registry μου μετά το step3

evidence2j.jpg

Όσο για το ότι το Desktop Window Manager είναι disabled εδώ φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει

evidence1q.jpg

Οποιδήποτε βοήθεια θα είναι χρυσός.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για την έκταση του post.

Καλησπέρα :) δοκίμασες να κάνεις επανεγκατάσταση τους drives της κάρτας γραφικών?

Παιχνίδια παίζεις κανονικά;

System restore σε προγενέστερη ημερομηνία δοκίμασες;

Κάνε και ένα check στο δίσκο μήπως κάτι δεν πάει καλά...

games normal, δυστυχώς δεν έχω restore point παρα μόνο το σημερινό critical windows update (το προβλημα εμφανίστηκε πριν καμια βδομάδα)

Chkdsk εννοείς; Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα του δίσκου;

Ξέχασα να αναφέρω ότι έκανα sfc /scannow στο command prompt αφού βρήκα ένα θέμα περί "Fix Missing or Corrupt Files When the Computer Won't Boot", βρήκε κάποια errors τα οποία δε μπορούσε να διορθώσει και μου άφησε CBS log στα Windows\Logs\CBS\ από το οποίο δε βγάζω άκρη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.