audecon Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με τον υπολογιστή μου, εκεί που κάνω διάφορες εργασίες (το μηχάνημα είναι 24 ώρες on) απότομα κλείνει... αυτό έχει παρουσιαστεί τον τελευταίο μήνα περίπου ανα δύο με τρείς μέρες.Δίνω κάποια στοιχεία για να σας βοηθήσω να με βοηθήσετε που να ψάξω το πρόβλημα. Το μηχάνημα το έχω 1,5 χρόνο, ανα τρείς μήνες καθαρίζω τη σκόνη μέσα, και αφού παρουσιάστηκε το παραπάνω πρόβλημα το άνοιξα και την καθάρισα πάλι. Τα τεχνικά στοιχεία είναι από το AIDA64 Extreme Edition που χρησιμοποιώ για διαγνωστικό στο hardware, παρακολούθηση θερμοκρασιών και τα γνώστα.CPU Type: HexaCore AMD Phenom II X6 1055T, 3100 MHz (14 x 221)Motherboard Name: Gigabyte GA-890GPA-UD3H v2 (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)Operating System: Microsoft Windows 7 Professional 6.1.7601 (Win7 RTM)Motherboard Chipset: AMD 890GX, AMD K10System Memory: 7680 MB (DDR3-1066 DDR3 SDRAM)Video Adapter: ATI Radeon HD 4290 (624 MB)Disk Drive: INTEL SSDSA2M080G2GC ATA Device (80 GB, SATA-II) <-- SSD με το λειτουργικόκαι τους παρακάτω σκληρούς Disk Drive SAMSUNG HD501LJ ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)Disk Drive SAMSUNG HD501LJ ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)Disk Drive WDC WD2001FASS-00U0B0 ATA Device (1863 GB, IDE)Disk Drive WDC WD2001FASS-00W2B0 ATA Device (1863 GB, IDE)και μερικές USB εξωτερικές συσκευές, σκληροί, scanner, e.t.cΣε όλους το smart status είναι ΟΚ απο monitoring που έκανα στις θερμοκρασίες η μεγαλύτερη που πιάνει είναι ένας 43 βαθμούς, οι υπόλοιποι παίζουν από 29 εώς 40 βαθμούς σταθερά.Η motherboard στους 26 βαθμούςΗ CPU στους 30 βαθμούς και φτάνει μέχρι 44 το πολύ όταν κάνω σημαντική δουλειά (δύο virtual machines ανοιχτές) και ότι κάνει το host operating system. Επίσης συνδέεται πάνω σε ένα UPS, μάρκα TurboX UPS1500SD, η μπαταρία δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση, και γενικότερα δεν έχω κάποια ένδειξη για κάποιο πρόβλημα από το UPSΤο τροφοδοτικό είναι ένα Nexus RX-8500 850Watt Quiet Power Supply 80+ True Power - Dead Quiet από το οποίο είμαι αρκετά ικανοποιημένος μέχρι σήμερα.Αυτό που παρατήρησα στις τελευταίες δύο φορές που μου το έκανε, είναι ότι έπρεπε να κλείσω εντελώς και το UPS για να ξαναπάρει ρεύμα ο υπολογιστής, διαφορετικά δεν ξεκινάει, σημειώνω ότι αυτό τις προηγούμενες φορές δεν εμφανιζόνταν, απλά έκανα επανεκίννηση τον υπολογιστή και όλα οκ. Από την εμπειρία σας απο που λέτε να ξεκινήσω το troubleshooting είναι το τροφοδοτικό, είναι το UPS και τι ακριβώς μπορεί να είναι το πρόβλημα; και άν έχετε παρόμοια εμπειρία.Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickmanak Ιανουάριος 6, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 Δουλεψε το 2-3 μερες χωρις ups να δεις μηπως εφταιγε αυτο.Οπως το γραφεις το προβλημα σου το εχω βιωσει 2 φορες στο παρελθον απο προβλημα τροφοδοτικου. Το ιδιο επαθε κ μια φιλη μου το καλοκαιρι. Ειναι κλασικο failure τροφοδοτικου και πιο σπανια μητρικης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Ιανουάριος 6, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 . . .Επίσης συνδέεται πάνω σε ένα UPS, μάρκα TurboX UPS1500SD. . . :wall: :wall: :wall: Link to comment Share on other sites More sharing options...
portable Απρίλιος 11, 2013 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2013 Γεια σας εχω τυχει να εχω και εγω το ιδιο προβλημα εκει που επαιζα ωραια και καλα με την καινουρια μου ψυχτρα ξαφνικα κλεινει μονος του ο υπολογιστης οπως εκανε και τις προηγουμενες μερες.Καταρχας νομιζα και μου ειχανε πει καποιοι συμμαθητες μου οτι εφταιγε λογο της θερμοκρασιας την τοποθετησαμε μαζι με τον αδερφο μου κουμπωσε πολυ καλα πανω στην μητρικη πλακετα χωρις να εχει προβλημα σημερα τον ανοιξα αφου χαζευα στο διαδικτυο και μετα λεω να παω να παιξω assasins creed 3 και εκει που επαιζα ξαφνικα κλεινει και εκανα εναν περιεργο ηχο και επισης εχω το μοντελο Amd phenom II 1055T οπως και ο αλλος χρηστης και καθε χρονο πεταει προβλημα αμα καποιος ξερει ας μου κανει ενα reply να ξερω.Ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.