Jump to content

Ανεμιστήρες, Cfm, Rpm, Οι καλύτεροι ανεμιστήρες για το Cosmos II.

LazyGreek

Recommended Posts

Πριν αρχίσω και κάνω την μεγάλη μου εισαγωγή, πιστεύω όλοι καταλάβατε περί τίνος πρόκειται.

Επίσης αύριο πετάω για ρουμανία και πάντα εδώ και 4 χρόνια που πηγαίνω-έρχομαι, την ημέρα του ταξιδιού με πιάνει μια υπερένταση, και μια φοβία ότι θα πέσει το αεροπλάνο και δεν θέλω να είναι το τελευταίο μου ποστ το συγκεκριμένο. :clap:

Και ας ξεκινήσουμε με το θέμα μας. Όλοι μάθαμε για το Cosmos II εγώ είμαι ένας από τους πρώτους που θα το αγοράσουνε επειδή είναι απλά τέλειο και επειδή είναι Cosmos αλλά γενικά έχει πολύ aircooling/watercooling καταστάσεις, και γενικά όπως και να το κάνουμε είναι το καλύτερο κουτί το οποίο το περίμενα πως και πως.

Αλλά περισσότερο με νοιάζει το aircooling στο συγκεκριμένο κουτί αφού παίρνει έως και 10 Fans (ευχαριστούμε τον κοπρίτης για το ωραίο Review και για τις απαντήσεις που θα μας δώσει) και για αυτό επίσης έχω 2 6970 με Accelero, για αυτό δεν θέλω να δω απαντήσεις του τύπου πήγαινε κάνε watercooling κτλπ κτλπ αυτό το γνωρίζουμε ούτε σι άλλος και ακριβότερο είναι και σε δύσκολες καταστάσεις έρχεσαι, και μπελάς προσωπική μου άποψη είναι και δεν μου αρέσει γενικότερα, αλλά κερδίζεις αρκετά σε επιδόσεις. (δευτερεύον για μένα)

Έχουμε και λέμε Fans!

Εγώ προσωπικά τους μόνους ανεμιστήρες που έχω ακούσει ζωντανά με το αυτί μου είναι της corsair το πόσο δυνατά είναι τα 2500rpm

corsaircwch80racireculi.png

Θα το χαρακτηρούσα σκούπα..

Επίσης τους 120άριδες από την NZXT

nzxtuniqueunprecendente.png

Και τους Bitfenix specte που έχω στο Case Nzxt Phantom

eworldcom.png

Τώρα χρειαζόμαστε 10 Fans

Σκέφτομαι ότι τα Fans που έχει το Cosmos II να τα βγάλω και να βάλω άλλα (καλύτερα) θα προτιμούσα ανεμιστήρες χωρίς Led απλοί ωραίοι ανεμιστήρες αθόρυβοι! αλλά με πολύ καλή ροή αέρα, και όταν είχα κάνει αυτή την ερώτηση σε έναν modder μου είπε πας κατευτείαν για scythe, αλλά δεν συνεχίσαμε την κουβέντα και έτσι δεν ξέρω με πόσα rmp/cfm,

Για αυτό κάνω αυτό το Thread για να μου πείτε τους καλύτερους δυνατούς ήσυχους ανεμιστήρες που μπορώ να βάλω στο Cosmos II και χρειαζόμαστε τους εξής:

coolermastercosmosiigoo.png

3x120 στο πάνω μέρος

2x120 στο μέρος για τους HDD Cage στο κάτω μέρος και (εδώ θέλω να ρωτήσω τον κοπρίτη και όποιον άλλον ξέρει έτσι) οι ανεμιστήρες σε αυτό το μέρος επειδή το κουτί χωρίζεται σε 2 μέρη, ο αέρας των ανεμιστήρων αυτών θα επηρεάζει καθόλου την "ψύξη" στο πάνω μέρος που βρίσκεται το HW ή απλώς θα βγαίνει από την άλλη μεριά?

1x200

1x140 για το μπροστινό μέρος και εδώ πέρα έχουμε διαθέσιμους τον στοκ ανεμιστήρα αλλά μου φαίνεται έρχεται με μπλε led και δεν μου αρέσει και επειδή το Theme μου είναι κόκκινο έχω έναν Bitfenix 200άρι αλλά της coolermaster είναι καλύτερος κατά 50cfm τα rpm είναι τα ίδια. και 10mm διαφορά στις διαστάσεις, άρα δεν ξέρω άμα θα χωράει ο bitfenix

CM

coolermastermegaflow200.png

BITFENIX

bitfenix.png

Επίσης έναν 1x120x25! "in case" γιατί με μπερδεύει και η παραπάνω εικόνα (και μια ερώτηση στον κοπρίτη) που μπαίνει αυτός ο ανεμιστήρας Bottom ή πάνω στο Main cage ή στο κάτω chamber που είναι και οι άλλοι 2 αλλά πρέπει να βγάλεις το ένα HDD Cage?

βλ.

37459157886.jpg

Και επίσης και άλλους 2χ120 στο Side panel για ψύξη τον Gpu αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να βάλεις 2 ανεμιστήρες εκεί πέρα γιατί εγώ προσωπικά διαφορά στις θερμοκρασίες των Gpu δεν έχω δει και είχα βάλει 4ις ανεμιστήρες Corsair high rpm να βαράνε τις Gpu

img2011120700006.jpg

και είχα δει διαφορές των 1 εως 2 βαθμών βαριά βαριά και μόνο άνοιξα το παράθυρο (-12) και μπήκε ένας κρύος αέρα και τα "πάγωσε" όλα :)

Τώρα το άλλο θέμα μας έχω μια Corsair H80 τι ανεμιστήρες να της βάλω τις άτιμης! έχω βάλει αυτούς που βλέπετε στην εικόνα (Nzxt) και είναι οκ (δεν είναι εντάξει και με το Theme για το Cosmos II) αλλά θέλω και κάτι άλλο (θέλω να αγοράσω αερόψυκτρά!) για αυτό πια είναι η καλύτερη αερόψυκτρά ίση με την Η80 και να μπαίνει άνετα σε 16GB Ram (am3+ asus crosshair V Formual) γιατί από ότι έχω Noctua thermalight απλά δεν μπορείς να κουμπώσει στο 1ο slot ούτε με πατέντα ούτε με τίποτα για αυτό τι προτείνεται? και με έναν πρόχειρο υπολογισμό άμα τα πάμε για όλα μαζί έχουμε:

10χ120 ή 11 (μαζί με την corsair)

1χ200

1χ140

αθόρυβοι με πάρα πολύ καλή ροή αέρα! χωρίς Led, μαύροι οι γκρίζοι, ή άμα τα πτερύγια έχουν χρώμα αλλά χωρίς led (πχ aerocool) να είναι μόνο κόκκινοι

Θέλω να δω καλές γνώμες και πολύ συζητήσιμες! ευχαριστώ!

Για μένα οι Coolermaster SickleFlow είναι από τους πιο balanced. Και καλή απόδοση και όχι πολύ θόρυβος.

Όμως όπως και να το κάνεις εάν έχει 10 ανεμιστήρες λογικά δεν θα είναι αθόρυβο. Βέβαια τους χρησιμοποιώ στην ελάχιστη τάση.

Για μένα οι Coolermaster SickleFlow είναι από τους πιο balanced. Και καλή απόδοση και όχι πολύ θόρυβος.

Όμως όπως και να το κάνεις εάν έχει 10 ανεμιστήρες λογικά δεν θα είναι αθόρυβο. Βέβαια τους χρησιμοποιώ στην ελάχιστη τάση.

Μιας και το ανέφερες ρε Zenor και ξέχασα να το γράψω! κοίταξε έτσι όπως λέει το Link (καλά είναι με led, δεν ξέρω άμα υπάρχουν χωρίς) τα 2000 rpm της corsair γενικά έχουν δυνατό ήχο όταν είναι στο medium δεν είναι ήσυχος! και αυτό ήθελα να βάλω σαν ερώτηση άμα τα 2000 rpm της coolermaster είναι σε γενικά όρια πιο ήσυχα από της corsair δηλαδή αν Brand να αλλάζουν και οι τύποι των θορύβων. όσο για το παραπάνω Comment για αυτό λέω θέλω 10 αθόρυβους ανεμιστήρες! :p

γιατι να φορτωσεις τοσα φαν το κουτι?

ξεκινα με τον 200ρι μπροστα της coolermaster που ειναι αρκετα καλος,2χ140 πανω

και εναν πισω,εξαγωγη

δες πως ειναι το airflow και οι θερμοκρασιες σου,και βλεπεις

γιατι ειναι αυτο που σου ειπε ο zenor αμα εχεις 10 φαν δεν την γλυτωνεις την βαβουρα.

στον κουλεμαστερ τα λεντακια βγαινουν πανευκολα αμα σε χαλαει.

και απο κορσαιρ φαν ξεχασε τα απλα.

παντως το hd cage μπροστα απο τον 200αρι βγαλτο για να χεις σωστο airflow,και βαλε δισκους κατω.

Εγώ δε θα σου προτείνω φανς γιατί είναι κάτι υποκειμενικό ο θόρυβος,απλά θα σου κάνω δυο τρεις παρατηρήσεις στα θέματά σου.

1)Το θέμα το ότι ζητάς "τους καλύτερους δυνατούς ήσυχους ανεμιστήρες" είναι λίγο άτοπο γιατί πολύ απλά δύναμη και θόρυβος είναι ανάλλογα και το "καλό" είναι σχετικό.Το θέμα είναι στο αυτί σου πως σου κάθονται.Από ότι κατάλαβα όμως αυτό που σε νοιάζει περισσότερο είναι το να είναι αθόρυβοι παρά δυνατοί.Σωστά?

2)Αγορές μπορείς να κάνεις και από εξωτερικό?

3)Είπες ότι είχες βάλει 4χ120 ανεμιστήρες να φυσάνε τις κάρτες σου και είχες δει διαφορά 1-2 βαθμούς και ότι μόνο όταν άνοιξες το κουτί η διαφορά έφτασε στους 12!

Αυτό για μένα δε σημαίνει ότι οι 4ρις δεν έκαναν δουλειά αλλά είχες θέμα ροής αέρα!Δλδ είχες πολύ εισερχόμενο αέρα στο κουτί σου και δεν έβγαινε η αντίστοιχη ποσότητα από το κουτί και έτσι μπούκωνε με αποτέλεσμα όταν άνοιγες το κουτί να φεύγει και να ξεμπουκώνει και να πέφτουν οι θερμοκρασίες.Οπότε έκαναν δουλειά απλά ήθελες περισσότερους για εξαγωγή για καλύτερη\σωστή ροή αέρα.

4)Μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις?Επειδή για 10 φανς την 100στάρα μπορεί να την έχεις στο νερό!

Εγώ δε θα σου προτείνω φανς γιατί είναι κάτι υποκειμενικό ο θόρυβος,απλά θα σου κάνω δυο τρεις παρατηρήσεις στα θέματά σου.

1)Το θέμα το ότι ζητάς "τους καλύτερους δυνατούς ήσυχους ανεμιστήρες" είναι λίγο άτοπο γιατί πολύ απλά δύναμη και θόρυβος είναι ανάλλογα και το "καλό" είναι σχετικό.Το θέμα είναι στο αυτί σου πως σου κάθονται.Από ότι κατάλαβα όμως αυτό που σε νοιάζει περισσότερο είναι το να είναι αθόρυβοι παρά δυνατοί.Σωστά?

2)Αγορές μπορείς να κάνεις και από εξωτερικό?

3)Είπες ότι είχες βάλει 4χ120 ανεμιστήρες να φυσάνε τις κάρτες σου και είχες δει διαφορά 1-2 βαθμούς και ότι μόνο όταν άνοιξες το κουτί η διαφορά έφτασε στους 12!

Αυτό για μένα δε σημαίνει ότι οι 4ρις δεν έκαναν δουλειά αλλά είχες θέμα ροής αέρα!Δλδ είχες πολύ εισερχόμενο αέρα στο κουτί σου και δεν έβγαινε η αντίστοιχη ποσότητα από το κουτί και έτσι μπούκωνε με αποτέλεσμα όταν άνοιγες το κουτί να φεύγει και να ξεμπουκώνει και να πέφτουν οι θερμοκρασίες.Οπότε έκαναν δουλειά απλά ήθελες περισσότερους για εξαγωγή για καλύτερη\σωστή ροή αέρα.

4)Μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις?Επειδή για 10 φανς την 100στάρα μπορεί να την έχεις στο νερό!

Κοίταξε για το 1ο σου θέμα.. Κοίταξε οι Bitfenix που έχω τώρα στο phantom είναι γενικά πολύ ήσυχοι έως dead silent αλλά (δεν ξέρω άμα είναι η ιδέα μου) δεν έχουν καθόλου ροι αέρα για να νίωσω αέρα στο χέρι μου πρέπει να είναι ακριβώς μπροστά απο το Fan σε αντίθεση με της Corsair που κάθησα ένα μετρό μακριά και μου ερχότανε αέρας! Κατι τέτοιο θέλω ήσυχους σαν τον Bitfenix και ροή αέρα σαν τους Corsair! Και έτσι όπως το έψαχνα θες μου φαίνεται η scythe 1850rpm είναι το καλύτερο που μπορώ να πάρω αλλά θα το ψάξω και σήμερα στο σπίτι που θα φτάσω το βράδυ.. αυτήν την στιγμή είμαι στο Buchurest city aeroport!

Για το 2o θέμα σου την αγορά θα την κάνω εδώ απο την ρουμανια από το Pcgarage.ro έχει τα πάντα ή έστω και άμα δεν το βρώ ότι ποστάρετε ΄τελος πάντων θα το ψάξω μέσω του ρουμάνικου skroutz price.ro και άμα δεν υπάρχει πουθενά απλά δεν το αγοράζω. και πάμε σε κάτι άλλο παρόμοιο

Ventilatoare / radiatoare

Preturi online din Romania. price.ro - Expertul tau in cumparaturi.

Για το 3ο σου θέμα το Side panel ήταν πάντα ανοιχτό.. εννούσα άνοιξα το παράθυρο του δωματίου και από τους 28 βαθμους που έχω μέσα στο δωμάτιο πήγε στους 10 αφού ντύθικα κιόλας και έξω είχε και -10 και έιχε και ένα αεράκι και πάγωσαν όλα αλλα με τα Fans έτσι καμία διφορα εδώ κιολας κραταγα επί 10 λεπτά και τους 2 με τα χέρια μου να φυσανε στο backplate πάνω στον πυρήνα και τιποτα.. αυτό που θέλω να σου πώ τέλος πάντων υπήρχε ροή!

Για το 4ο μην σε νοιάζει και παραπάνω από 100 μην σου πω!

Edit: όσο για watercooling δεν θέλω γιατί πολύ απλά δεν έχω ιδέα για να βάλω Watercooling στο pc πρέπει να τα αγοράσω να πάρω τηλ τον κοπρίτη να του πω σου έχω κλεισμένα εισητίρια έλα πάνω κάνε μου την δουλέια κάτσε και μια βδομάδα για ξεκούραση και φύγε.. απλά δεν έχω ιδέα αλλά και επειδή είμαι ευχαριστημένος με τις Accelero και την H80 αν και πόσταρα άμα έχετε καμιά ιδέα για αερόψυκτρα αλλά επειδή το έχω ψάξει και εγώ πάρα πολύ δεν υπάρχει λύση να χωρέσει με 16 gb ram.

• 5 weeks later...

Και εγω ειμαι υπερ των noiseblocker (περισσοτερο) παρα της be-quiet αλλα οπως και να το κανεις ειναι πολυ καλη ανεμιστηρες και αθορυβοι αλλα και ακριβοι επισης ...ψαξε να δεις τις τιμες γιατι 15+ευρω ο ενας θα σου βγουν πολλα αμα θες καμια 10αρια :hang3:

Και εγω ειμαι υπερ των noiseblocker (περισσοτερο) παρα της be-quiet αλλα οπως και να το κανεις ειναι πολυ καλη ανεμιστηρες και αθορυβοι αλλα και ακριβοι επισης ...ψαξε να δεις τις τιμες γιατι 15+ευρω ο ενας θα σου βγουν πολλα αμα θες καμια 10αρια :hang3:

Νoise blocker, Be quiet, Noctua όλοι είναι κορυφή στην κατηγορία.

Αν σε ενδιαφέρει το αθόρυβο έχε κατά νου ένα max κάπου στα 20-21 db το πολύ. Από κεί και πάνω αρχίζει και κάνει αισθητή την παρουσία του. by the way δεν τσέκαρα το υπόλοιπο forum. Ελπίζω ότι γύρισες καλά από το ταξιδάκι :p

Λοιπόν για να έχεις καλά αποτελέσματα στο κουτί σου δε πρέπει μόνο να το φορτώσεις με 10 ανεμιστήρες αλλά πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πάντα και το airflow και το αν η πίεση είναι θετική ή αρνητική. Δηλαδή αν απλά βάλεις δύο ανεμιστήρια κάπου γιατί έτσι μπορεί 1)να χαλάς τη ροή του αέρα 2) να γύρει η πλάστιγγα ως προς την πίεση.

Εξαρτάται απο το τι θες με λίγα λόγια. Κάνε ένα search δεν είναι τίποτα αλλά σε γενικές γραμμές

1)θετική πίεση = περισσότερος αέρας μπαίνει απο οτι βγαίνει = περισσότεροι στροβιλισμοί μέσα στο κουτί, ο αέρας ανανεώνεται πιο αργά, γλιτώνεις αρκετά απο τη σκόνη(ο αέρας θα βγαίνει απο τις χαραμάδες του κουτιού) εφόσον έχεις dust filters στους ανεμιστήρες που μπάζουν άερα(το cosmos σίγουρα έχει αλλά δε το έχω κοιτάξει λεπτομερώς το case)

2) αρνητική πίεση = περισσότερος αέρας βγαίνει απο ότι μπαίνει = καλύτερες θερμοκρασίες, το κουτί γεμίζει ευκολότερα σκόνη μιας και τώρα ο αέρας μπαίνει στο κουτί μας απο όπου βρει και δεν έχει σε κάθε χαραμάδα dust filter

Για μένα το βέλτιστο είναι ίσα ίσα να έχεις θετική πίεση. Έτσι έχεις το καλύτερο δυνατό airflow χωρίς σκόνη

Όσο για του ανεμιστήρες που ρωτάς δεν είναι απαραίτητο 10 ανεμιστήρες = θόρυβος. Φαντάσου εγώ έχω 9 ανεμιστήρια(συμπεριλαμβανομένου των components) και ακούγεται πως να σου πω τώρα, σαν ένα απαλό κύμα αέρα πάνω στο βουνό(σχεδόν τίποτα).

Απλά πρέπει να προσέξεις να πάρεις όσο μεγαλύτερης διαμέτρου ανεμιστήρες σε παίρνει να βάλεις και να είναι και αθόρυβοι.

Οι noiseblockers που πρωτάθηκαν είναι πολύ καλοί για τέτοια θέματα.

Πολύ αποδοτικοί είναι και oi [ame=http://www.youtube.com/watch?v=8m8fC809TK0]air penetrators της silverstone[/ame] αν και ο 120άρης και 140άρης δε ξέρω τι λένε απο θόρυβο ο 180άρης είναι τάφος(σιγά μη δεν ήταν θα μου πεις ο 180).

Akasa venom που δοκίμασα πρόσφατα πολύ δυνατοί και αθόρυβοι αλλά είναι κίτρινοι και άμα γεμίσεις το κουτί με δαύτους δε ξέρω πως θα σου φανεί.(edit: υπάρχουν και σε γκρι apache λέγονται)

Τέλος κοίτα και απο noctua και thermalright

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.