Jump to content

Απορια για προγραμματα μετρησης θερμοκρασιας cpu....

ponaei8anasi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδες καλησπερα.. Σας παραθετω τον εξης προβληματισμο. Χρησιμοποιω κατά καιρους καποια προγραμματα για να παρακολουθω τις θερμοκρασιες στον επεξεργαστη.. Πχ βλεπω από το hardware monitor και μου λεει 38 βαθμους στον κάθε πυρηνα.. Ανοιγω μετα το everest και το aida και μου λενε και τα 2 34 βαθμους(εχουν και το ιδιο interface αυτά τα δυο προγραμματα).Τελος ανοιγω και το coretemp και μου λεει 28!!!!! Δεν ξερω ποιο προγραμμα να πιστεψω.. Αυτά συμβαινουν στον υπολογιστη της υπογραφης το οποιο τρεχει σε windows 7 32bit. Κανενας που να ξερει τι παιζει??? Ευχαριστω προκαταβολικα.

βρε εχεις δικιο για το Bios αλλα δεν μπορω να κανω επανεκιννησεις συνεχεια..Βαζω και το προγραμμα που μου λες να δω τι ψαρια πιανει..

Dεν μου φαίνετε όμως παράξενο οι μικροδιαφορές αναμεσα στα διαφορα software.

Dεν μου φαίνετε όμως παράξενο οι μικροδιαφορές αναμεσα στα διαφορα software.

μικροδιαφορες για μενα ειναι 3-4 βαθμοι που εχει το hardware monitor με everest kai aida..Αλλα 10 το θεωρω μεγαλη διαφορα...Σιγουρα το προβλημα ειναι στα προγραμματα η παιζει να τα εχουν παιξει οι αισθητηρες των θερμοκρασιων??:confused:

αν το καλοσκεφτείς στην περίπτωση που είχαν πρόβλημα τα σενσοράκια θα σου έδειχναν παλαβομάρες όλα τα προγράμματα.

Στην πραγματικότητα απλά το κάθε πρόγραμμα διαβάζει σωστά ή λάθος αυτό που παίρνει ο σένσορας, οποτε μην ανησυχείς. Θέμα software είναι καθαρά

Οι μεγάλες διαφορές είναι πιθανό να οφείλονται σε διαφορετικές τιμές του TjMax που έχει το κάθε πρόγραμμα.

Λογικά στο coretemp το TjMax είναι ρυθμισμένο στους 90 βαθμούς κελσίου, αν το ρυθμίσεις κι αυτό στους 100 όπως μάλλον έχει και το hardware monitor θα παίρνεις και τις ίδιες θερμοκρασίες.

Οι μεγάλες διαφορές είναι πιθανό να οφείλονται σε διαφορετικές τιμές του TjMax που έχει το κάθε πρόγραμμα.

Λογικά στο coretemp το TjMax είναι ρυθμισμένο στους 90 βαθμούς κελσίου, αν το ρυθμίσεις κι αυτό στους 100 όπως μάλλον έχει και το hardware monitor θα παίρνεις και τις ίδιες θερμοκρασίες.

στο coretemp το tjmax ειναι στους 85 βαθμους αλλα δεν βρηκα επιλογη να το αλλαζει.Αλλαξα το offset στους πυρηνες και το εβαλα συν 10 δειχνει τα ιδια με το hardwaremonitor αλλα το tjmax παραμενει σταθερο...

Τεσπα αφου δεν εχει θεμα το hardware τοτε ας κρατησω ενα για τα ματια του κοσμου ισα ισα να βλεπω που κυμαινομαι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.