Jump to content

Ερώτηση για AMD X4 Phenom 9600 @ 2.3 GHz

kyrkyriakos

Recommended Posts

Είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα , αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας. Έχω ένα AMD X4 Phenom 9600 @ 2.3 GHz

Τί μπορώ να κάνω για να τον αναβαθμίσω λίγο ; Κάρτα γραφικών δεν έχω , θα βοηθούσε να βάλω μια και εάν ναι ποιά ;

Η χρήση που τον κάνω δεν είναι τίποτα σπουδαίο , ιντερνετ , μουσική , ταινιές , τώρα εάν μπορούσε να παίζει και κανα παιχνιδάκι , :smoke: δεν θα με πείραζε!

Ευχαριστώ !

Ρε παιδες οτι CPU και να βαλει χωρις καρτα γραφικων παιχνιδι ΔΕΝ θα παιζει, τι του λετε του ανθρωπου?

Φιλε μου, αν θελεις να παιζεις τα τελευταία παιχνίδια σε υψηλές ρυθμίσεις μια AMD hd6850/6870 ή μια 6950 μεταχειρισμένη (το λεω για να σου βγει φθηνα) με 140-200 ευρω εισαι άρχοντας.

Το θέμα ειναι,εσυ νιώθεις οτι ο υπολογιστής σου αργοπορεί στα windows? θέλεις να ξεκινάει μολις πατας το κουμπί και να φορτώνει τα παντα(windowς, προγραματα,πιστες σε παιχνιδια) ακαριαία? Αν ναι τοτε πρέπει να πας σε SSD (ειναι φαντάσου σκληρός δισκος...χωρις δισκο,λειτουργεί με τσιπ μνημης flash) για να δεις πραγματικά τι σημαίνει να μην εχεις πουθενά αργοπορία.

Μέσα απο το CPU-Z φαίνεται να έχω κάρτα γραφικών ATI radeon HD 3200 graphics (RS780)

2 kingston DDR2 2048 Mbytes, το τροφοδοτικό , εάν καταλαβαίνω σωστά αυτά που γράφει , είναι seasonic 500 watt

Γενικά με τις επιδόσεις του υπολογιστή δεν έχω πρόβλημα , απλά δεν θα με πείραζε εάν βελτιωνόταν (με μικρό κόστος ) λίγο.

To τροφοδοτικο σου θα αντέξει άνετα μια καρτα γραφικών, καλα θα ηταν βέβαια να βάλεις αλλα 2 gb ραμ (κανα 30αρι) μιας και είναι φτηνές και βοηθάνε αρκετά το μηχάνημα.

εγώ είχα αυτή τη CPU με μια 4890 και τα παιχνιδάκια τα έπαιζε μια χαρούλα (την πούλησα πρόσφατα 70euros μπορεί να βρεις και με 50-60 τώρα που βγαίνουν οι 7ΧΧΧ)...

Τώρα αν διαθέτεις μαρούλια ~200 μπορείς να πάρεις μια 6870/6850 (θα σου περισέψουν κιόλας) αλλιώς πας σε 6950...

Τέλος του είχα πάνω και έναν Vertex 2 OCZ 60GB και ήμουνα ακόμα πιο κομπλέ...

Η πρόταση μου πάντως είναι

1. να δώσεις κάπου στα 150€ να πάρεις μια 4890 + SSD (μεταχειρισμένα)

2. Αλλιώς κάνε μια αναβάθμιση και αν διαθέσεις 200-300 euros πάρε έναν AMD Llano με ενσωματωμένη GPU (υπάρχει σχετικό review εδώ μέσα)

3. αν διαθέτεις περισσότερα μαρούλια τρέχα σε εναν Ι5-2500Κ κλπ...

Κατ'άρχάς σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!

Απ'ότι κατάλαβα θα πρέπει να βάλω καμια μνήμη ακόμη και μια κάρτα γραφικών.

Επειδή όμως όπως σας είπα δεν το κατέχω.... μνήμη μπορώ συμπληρώσω ή πρέπει να αντικαταστίσω; Και πρέπει να

είναι ίδια με αυτές που έχω;(εάν συμπληρώσω);

Κάρτα γραφικών δε λέω πολύ εντυπωσιακή αυτή που μου προτείνει ο Pantelos ποιό πάνω , αλλά τ'ιποτα ποιό φθηνό

δεν μπορούμε να βάλουμε; :hmm:

Εγω πιστευω οτι εναν επεξεργαστη θελει μονο μιας και ο 9600 ειναι και παλιος και οχι ιδιαιτερα γρηγορος ακομα και οταν βγηκε,οποτε μονο με αυτο θα δει χαοτικη διαφορα.ετσι και αλλιως απο οτι καταλαβαινω για κανα χαλαρο παιχνιδι το θελει το συστημα...τωρα αν θελει και καρτα,καμια μεταχειρισμενη οτι και να ειναι καλυτερη απο την onboard θα ειναι...

ΟΜΩΣ............, πριν αλλαξεις -ΑΝ αλλαξεις- επεξεργαστη, πρπει οπωσδηποτε να κανεις αναβαθμιση στο BIOS, για να μπορει να δουλεψει ο νεος επεξεργαστης!!!

αφετερου, πες ενα μπατζετ που μπορεις να κινηθεις, για να μπορουμε να σε βοηθησουμε καλυτερα.

επισης, ανεφερε τι μονιτορ εχεις, για να δουμε για τι αναλυση μιλαμε!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.