Jump to content

Δεν υπάρχει επιλογή 120Hz!

Thorondor

Recommended Posts

Καλή χρονιά σε όλους!

Πρόσφατα απέκτησα μια οθόνη Samsung SyncMaster S23A700D και ενώ είναι μια true 120Hz οθόνη, στα ρυθμίσεις refresh rate των Windows και του Catalyst Control Center δεν είναι υπάρχει επιλογή των 120Hz παρά μόνο από 60Hz και κάτω.

Το σύστημά μου είναι Intel I7 2600K επεξεργαστής με κάρτα γραφικών την Asus HD6950 DirectCU II 2GB και η οθόνη συνδέεται με την κάρτα με το dual DVI καλώδιο που περιείχε η συσκευασία της οθόνης, οπότε δεν νομίζω να είναι πρόβλημα του hardware.

Όσον αφορά τους drivers, έχω κατεβάσει και εγκαταστήσει τους τελευταίους οθόνης και κάρτας γραφικών αντίστοιχα. Χρησιμοποιώ Windows 7 Ultimate.

Με μια γρήγορη ματιά στα forum δεν βρήκα κάποια λύση αν και υπήρχαν άτομα που είχαν το ίδιο πρόβλημα με αντίστοιχες οθόνες όπως π.χ. την Asus VG236H, για αυτό δημιουργώ αυτό το θέμα. Οποιαδήποτε βοήθεια ή ιδέα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Υ.Γ.: Υπάρχει περίπτωση να φταίει το Lucid Virtu;

Samsung has included a 60Hz-limited HDMI (for connection to non-PC external devices) and for 120Hz output on the PC – a Dual Link DVI port (missing from the SA750 series) instead of the more restrictive and less widely used DisplayPort.

Πηγή : Samsung S23A700D - another 120Hz 3D monitor slips out | PC Monitors

Δεν γνωρίζω αν σε βοηθάει αυτό που βρήκα!

Αλλά όντως έχεις δίκιο, ελάχιστοι αναφέρουν το ''πρόβλημα'' σου, με τα Hz!

@ Dellman

Το 3D δεν με πολυενδιαφέρει (ίσως το δοκιμάσω στο μέλλον), αυτό που θέλω να δω είναι την διαφορά των 60Hz με τα 120Hz.

[MENTION=19449]mchls[/MENTION]

Ευχαριστώ, το είδα και εγώ το αρθράκι, αλλά δεν αναφέρει κάτι σχετικά με το πρόβλημα.

Το γεγονός οτι τόσο λίγοι έχουν αναφέρει το πρόβλημα, σημαίνει ή οτι έχουμε "πέσει σε περίπτωση" ή κάνουμε κάποια βλακεία που γενικά οι υπόλοιποι δεν κάνουν. Ελπίζω να είναι το δεύτερο και να δοθουν ιδέες για το τι λάθος μπορεί να έχω κάνει.

Η 6950 έχει 2 dvi εξόδους. Η μία είναι dual-link ενώ ή άλλη είναι single link. Επίσης πρέπει να έχεις το "μοχλό" του bios στην μία μεριά. Δες εδώ εξηγεί προς την μέση της σελίδας πώς και τι.

εχε υποψιν το 60 με 120Hz το καταλαβαινεις,ακομα και στο παιχνιδι,η διαφορα ειναι αισθητη.

τωρα τσεκαρε καλωδιο να χεις σωστο,το dvi να ειναι συνδεδεμενο στο πανω μερος της καρτας,επισης τσεκαρε και το κουμπακι του bios

τελος βαλε βγαλε drivers παλι με ολη την συνδεσμολογια σωστα.

[MENTION=1199]Volrath[/MENTION] και [MENTION=560]gbak[/MENTION]

Τελικά ήταν το διακοπτάκι πάνω στην κάρτα το οποίο δεν το είχα προσέξει όταν τη έβαλα! Τώρα έχω 120Hz.

Να 'στε καλά παιδιά και χίλια ευχαριστώ! :T:

εγω παντως μια φορα το ειχα συνδεσει το πανελ στο κατω μερος της καρτας,και φυσικα ετρεχε στα 60hz και το καταλαβα ingame οτι και δεν παει καλα,και το γυρισα.

απαξ και συνηθισεις στα 120hz μετα τα 60 ειναι λιγα..:T:

Supported Hardware

απλα 120 δε θα δεις ποτε

[MENTION=1199]Volrath[/MENTION] και [MENTION=560]gbak[/MENTION]

Τελικά ήταν το διακοπτάκι πάνω στην κάρτα το οποίο δεν το είχα προσέξει όταν τη έβαλα! Τώρα έχω 120Hz.

Να 'στε καλά παιδιά και χίλια ευχαριστώ! :T:

Ποτε, μη λες ποτε...!!!!!

[MENTION=22509]Thorondor[/MENTION] Τωρα λοιπον που εκανες την οθονη να παιζει στα 120hz πες μας αν αξιζει η μεταβαση σε μια τετοια οθονη ( δεν μιλαω για το 3D ) και που ειδες διαφορα.

Η διαφορά είναι λίγο δύσκολο να την εξηγήσω, πρέπει να το δεις για να το καταλάβεις. Βασικά η κίνηση φαίνεται πιο ομαλή (πιο "fluid" όπως λένε και οι ξένοι) και πλέον στις γρήγορες εναλλαγές της εικόνας (π.χ. σε ένα fps παιχνίδι), δεν παρατηρώ πλέον "σπασίματα" της εικόνας, τα οποία παρατηρούσα κάποιες φορές όταν η οθόνη ήταν στα 60Hz. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Γενικά πάντως η διαφορά είναι αισθητή αλλά όχι θεαματική. Με αυτό το σκεπτικό πιστεύω αξίζει η μετάβαση σε μια true 120Hz οθόνη εφόσον αλλάζεις από μια αρκετά παλιότερης τεχνολογίας (όπως στην περίπτωσή μου που είχα μια 15άρα οχτώ χρονών και τώρα μου φαίνονται όλα... διαστημικά) ή αν είσαι απαιτητικός στη λεπτομέρεια όσον αφορά την κίνηση που βλέπεις στην οθόνη σου (κυρίως στα παιχνίδια). Διαφορετικά αν έχεις ήδη μια καλή και σχετικά σύγχρονη TFT και δεν σε ενδιαφέρει η λεπτομέρεια στην κίνηση δεν αξίζει να πάρεις μια καινούρια οθόνη μόνο για τα 120Hz.

Αυτά είδα προς το παρόν μια και βλέπω τα 120Hz μόλις από χθες. Αν παρατηρήσω κάτι περισσότερο θα σας πω.

Supported Hardware

απλα 120 δε θα δεις ποτε

Κι ομως οταν πηρα νοεμβριο του '10 την 5850 δεν ειχα κανενα προβλημα με την 2233RZ, στην 570 τωρα αμα εχω 120hz στο desktop οι drivers μπερδευονται και μενει η καρτα σε 3d clocks συνεχεια, ΕΚΤΟΣ αμα κανω το κολπο με το inspector που στην περιτπωση του [MENTION=14072]Alexopus6[/MENTION] δεν πιανει :S [ame=http://www.youtube.com/watch?v=XYn153KKvOA&context=C39e3b9aADOEgsToPDskLYIYLzDq-rkJZ4f4IpxiI4]gtx580 inspector dual monitor saver problem - YouTube[/ame]

To μονο που κερδιζεις δηλαδη σε nvidia καρτα ειναι το 3d vision που ετυχε να το δοκιμασω προσφατα και ξενερωσα την ζωη μου, το lag στον χειρισμο ειναι απαλευτο ακομα και με double buffering / 60fps fixed - ελεγα να κανω install το batman οταν πηρα τα γυαλια απο αγγελια και τωρα το ξανασκεφτομαι, μαρεσει που ειναι και τα guitar hero 3d vision ready :bad:

^θα δεις διαφορα πιο μεγαλη,οταν πλεον το ματι συνηθισει στα 120hz Gaming,μετα απο κανα 6μηνο.

Τετραετια πες να εισαι μεσα :hehe: τι του λες μωρε του ανθρωπου ? η πρωτη αντιδραση οταν πας να παιζεις FPS στο 120αρι ειναι να αναλoγιστεις " ΠΩΣ ΣΚ@Τ@ ΕΠΑΙΖΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΑ 60 ? "

η πρωτη αντιδραση οταν πας να παιζεις FPS στο 120αρι ειναι να αναλoγιστεις " ΠΩΣ ΣΚ@Τ@ ΕΠΑΙΖΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΑ 60 ? "

Οι περισσότεροι που παίζουν στα 75 [οπως και εγώ :p] αν πάνε σε 120, τι θα αναλογιστούν ;

Νταξ με το inspector δεν το πολυέψαξα γιατι τουλάχιστον ρίχνει τα ρολόγια P8 state (405core-324mem-810shader) και θερμοκρασιες idle 28-29.

Η διαφορά απο τα 60hz στα 120hz είναι εμφανής απο την πρώτη στιγμή και ναι τα πρώτα λόγια είναι

" ΠΩΣ ΣΚ@Τ@ ΕΠΑΙΖΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΑ 60 ? :blink: ". (εγω στο πρωτο 10λεπτο ψαχνόμουν με το mouse sensitivity νομίζοντας οτι κάτι είχα πειράξει guess why)

Δεν προκειται να καταλάβεις την διαφορά απο κανένα video στο youtube, μόνο αν κάτσεις να παίξεις ο ίδιος σε 120αρι.

Από οτι έχω καταλάβει πάντως ο παράγοντας "συνήθεια" είνια πολύ σημαντικός. Σιγά σιγά η διαφορά μου φαίνεται όλο και πιο εμφανής, ειδικά όσον αφορά το "σπάσιμο" της εικόνας (νομίζω το λένε "screen tearing"?). Παλιότερα απλά δεν το καταλάβαινα. Είναι σαν τις πρώτες μου εμπειρίες με ssd σαν boot disk. Παλιότερα έλεγα "ε και τι έγινε που θα bootάρει το σύστημα λίγο πιο γρήγορα;" ενώ τώρα μου κακοφαίνεται όταν βλέπω σε παλιότερα συστήματα οτι τα ξεκινάς και μετά... πας να κάνεις καφέ μέχρι να bootάρουν :p.

Παιδιά όποιος έχει πάει σε 120 Hz δεν το έχει μετανοιώσει και η οθόνη της υπογραφής μου που είναι πλέον και σχετικά οικονομική από τα 400€ που την είχα πάρει είναι απίστευτη !!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.