valasis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2012 Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους....Θα ήθελα την βοήθειά σας στην επιλογή μητρικής που θα πλαισιωθεί από έναν 2600Κ, μνήμες Corsair Vengeance 2χ4GB DDR3, καθώς από το υπάρχον σύστημα θα κρατήσω την 6950 2GB, τον Vertex 2 120GB και το τροφοδοτικό Seasonic 620Watt.Επειδή δεν αναβαθμίζω συχνά τον Η/Υ (περίπου κάθε 4 χρόνια) θα ήθελα η μητρική να είναι όσο το δυνατόν future proof.....Το μπάτζετ για τη μητρική είναι μέχρι τα 200 ευρώ....Εννοείται ότι θα γίνει overclocking..... παρέα με Corsair H100..
tavlamari Ιανουάριος 2, 2012 #3 Ιανουάριος 2, 2012 τσεκαρε και αυτη Asus Maximus IV Gene-Z | Skroutz.grκινειται πολυ γενικως
Havic Ιανουάριος 2, 2012 #4 Ιανουάριος 2, 2012 Και μητρική την Asus Maximus IV Gene-Z την απέρριψα λόγο Micro ATX και πλέον μπήκα στο δίλλημα PCI express 3.0 (gen 3) ΟR Not, σκέφτομαι ότι μάλλον αξίζει να το πάρω και ας φαίνετε να μην προσφέρει πολλά προς το παρόν, καλύτερα να το έχω παρά όταν το χρειαστώ να φάω κάνα άκυρο, οπότε σαν επιλογές απέρριψα και τις Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 € 138,92€, Asus P8Z68-V € 157€, Asus P8Z68-V Pro 164 και είμαι ανάμεσα σε μία από τις παρακάτω Asus P8Z68-V PRO/GEN3 186- 193€ Asus P8Z68-V/GEN3 182€ MSI Z68A-GD65 (G3) 187€ MSI Z68A-GD55 (G3) 182€ Δεν ξέρω η MSI τι λεεί… Η msi δεν ξέρω αν λέει δεν τις έψαξα πολύ, διάβασα κάποια αρνητικά σχόλια για το bios (ραδιοαρβύλα?), πάντως οι διαφορές που έχουν μεταξύ τους είναι λίγες με καλύτερες από άποψη χαρακτηρηστικών είναι ηAsus P8Z68-V PRO/GEN και η MSI Z68A-GD65 (G3). Όλες οι παραπάνω έχουν έξοδο για την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και οι δύο Asus αναφέρουν στα specs ότι υποστηρίζουν και τους 22 nm CPU (Ivy bridge). Υποθέτω ότι και οι Msi θα τους υποστηρίζουν καθώς είναι το ίδιο socket αλλά με update.
valasis Ιανουάριος 3, 2012 Author #5 Ιανουάριος 3, 2012 Αυτό που με ενδιαφέρει περισσοτερο ειναι να μπορώ να βαλω πάνω της κάποια στιγμή Ivy οπως και τις καινούργιες κάρτες γραφικών, καθως και έξοδο esata για να συνδεθεί ενα docking station.Επίσης επειδή θα υπάρχει και δεύτερη κάρτα γραφικών δεν με ενδιαφερει micro μητρικη.
auditt Ιανουάριος 3, 2012 #6 Ιανουάριος 3, 2012 Αυτό που με ενδιαφέρει περισσοτερο ειναι να μπορώ να βαλω πάνω της κάποια στιγμή Ivy οπως και τις καινούργιες κάρτες γραφικών, καθως και έξοδο esata για να συνδεθεί ενα docking station.Επίσης επειδή θα υπάρχει και δεύτερη κάρτα γραφικών δεν με ενδιαφερει micro μητρικη.Απο 'σο ξερω το P67 and Z68 υποστηριζουν τους ivy Τωρα για μητρικη και γω θα πηγαινα στην asrock ως πιο φθηνηδεν πιστευω πως οι μια πιο ακριβη εχει να σου προσφερει κατι παραπανωοποτε ειναι καλη επιλογη και οικονομικη
valasis Ιανουάριος 3, 2012 Author #8 Ιανουάριος 3, 2012 Ποια από αυτές που αναφέρθηκαν κλοκάρει καλύτερα;
venom7 Ιανουάριος 3, 2012 #9 Ιανουάριος 3, 2012 Το overclock δεν είναι θέμα της μητρικής αλλά του cpu στους sandy! Η μητρική παίζει ελάχιστο ρόλο αλλά από αυτές όλες καλές είναι.Εγώ σου πρότεινα...η απόφαση δική σου.
valasis Ιανουάριος 3, 2012 Author #10 Ιανουάριος 3, 2012 Διαβάζω κάποια προβλήματα που εμφανίζουν (π.χ δεν βλέπουν τις κάρτες γραφικών) και με προβληματίζει η αγορά της... Μάλλον είναι θέμα BIOS από ότι έχω καταλάβει....Πάντως από εμφάνιση σκίζει.... :dance3:Τελικά θα κάνω λιγάκι υπομονή ακόμα μήπως παρουσιαστεί κάτι καλύτερο...
Havic Ιανουάριος 4, 2012 #11 Ιανουάριος 4, 2012 Αυτό που με ενδιαφέρει περισσοτερο ειναι να μπορώ να βαλω πάνω της κάποια στιγμή Ivy οπως και τις καινούργιες κάρτες γραφικών, καθως και έξοδο esata για να συνδεθεί ενα docking station.Επίσης επειδή θα υπάρχει και δεύτερη κάρτα γραφικών δεν με ενδιαφερει micro μητρικη. Οι msi (Z68A-GD65 (G3) και Z68A-GD55 (G3)) δεν νομίζω ότι έχουν esata, τουλάχιστον δεν το βλέπω στα specs τους, oi asus (P8Z68-V PRO/GEN3 και P8Z68-V/GEN3 )έχουν αλλά δεν ξέρω αν θα τις βρεις αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά, πάντως αν τις βρεις plz πες μου και μένα που επειδή τις ψάχνω.
valasis Ιανουάριος 4, 2012 Author #12 Ιανουάριος 4, 2012 Οι msi (Z68A-GD65 (G3) και Z68A-GD55 (G3)) δεν νομίζω ότι έχουν esata, τουλάχιστον δεν το βλέπω στα specs τους, oi asus (P8Z68-V PRO/GEN3 και P8Z68-V/GEN3 )έχουν αλλά δεν ξέρω αν θα τις βρεις αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά, πάντως αν τις βρεις plz πες μου και μένα που επειδή τις ψάχνω. .........
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.