Jump to content

4gb in bios 4gb in Win7 64 (2gb usable)...

mordred

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Να 'μαι πάλι...

Έχω πάνω στη μητρική μου (Asrock p55m-pro) 4gb RAM (2x2gb Kingston hyperX 1600 με ι5 750) κι ενώ στο bios της βλέπει κανονικά (2 2gb modules σε dual channel) τα windows 7 βλέπουν 4gb αλλά μόνο τα 2 είναι usable...

Έψαξα και διάβασα ότι μπορεί να φταίνε τα dimακια οτι μπορει να ειναι βιδωμενη σφιχτά η ψύκτρα (είναι μαμά οπότε χλωμό) και πολλά άλλα. Σκέτες οι μνήμες παίζουν κανονικά. Εκανα και clear mos αλλά τίποτα. Μένει να βγάλω ψύκτα και να δω αν εχει κατσει καλά η cpu. Εσείς τι γνωρίζετε; Δεν είναι λιγο κουκλο να τη βλέπει κανονικά το bios αλλά τα windows να λένε μονο τα 2gb usable?

Να το κάνω και αυτό αλλά λίγο καουλό και αυτό σε φρέσκια εγκατάσταση... Thanx

Να το κάνω και αυτό αλλά λίγο καουλό και αυτό σε φρέσκια εγκατάσταση... Thanx

Ενταξη δε θελει κοπο.. :p

Κοιτα και αν εχει memory remap feature στο bios και βαλτο enable.

Τελευταίο bios ναι. Βασικά ναι τα είχα διαβάσει όλα αυτά διάσπαρτα χθες πολύ βράδυ χωρίς να προλάβω να τα κάνω... Αλλά τι να πω είναι σούπερ κουλό πρώτη φορά μου τυχαίνει... Ελπίζω να είναι κάτι softwarικο... To hardwarικο θα μου φανεί απλά πολύ κουλό... Δηλαδή το bios να βλέπει τη μνήμη αλλά τα windows να μπορούν να έχουν μόνο τα 2gb επειδή δεν πατάει καλά ο επεξεργαστης (πχ)... Όπως και να 'χει κάθε γνώμη ευπροσδεκτη και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Λοιπόν έκανα τα εξής. Αλλαξα μνήμες, τίποτα. Έκανα 10 αλλαγές στο bios τίποτα (δεν έχει memory remap). Είδα για στραβωμένα πινάκια μακα στα dim τίποτα. Έψαξα απειρα στο net πολλοί το έχουν το πρόβλήμα. Όλοι λένε από μία παπάτζα. Κια όχι μόνο με τη συγκεκριμένη μητρική... Το κουλό είναι ότι αν τις βάλω single channel και βλέπει Usable 3,25gb kai oxi 1,99gb οπως πριν... Αν καταλάβω από τα σχόλια στο Net είναι άλλο ένα θαύμα της intel η οχι;. Ααα παρεπιπτόντως το ίδιο πρόβλημα ειχε ενα παλικάρι εδώ στο the lab με την ιδια μητρική αλλά δεν έβγαλε ακρη φαντάζομαι. Του εστειλα pm κι ελπίζω να ακούσω κατι...

Να 'μαι πάλι...

Έχω πάνω στη μητρική μου (Asrock p55m-pro) 4gb RAM (2x2gb Kingston hyperX 1600 με ι5 750) κι ενώ στο bios της βλέπει κανονικά (2 2gb modules σε dual channel) τα windows 7 βλέπουν 4gb αλλά μόνο τα 2 είναι usable...

Έψαξα και διάβασα ότι μπορεί να φταίνε τα dimακια οτι μπορει να ειναι βιδωμενη σφιχτά η ψύκτρα (είναι μαμά οπότε χλωμό) και πολλά άλλα. Σκέτες οι μνήμες παίζουν κανονικά. Εκανα και clear mos αλλά τίποτα. Μένει να βγάλω ψύκτα και να δω αν εχει κατσει καλά η cpu. Εσείς τι γνωρίζετε; Δεν είναι λιγο κουκλο να τη βλέπει κανονικά το bios αλλά τα windows να λένε μονο τα 2gb usable?

Εάν εννοείς αυτό που δείχνει και το σύστημά μου ειναι φυσιολογικό (εγκατεστημένη μνήμη 6gb - διαθέσιμη 4,6 gb)

post-4040-1416075714,8968_thumb.jpg

Εεε φυσικά όχι...! Στα properties εκεί που γράφει την συνολική μνήμη είναι... Το κουλό είναι ότι cpu z βλέπει κανονικα 4gb... Θα ξαναβάλω και άλλες μνήμες δε γίνεται αυτό... Έχω διαβάσει από μνήμη μέχρι μητρική μέχρι κακοβαλμένη cpu και δε συμαζεύεται... Πρώτη φορά μου συμβαίνει να είναι ολα οκ στο bios και τα windows να μαλ...ονται λογω hardwarικου θέματος!

ramissue.png

Ακριβώς το ίδιο από άλλο site από το ψάξιμο αλλά με άλλη μητρική (ASUS P7P55D Deluxe) και ιδιο επεξεργαστη... Αυτός είπε ότι ξαναέβαλε τις μνήμες και έφτιαξε... Εδώ δε παίζει τέτοιο πράγμα...

Ti να πω έκανα τα πάν τα μένει να δοκιμάσω άλλη cpu... Και ... άλλη μητρική... Ότι βρήκα και φαντάστηκα το έκανα.

Φίλε mordred κανε το εξής: ο υπολογιστής μου->δεξί κλίκ ->ιδιότητες ->αριστερό κλίκ και στην καρτέλλα που ανοίγει κάνε κλίκ στην τελευταία επιλογή στο αριστερό τμήμα (πληροφορίες και εργαλεία επιδόσεων) στη νέα καρτέλλα που θα ανοίξει κάνε κλικ στην επιλογή-εργαλεία για προχωρημένους- στην καρτέλλα που ανοίγει κάνε κλίκ στην επιλογή -άνοιγμα εποπτείας πόρων- ανοίγει ενας πίνακας , πάτα το κουμπί μνήμη και ανέβασε ενα screenshot να δούμε τι λέει

Δοκίμασε να κάνεις και αυτό γιατί και εγώ είχα πρόβλημα πρόσφατα με καινούριες μνήμες αν και δεν μου έβγαζε 4gb σε cpuz όπως εσένα, οπότε ίσως να μην είναι αυτή η λύση.

Αλλά μιας και είσαι στο ψάξιμο:

Κλείσε το pc, βγάλε μνήμες,καλώδια τροφοδοσίας/μητρικής και μπαταρία μητρικής για ένα λεπτάκι, ξανα σύνδεσε τα όλα, μπες bios, δώσε ρεύμα και timmings σε μνήμες και μπες windows.

Έγραφε 2gb hardware reserved.

Αλλά ανεβασα ένα pin που ήταν λίγο σταβό και πρέπει να έφτιαξε... Αυτά κάνει η Intel για να μην έχει επιστροφές προϊόντων...

Ευχαριστώ!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.