AGRIMI Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2011 Καλησπέρα σκέφτομαι να φτιάξω ένα htpc το οποίο θα λειτουργεί 24/7 (οπότε το βασικό είναι η οικονομία). θα μπει στο σαλόνι και αυτό που θα κάνει θα είναι ένα τύπου nas. στην ουσία θα έχει όλα τα αρχεία μου θα κατεβάζει τορρεντς συνέχεια θα παίζει ταινίες και μουσική και θα μπαίνω και από την δουλειά μου. θα είναι συνδεδεμένο στην τηλεόραση για τις ταινίες αλλά θα μπαίνω απομακρυσμένα για ρυθμίσεις οπότε πληκτρολόγια και ποντίκια δεν θα υπάρχουν.σκεφτόμαι την εξής λύση:κουτί που να χωράει 4 * 3.5" δίσκους έστω και χύμα αλλά με τηλεκοντρόλ (είναι κάτι που με δυσκόλεψε πολύ γιατί δεν θέλω να ξεφύγω) αν υπάρχει και ir με τηλεχειρηστήριο χώρια ώστε να το βάλω σε όποιο να' ναι κουτί καλό θα ήταν να μου το πείτετροφοδοτικό: CoolerMaster GX450W (450W, RS450-ACAAD3-EU) - Τροφοδοτικά - plaisio.grμητρική: Gigabyte HA65M-D2H-B3 (s1155, H61, DDR3) - Μητρικές - plaisio.grεπεξεργαστή: Intel CPU Intel Pentium G620 (s1155, 2.6GHz) - Επεξεργαστές - plaisio.grμνήμες , κάρτα γραφικών έχω την 5450 για κλείδωμα του blue-ray, δίσκοι και dvd υπάρχουν.ή δεν βάζω την κάρτα και πάω σε αυτό?μητρική: ECS A75F-M2 (s FM1, DDR3, AMD A75 ) - Μητρικές - plaisio.grεπεξεργαστής: AMD A6 X4 3650 (s FM1, 2,6 GHz, 4 MB) - Επεξεργαστές - plaisio.grποιο από τα 2 είναι ποιο οικονομικό στην κατανάλωση?ποιο κουτί μπορείτε να μου προτείνεται?η 5450 με την HD 6530D είναι ίδιας τάξης?.Εφόσον βρούμε το htpc πρέπει να το δικτυώσουμε κι όλας. Το ρουτερ είναι σε άλλο δωμάτιο που δουλεύω οπότε για να βλέπω τα αρχεία μου από τον σταθερό μου και από το λάπτοπ μου τι να κάνω? σαν ρούτερ έχω το εξής μοντέλοNetgear Wireless ADSL Modem/Router N 300Mbps Annex A DGN2200και σκέφτηκα της εξής λύσεις:1. Belkin Powerline Gigabyte Play - Powerline - plaisio.grκαι κάτι ποιο φθηνό αν δεν κολλάει το δίκτυο2. και δεύτερη λύση είναι αν γίνεται με κάποιο access point να κάνω γέφυρα μεταξύ ασύρματου και τυς θύρες ethernet που έχει να τις χρησιμοποιήσω για να συνδέσω το htpc μου αλλά παράλληλα το δίκτυο του netgear θέλω να δίνει ασύρματη σύνδεση στο λάπτοπ και στο κινητό μου.ελπίζω να έγινα κατανοητός έτσι όπως τα έγραψα.προτάσεις για κουτί και από το εξωτερικό αρκεί να φέρνουν ελλάδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Δεκέμβριος 31, 2011 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2011 Οι μητρικές που προτείνεις για ήχο, εκτός από τις αναλογικές εξόδους δεν έχουν τίποτα άλλο. Άμα στο μέλλον πάρεις κάποιον ενισχυτή, θα πρέπει να στάξεις και για κάρτα ήχου. (Μπορείς να μεταφέρεις ήχο και από HDMI βέβαια αλλά δε ξέρω τις ανάγκες σου). Άμα θες να μείνεις σε μικρό factor, θα σου έλεγα να μη βάλεις την κάρτα γραφικών. Πήγαινε για GA-A75M-UD2H+AMD A4-3400 ώστε να έχεις περιθώριο να βάλεις κάνα tvtuner/κάτι. Για χειριστήριο, θα σου πω εγώ τι έκανα, και δεν έμπλεξα με IR recievers καλώδια και χαζομάρες. Ps3 bd remote (~20-25e) + blutooth dongle (10e) + 2x2 Μπαταρίες επαναφορτιζόμενες ~2k mAh (~10ρικο), eventghost(τσάμπα ). Το blutooth usb είναι stealthed, πιάνει από παντού το χειριστήριο, και είναι ποιοτικό, όχι σαν τις περισσότερες χαζομάρες που κυκλοφορούν. Άμα πας για linux θα είναι πρόβλημα όμως, δε ξέρω άμα υπάρχει eventghost αντίστοιχο για εκεί. Το wireless σου δε πιάνει εκεί που θα βάλεις το htpc; Άμα δεν έχεις ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις από bandwidth (δε πρόκειται δλδ να κάνεις stream HD video από το htpc<=>δωμάτιο και το ανάποδο) την γλυτώνεις και με ένα usb dongle των 15e. Αλλιώς πήγαινε σε powerline. Πληροφοριακά, έκανα test με g router<=> g dongle στο σπίτι μου, στο ίδιο δωμάτιο είχα 24Μbps! σύνδεση, stream-αρε εύκολα ένα 20gb Η264. Τώρα δε ξέρω στο σπίτι σου τι παίζει από παρεμβολές/απόσταση. Κουτί που έχει γυαλισει το fractal array, αλλά ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ. Έχει η silverstone κάτι κουτιά HTPC που παίρνουν τις παναγιάς τα μάτια μέσα, αλλά -προφανώς- είναι μεγάλα (παίρνουν και full atx όμως). Δες π.χ. LC17B 105ε στα multiδράμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Ιανουάριος 1, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2012 χρόνια πολλά και καλή χρονιά. πολύ καλές οι ιδέες σου. ωραία για το remote θα κάνω αυτό. για το ασύρματο δίκτυο αυτό που θα με καίει είναι όταν θα θέλω να κάνω εγκατάσταση κάποιο πρόγραμμα autocad π.χ. από το δίκτυο πόση ώρα θα κάνω (αρχείο 2gb)? το κουτί φοβερό (6*3.5" ότι πρέπει.)μου άρεσαν οι επιλογές σου μόνο για powerline δεν ξέρω ποιο να διαλέψω. dongle έχω 300mbps οπότε εννοείτε πως θα γίνει πρώτα η δοκιμή αλλά επειδή το έχω είδη δοκιμάσει με κλειδωμένα τα 150mbps δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα από την ταχύτητα μεταγωγής των δεδομένων γι' αυτό κοίταξα το 1gbps της belkin αλλά θα είναι τουλάχιστον 500mbps ή θα πιάνει και αυτό 200mbps! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.