Sitios Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2011 Καλησπέρα και Χρόνια πολλά. Ένα φιλαράκι μου έχει έναν σκληρό δίσκο IBM 40GB IDE στον οποίο κόπηκαν τα 2 πινάκια πάνω από την πλακέτα. Ξέρει κάποιος τι μπορεί να κάνει για να πάρει τα πράγματα που έχει μέσα γιατί είναι σημαντικά (σχεδόν όλες του οι φωτογραφίες)? Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να βρεθεί άλλη πλακέτα από ίδιο ή παρόμοιο δίσκο, σωστά? Πάντως να κάνει ανάκτηση δεδομένων σε κάποια εταιρία που κάνει αυτή τη δουλειά δεν αξίζει τα λεφτά αυτά... Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις σας... Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους μας...
washcloud Ιανουάριος 1, 2012 #3 Ιανουάριος 1, 2012 Υπάρχει thread για αναζήτηση πλακετών : http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/plaketes-skliron-diskwn-33657-5.html(σχετικά threads επίσης υπάρχουν και στο Insomnia.gr και στο ADSLgr.com)Kατά τ' άλλα, αν εξηγούσες καλύτερα το "τα 2 πινάκια" (το άρθρο "τα", μπερδεύει, καθώς δεν υπάρχουν 2 συγκεκριμένα ξεχωριστά πινάκια. ΜΑΛΛΟΝ εννοείς 2 ΑΠΟ τα πινάκια, όπου κουμπώνει το καλώδιο δεδομένων...; )...Σε κάθε πάντως περίπτωση, μάλλον πρέπει να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του, και να κάνει κάποια πατέντα, με την οποία θα επανακτηθεί η αγωγιμότητα μεταξύ της βάσης των σπασμένων,,,πινακίων, με την καλωδιοταινία (αν είπαμε αυτήν εννοείς). Πχ, να κολλήσει στην "προέκταση" των pin, στην κάτω μεριά της πλακέτας, καλάι διαμήκες που θα απλώσει και θα φτάνει μέχρι το ανάλογο καλωδιάκι της καλωδιοταινίας, στο οποίο μπορεί πχ να καρφώσει μία καρφίτσα, πάνω στην οποία θα λυώσει την άλλη άκρη του καλάι. Τελείως πρόχειρη πρόταση βέβαια, ίσα-ίσα για να πάρει τ' αρχεία που λες. Με λίγη μελέτη, σίγουρα προκύπτουν μέχρι και λύσεις που μπορούν μέχρι και τον δίσκο βιωσιμότατο να ξανακάνουν (αν και δε νομίζω να τον έχει τόση ανάγκη, έναν αρχαίο και λαβωμένο 40άρη...).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.