Jump to content

Ερωτηση για 2700k overclock..χαμηλο vcore=μεγαλο overclock?

ison

Recommended Posts

Για μενα μεχρι 1.4v max θα πρεπει να πας απο κει και πανω αυτα τα cpu παθαίνουν το λεγομενο degrade που χρειάζονται λιγο περισσότερο vcore για να ειναι stable στην χ συχνότητα που τα δούλευες.

Τελικα ειπα να παρω max safe στην περιοχη του 1.35 και οσο παει.

Με linx avx και offset +0,005 (llc 75%-phase=optimized xmp[MENTION=6344]1600[/MENTION]) εβγαλα 20passes με max vcore 1.368 ...(peak τιμες...γυρω στο 1.36 ειναι 99% των περιπτωσεων) και max temp περιπου 74C (το scn ειναι idle το 1.320...για καποιο λογο με cstates auto και offset δεν μου το ριχνει...)

Μετα εκανα και ενα 7ωρο prime blend το οποιο δεν μου ανεβασε πανω απο 1.340 vcore και max temp 69C.

Σε 4ωρο wow δεν ειδα παραπανω απο 1.330 vcore και max temp γυρω στους 58C

Λεω να τα αφησω εκει και βλεπουμε για το μελλον.

Επισυναπτω και ενα scn απο prime/linx

ImageShack� - Online Photo and Video Hosting

64959215.png

ImageShack� - Online Photo and Video Hosting

οταν το Vcore δεν ειναι στο AUTO το Cstate δεν δουλευει. δλδ σε idle τo Vcore παραμενει σταθερο!!

για τα 4.8 μονο Vcore εδωσες??

Για τα 4.8 οπως ειπα επαιξα offset με +0,005

Μνημες απο xmp 9-9-9-24-2τ[MENTION=6344]1600[/MENTION]

Cpu pll= enabled

LLC=75%

Phase control=optimized

Και τα υπολοιπα ολα auto (θα ξανατσεκαρω το bios και αν εχω ξεχασει τπτ θα ξαναποσταρω)

καταρχάς δοκίμασε τα εξής pls:

47x105 κι δες με πόσo ρεύμα είσα stable

Θα θέλει αρκετά ρε συ.Αφού πάει στα 4.9+.Πιστεύω κανα 1.4 περίπου.

Έχω δύο ερωτήσεις όμως...

1)Γιατί 47χ105 και όχι 49χ101(100) που είναι μία η άλλη?

2)Λες το 47χ105 να ζητάει λιγότερη ή περισσότερη τάση ή το ίδιο με το 49χ101(100)?

Θα προσπαθησω οπως ειπα να το κανω το test αλλα ο χρονος ειναι λιγος...

Ερωτηση ...

Πως ειναι δυνατον να μου περναει 7 ωρες prime blend την μια φορα και την αλλη να μου πεταει bsod στα πρωτα 20 λεπτα με τις ιδιες ρυθμισεις να κανω reboot να το ξανατρεχω και να μου βγαζει 2ωρες+ αψεγαδιαστα?

Δεν θυμαμαι να ειχα ανοιχτο τπτ (ισως κανα firefox) αλλα μου εκανε εντυπωση....

Επαιξα αρκετες ωρες βαρια games (πχ metro 2033) και δεν μου εχει κανει κιχ αλλα αυτο με το Prime Και τo bsod με παραξενεψε (μου το εχει κανει 2 φορες και παντα στα πρωτα 20min)...και το λεω ενω ειχα περασει 7ωρο.

Και κατι αλλο....ειδα οτι στο Prime δεν μου "τρωει" πολλη απο την διαθεσιμη μνημη στο blend test....παιζει καμια ρυθμιση ή ετσι ειναι default (γυρω στα 3gb απο τα 8 βλεπω used οταν τρεχει)

Επισης εκανα και 2 test με custom ftt στα 1300 κατι και 1700 κατι (δεν θυμαμαι values ακριβως αλλα τα προτινουν σε διαφορα overclocking threads) με 6.5gb μνημη και περασαν και τα 2 μιση ωρα+. Το IBS εβγαλε 35 passes χωρις κανενα προβλημα μεχρι να το κλεισω.

Αυτο το random bsod του prime blend με στοιχειωνει :wall:

101...o οποιος σημαινει vcore περισσοτερο...αλλα εδω ειναι το περιεργο ενω στο linx μου παει μεχρι 1.368 στο prime δεν φευγει πανω απο 1.35+ οποτε δεν ειναι λιγο κουλο?

101...o οποιος σημαινει vcore περισσοτερο...

There you go...

(ή κατέβασε multi*...αλλιώς ξεκινα να τσεκάρεις και άλλα option στο bios και να καναματατσεκαρεις)

101...o οποιος σημαινει vcore περισσοτερο...αλλα εδω ειναι το περιεργο ενω στο linx μου παει μεχρι 1.368 στο prime δεν φευγει πανω απο 1.35+ οποτε δεν ειναι λιγο κουλο?

Οχι, δεν ειναι καθόλου κουλο..."κουλό" θα ήταν αν αυτό σου γινόταν με fixed vcore (στα συγκεκριμένα 2 προγράμματα)...

Απο την άλλη BSOD σε Prime εχω δεί μονο σε τελείως φακντ απ δοκιμαστικα OCs...να σκάει worker μετα απο 7 ωρες χαλαρα (συγκεκριμένα λιγο πριν κλεισει τις 8 ωρες), BSOD οχι ετσι απλα ομως...

Παρόλα αυτά δεν ριχνεις ενα απλο Large FFT (default ρυθμισεις)...

*Αν ρίξεις multi και συνεχίσεις να παίζεις με offset, ισως να χρειαστεί να το ξαναρυθμίσεις οπότε παρακολουθα το Vcore...

There you go...

(ή κατέβασε multi*...αλλιώς ξεκινα να τσεκάρεις και άλλα option στο bios και να καναματατσεκαρεις)

Οχι, δεν ειναι καθόλου κουλο..."κουλό" θα ήταν αν αυτό σου γινόταν με fixed vcore (στα συγκεκριμένα 2 προγράμματα)...

Απο την άλλη BSOD σε Prime εχω δεί μονο σε τελείως φακντ απ δοκιμαστικα OCs...να σκάει worker μετα απο 7 ωρες χαλαρα (συγκεκριμένα λιγο πριν κλεισει τις 8 ωρες), BSOD οχι ετσι απλα ομως...

Παρόλα αυτά δεν ριχνεις ενα απλο Large FFT (default ρυθμισεις)...

*Αν ρίξεις multi και συνεχίσεις να παίζεις με offset, ισως να χρειαστεί να το ξαναρυθμίσεις οπότε παρακολουθα το Vcore...

Για αρχη θελω να δω που ειμαι σταθερος με αυτες τις ρυθμισεις.

Εβαλα +0,010 offset και περασε ενα γρηγορο prime σε blend 2 ωρες....μετα ανοιξα και τα c1/c3 states (για καποιο λογο οταν τα εχω στο auto ΔΕΝ μου ριχνει ρευμα/πολ.στη) και το αφησα λιγο idle με το wow ανοιχτο...αποτελεσμα bsod.

Οποτε εδωσα +0,015 offset και δεν βλεπω προς το παρων προβλημα με τα c1/c3 στο idle αλλα δεν το εχω αφησει αρκετα για να ειμαι 100% σιγουρος οπως και δεν εχω βαλει prime/linx να τρεξει για να δω πλεον που ειμαι στο max vcore και αν μου τα περναει (λογικα θα πρεπει)

Ερωτηση τωρα

α) Εσενα σου παιζουν με auto τα c-states? Εχω speedstep enabled..c1e enabled αλλα αν δεν τα βαλω στο enabled και αυτα ΔΕΝ μου παιζουν στο auto.

β) Εχω ανοιχτο cpu-z και το vcore/freq παιζει σαν τρελο μια 1600 την μια με 0.9+ εως 1,03+ και την αλλη παει στα 4800....ολα αυτα σε idle...προφανως απο οτι καταλαβαινω δεν μενει σταθερο σε idle? σωστα? Το λεω γιατι πανω κατω πανω κατω σε vcore/freq ...μπας και ταλαιπωρω το cpu. Η idle θερμοκρασια επεσε αισθητα...απο εκει που ειμουν στα high 30s (κοντα στα 39 σε ενα core) πλεον σπανιως ξεπερναει τους 30 με την h80 στα medium fan profile.

Θα προσπαθησω σημερα να το αφησω κανα 7ωρο prime ολο το βραδυ να δω αν θα το βγαλει με το 0.015 offset.

α) Εσενα σου παιζουν με auto τα c-states? Εχω speedstep enabled..c1e enabled αλλα αν δεν τα βαλω στο enabled και αυτα ΔΕΝ μου παιζουν στο auto.

CPU C1E: Enabled (by default η ASUS το έχει Auto και φαινεται οτι Auto=Disabled)

CPU C3 Report: Auto (default)

CPU C6 Report: Auto (default)

Αυτά στην Asus P8P67-EVO σε οποιοδήποτε firmware έχω δοκιμάσει...κανένα θέμα, εφόσον το C1E το βάλω "χειροκινητα" Enabled ολα παιζουν οπως πρέπει.

β) Εχω ανοιχτο cpu-z και το vcore/freq παιζει σαν τρελο μια 1600 την μια με 0.9+ εως 1,03+ και την αλλη παει στα 4800....ολα αυτα σε idle...προφανως απο οτι καταλαβαινω δεν μενει σταθερο σε idle?

Συγνώμη Μιλτο, δεν καταλαβαίνω την ερώτηση...

Θα προσπαθησω σημερα να το αφησω κανα 7ωρο prime ολο το βραδυ να δω αν θα το βγαλει με το 0.015 offset.

Δεν το κάνεις 10αωράκι να πάει στα κομμάτια? By default το Blend τσεκάρει απο 8Κ-4096Κ, 15 λεπτά την κάθε περιπτωση, σε 7 ώρες δεν νομιζω να προλαβαίνει να τσεκάρει ολες τις περιπτωσεις...ή αλλαξε το Min και Max FFT ή μείωσε τα λεπτά ανα περίπτωση ή κάνε περισσοτερα τεστς ανα range ή ή ή ή...

CPU C1E: Enabled (by default η ASUS το έχει Auto και φαινεται οτι Auto=Disabled)

CPU C3 Report: Auto (default)

CPU C6 Report: Auto (default)

Αυτά στην Asus P8P67-EVO σε οποιοδήποτε firmware έχω δοκιμάσει...κανένα θέμα, εφόσον το C1E το βάλω "χειροκινητα" Enabled ολα παιζουν οπως πρέπει.

Συγνώμη Μιλτο, δεν καταλαβαίνω την ερώτηση...

Δεν το κάνεις 10αωράκι να πάει στα κομμάτια? By default το Blend τσεκάρει απο 8Κ-4096Κ, 15 λεπτά την κάθε περιπτωση, σε 7 ώρες δεν νομιζω να προλαβαίνει να τσεκάρει ολες τις περιπτωσεις...ή αλλαξε το Min και Max FFT ή μείωσε τα λεπτά ανα περίπτωση ή κάνε περισσοτερα τεστς ανα range ή ή ή ή...

10h it is then...

Περιεργο αυτο με τα cstates εμενα σε auto δεν μου δουλευουν...με το c1e enabled (τα υπολοιπα auto)...

Μονο αν τα βαλω enabled manually...τσπ θα το ψαξω λιγο ισως καποια αλλη μ@μ@κια να κανω.

Χμμ οσο για αυτο που δεν καταλαβαινεις ισως εγω να μην το περιεγραψα σωστα....

Με offset και τα power savings enabled (c1e/speedstep κλπ) το cpu κατεβαζει το vcore/freq στα περιπου 1.00 και κατι/16Χ100=1600.

Οταν το εχω idle το pc (κοινως δεν τρεχει τπτ δεν ακουμπαω τπτ ) αυτα τα νουμερα παιζουν πανω κατω συνεχως ...δλδ αλλαζει συνεχως το vcore και ειτε παει στα 4800 ειτε μενει στα 1600...δλδ δεν καθεται πανω απο 2-3 sec στα 1600 οταν ειναι idle το pc......μηπως ειναι ζημιογονο αυτο το πανω κατω στο πολλαπλασιαστη/vcore...να μους πεις γιατι να το βαζανε τοτε αλλα τσπ.

• 2 weeks later...

Update...

Εδω και 2-3 μερες τον τρεχω στα 4ghz με 1.15 (δεν δοκιμασα παρακατω αλλα λογικα μπορω να το ριξω και κατω απο 1.1...)

Μετα απο αρκετες συζητησεις με τον [MENTION=58]Freedom[/MENTION] και ψαξιμο στο νετ...και ενω καταφερα με offset να τον παω στα 4.8 με max vcore 1.352 αν θυμαμαι καλα...αποφασισα οτι δεν αξιζει για 24/7.

Οχι οτι εχω ασχημες θερμοκρασιες σε καθημερινη χρηση αλλα εκεινο που με ενδιαφερει (η καλυτερη αποδοση σε games) δεν δειχνει να επηρεζεται απο την συχνοτητα του επεξεργαστη οσο νομιζα.

Επομενος στοχος και εκει που θα καταληξω μαλλον ειναι να δω ποσο μπορω να φτασω με το stock vcore και να παιξω με offset μετα.

Ερωτηση : 1,2 δεν ειναι το stock vcore? γιατι πραγματικα δεν μπορω να βρω πουθενα πληροφοριες.

Οχι οτι εχω ασχημες θερμοκρασιες σε καθημερινη χρηση αλλα εκεινο που με ενδιαφερει (η καλυτερη αποδοση σε games) δεν δειχνει να επηρεζεται απο την συχνοτητα του επεξεργαστη οσο νομιζα.

Ναι, τώρα που "εκλογικέυτηκες" εσύ "ξεσάλωσα" εγω...ψυχάκια, χθες τελειωσα τα τεστ σταθεροτητας στα 4.8Ghz (passed with flying colors)...lol

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.