ison Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2011 Αν υποθεσουμε οτι εχουμε ενα 4700k που πιανει 4Ghz με 1.088 vcore ...ποσες πιθανοτητες εχει να clockaρει καλα προς τα πανω?...(αν δεν κανω λαθος το stock vcore ειναι 1.2@3.5Ghz σωστα) Με αλλα λογια ειναι καλο σημαδι η δεν λεει τπτ για το τελικο overclock? Bild: 4.0_1.088v_10_11_10_2v64sk.jpg - abload.de
venom7 Δεκέμβριος 30, 2011 #2 Δεκέμβριος 30, 2011 Δεν λέει και πολλά. Βασικά πιο πολλά θα σου πει το batch number. Και όλα θα στα πει η πράξη...τα πηράματα μόνος σου!
ison Δεκέμβριος 30, 2011 Author #3 Δεκέμβριος 30, 2011 Αυτο το batch number βρηκα που γραφει ο τυπος...αλλα δυστηχως δεν εχει αποτελεσματα απο high overclock...και το site ειναι στα γερμανικα οποτε δεν παιζει να τον ρωτησω... Τον πηρα τωρα το cpu ...και ο θεος βοηθος
venom7 Δεκέμβριος 30, 2011 #4 Δεκέμβριος 30, 2011 Για πες τι batch number είναι?Αλλά σου ξαναλέω ότι δεν είναι κάτι απόλυτο τίποτα.
Freedom Δεκέμβριος 30, 2011 #5 Δεκέμβριος 30, 2011 Μεγεια Μιλτο...βρε ΕΣΥ θα μας πει πόσο ανεβαίνει, οχι το ανάποδο...αλλά γιατι "χανεις" την ώρα σου στα 4Ghz??? To Vcore που οριζει η ιντελ ειναι too much μεχρι μια συχνότητα μαν...στα 3.4Ghz τον 2600Κ τον δουλευω με λιγότερο απο 1.050V, δοκιμασμένο με ωρες Lynx AVX, Prime95, Crysis, Crysis 2 (2 φορες απο την αρχή μεχρι το τελος), BF3 κλπ κλπ κλπ... Γνώμη μου, αποφάσισε ποιο ειναι το μαξιμουμ fixed Vcore με το οποιο εσύ νιώθεις άνετα και για αρχή δοκιμασε να δεις που εισαι σταθερός (20 runs Lynx AVX ειναι ενας σχετικά γρήγορος τροπος - στις συχνοτητες που υποθετω οτι θα παιξεις μιλαμε για μιά ωρα και κάτι ψιλά -, μετά επιβεβαιωσε με κανα 8άωρο Prime95 και ότι άλλο θελεις, εχουν υπαρξει περιπτωσεις που ουτε μονο το Prime95 ειναι αρκετό ούτε μονο το Lynx) και ξεκίνα ανάποδα...απο τα ψηλά προς τα χαμηλά... Οταν δεις με το Vcore που εχεις επιλέξει εχεις πιασει την μαξιμουμ συχνότητα και άν εισαι οκ με τις θερμοκρασίες, πειραματίσου με το offset, τουλάχιστον αυτο κάνω εγω (αν και εγω προτιμώ να χαρτογραφώ τους επεξεργαστές για να ξερω απο πιο σημείο και μετά δεν αξιζει το ποσό του Vcore σε σχεση με την αποδοση και τις θερμοκρασίες, αλλα αυτό παιρνει χρόνο)... Αντε και καλη επιτυχία... ΥΓ1: Με το Lynx AVX προσοχή στις θερμοκρασίες σου, ειναι το πιο φακντ απ προγραμμα που εχω τρεξει στον Sandy bridge...το καλό ειναι οτι δεν υπάρχει ουτε μια στο εκατομυριο να δεις τετοιες θερμοκρασίες σε πραγματικές συνθηκες...καλά καλα δεν νομιζω να δεις σε πραγματικές συνθηκες ουτε τις θερμοκρασιες με το Prime95... ΥΓ2: Αν δεν εισαι εξοικιωμένος με ρυθμισεις οπως το Load Line Calibration κλπ κλπ ριξε ενα google και θα βρεις ουκ ολιγες πληροφοριες για το τι είναι τι και σε τι ωφελεί...θα βρεις και μερικους ενδιαφέροντες οδηγους για OC στους Sandy bridge...μην τους ακολουθησεις απαραιτητα κατα γραμμα απλα θα παρεις μια πολυ καλη ιδέα για το τι παιζει...
ison Δεκέμβριος 30, 2011 Author #6 Δεκέμβριος 30, 2011 Να σαι καλα man Ετσι καπως θα το παω...λεω να παω max 1.4 και οπου παει (corsair h80) Το batch το λεει στην φωτο 3136Α784 costa rica Απλα ρωτησα για να δω τι μπορει να περιμενω μιας και το συστημα θα στηθει αυριο λογικα...και απο περιεργεια αν τα cpu που παιζουν ψηλα με χαμηλο vcore πανε αντιστοιχα πιο ψηλα οταν ανεβαινει. Απο διαβασμα αλλο τπτ τοσες μερες...να βρω και λιγο χρονο για πρακτικη και ειμαι :triniti:
Freedom Δεκέμβριος 30, 2011 #7 Δεκέμβριος 30, 2011 ...λεω να παω max 1.4 και οπου παει (corsair h80)Αουτς...προσοχή στις θερμοκρασίες μαν...η H80 μαλλον θα δουλευει υπερωρίες...
Zenor Δεκέμβριος 30, 2011 #9 Δεκέμβριος 30, 2011 Δεν ξέρω πόση μεγάλη διαφορά έχει με τον 2500k, ο οποίος εμένα χρειάζεται 1.35V για 4.8 χωρίς μεγάλη προσπάθεια με τα settings. Απλά ανέβασε και το PLL/VCCIO voltage λιγάκι μήπως βοηθήσει(εγώ τα έχω ανεβάσει 0.100V).Από θερμοκρασίες η H80 τα πάει πολύ καλά σε αυτό το voltage, τουλάχιστον στα παιχνίδια που δεν βλέπω πάνω από 60C στο low fan profile.
Freedom Δεκέμβριος 30, 2011 #10 Δεκέμβριος 30, 2011 Από θερμοκρασίες η H80 τα πάει πολύ καλά σε αυτό το voltage, τουλάχιστον στα παιχνίδια που δεν βλέπω πάνω από 60C στο low fan profile.Αλλο τα παιχνιδια αλλο το Lynx και το Prime...trust me...επίσης σιγουρα εχεις χαμηλοτερες θερμοκρασίες επειδή ο 2500Κ δεν εχει HT...αν κανω disable το HT τοτε οι θερμοκρασίες στα εν λογω προγράμματα ειναι σημαντικά χαμηλότερες...
Zenor Δεκέμβριος 30, 2011 #11 Δεκέμβριος 30, 2011 Ναι δεν διαφωνούμε, απλά στο σύστημά μου παιχνίδια τρέχω. Με την χρήση που κάνω δεν έχω δει ούτε μία φορά μπλε οθόνη, οπότε γιατί να τρέξω prime; Το μόνο που έτρεξα ήταν intel burn test όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν 70άρια. [MENTION=1146]ison[/MENTION] ανέβασε τον και άλλο να δούμε
Freedom Δεκέμβριος 30, 2011 #12 Δεκέμβριος 30, 2011 Ναι δεν διαφωνούμε, απλά στο σύστημά μου παιχνίδια τρέχω. Με την χρήση που κάνω δεν έχω δει ούτε μία φορά μπλε οθόνη, οπότε γιατί να τρέξω prime; Δεν ειναι αναγκη να τρεξεις το Prime, ειναι ανάγκη κατα την ταπεινή μου αποψη να κανεις με οποιον τρόπο θεωρείς εσυ πιο "σωστο" τεστ σταθεροτητας...γιατι όταν κάποτε σου βγεί μπλε οθόνη ή κολλησει το pc σου τουλαχιστον να εχεις ελαχιστοποιήσει (οχι, δεν γινεται να την εκμηδενισεις) την πιθανοτητα το προβλημα σου να προερχεται απο το OC. Προσωπικά δεν εχω προβλημα να χασω μερικές ωρες (μπουρδες, δεν χανω τιποτα στην ουσια, δεν ειναι αναγκη να ειμαι απο πάνω οταν κανω τεστ σταθεροτητας) τώρα, αντί για αρκετές μερες κάποτε...ευτυχώς αυτή η πρακτική μου έχει βγεί σε καλό απο τοτε που αρχισα να ασχολουμαι με το OC...απο εκει και περα ο καθένας πράττει οπως θελει...
ison Δεκέμβριος 30, 2011 Author #13 Δεκέμβριος 30, 2011 Από ότι έψαξα τα 5ghz με 1.45v περίπου τα έχει.Link?Ακομα δεν τον εχω βαλει μεσα στο rig...tommorow ...
ison Δεκέμβριος 31, 2011 Author #15 Δεκέμβριος 31, 2011 Uploaded with ImageShack.us Μετα απο κανα 10λεπτο Prime...πως με βλεπετε...για καποιο λογο το ενα core ειναι σε χαμηλοτερη θερμοκρασια απο τα αλλα...λετε να μην εχει κατσει καλα η h80?
Zenor Ιανουάριος 1, 2012 #16 Ιανουάριος 1, 2012 Καλό σε βρίσκω αλλά εγώ δεν θα το άφηνα έτσι για 24/7 χρήση.Αυτό είναι απλά με multiplier και voltage increase;Λογικά αν παίξεις με το bios ίσως καταφέρεις και καλύτερα αποτελέσματα σε θέμα vcore.Καλή χρονιά!
ison Ιανουάριος 1, 2012 Author #17 Ιανουάριος 1, 2012 Ναι μονο vcore + multi ppl on και loadline 75%1.41 θεωρειτε πολυ για sandybridge?
Zenor Ιανουάριος 1, 2012 #18 Ιανουάριος 1, 2012 Για 24/7 overclock το safe θεωρείται γύρω στο 1.35. Πάνω από 1.38 θεωρείται life limiting. Άλλοι βέβαια τρέχουν τα chips τους και 1.45 για μήνες. Εγώ θα συνιστούσα να βρεις το κατάλληλο overclock/voltage για την χρήση που κάνεις σε σύγκριση με τις θερμοκρασίες, και αν θες να τρέξεις κάποιο benchmark ή απαιτητική εφαρμογή ανεβάσεις το overclock. Γι'αυτό υπάρχουν και τα profiles στο bios Πάντως φαίνεται καλό το κομμάτι που σου έτυχε.
ison Ιανουάριος 1, 2012 Author #19 Ιανουάριος 1, 2012 Χμμ τι μπορω να πειραξω ωστε να κατεβασω το vcore κατω απο 1.4Εχεις καμια ιδεα?
Zenor Ιανουάριος 1, 2012 #20 Ιανουάριος 1, 2012 Ανέβασε το PLL και VCCIO 0.100V το καθένα και δες αν βοηθήσει αυτό. Επίσης βρες κάποιον οδηγό για sandybridge overclock για να δεις τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις disable για πιο stable overclock(π.χ C1E κτλ)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.